sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Keittiön suunnittelu

uusi keittiö vanhaan taloon

Huhhuh! Vuoden ehkä kamalin viikko on takana. Pimeyden lisäksi viikko on ollut superkiireinen ja pitkä. Se huipentui työn puolesta kaksipäiväiseen messurupeamaan, joka päättyi onneksi jo eilen. Arvatkaa kuka oli aika koomassa eilen illalla? Onneksi tänään olen saanut nauttia rauhallisesta vapaapäivästä, johon toki kuului vähän blogikuvien ottamista. Mutta se on tavallaan ihan kivaa hommaa, eli en valita. Paitsi ehkä vähän tuosta valon puutteesta. Se on bloggaajan painajainen! 

Onko teillä uuden keittiön suunnittelu ajankohtaista? Vai mietitkö oman keittiön remontoimista lähiakoina?  Minulla on ollut elämässä onnea, sillä olen päässyt kaksi kertaa suunnittelemaan uutta keittiötä. Ajattelinkin jakaa teidän kanssanne omat keittiön suunnitteluun liittyvät ajatukseni.

keittiö uuteen taloon
 

Uusi keittiö vanhaan taloon

Ensimmäinen keittiöprojekti tehtiin minun ja mieheni ensimmäiseen yhteiseen kotiin, 80-luvun alussa rakennettuun omakotitaloon. Budjetti oli tosi tiukka, mutta olin keittiöön tyytyväinen ja vieläkin pidän sitä erittäin onnistuneena suunnittelutyönä.

Kun keittiötä suunnitellaan vanhaan taloon, on tiettyjä asioita, joiden kanssa joutuu yleesä elämään ilman että niitä voi mitenkään muuttaa. Hanan tai hellan paikkaa ei esimerkiksi välttämättä ole kovin helppo siirtää. Lisäksi keittiössä voi olla lämpöpatterit, jotka täytyy huomioida. Näin oli meidän ensimmäisessä keittiöprojektissa. Me pidimmekin hellan, liesituulettimen ja hanan siinä, missä ne olivat. Ikkunoiden alla olleet lämpöpatterit saivat jäädä, mutta niiden yli menneen tason alle asennettiin laatikot.

Tuo vanhaan taloon tehty itse suunniteltu keittiö oli todella mieleinen. Koska budjetti oli tiukka, valitsimme edulliset valkoiset laakaovikaapistot, joihin laitoimme modernit rosterivetimet.  Keittiöön valittiin myös massiivipuutasot, jotka toivat sinne kivasti pientä luksusta. Vieläkin ajattelen lämmöllä niitä massiivipuutasoja! Olihan niissä varomista ja öljyämisessä oli oma hommansa, mutta voi kuinka kauniit ne olivatkaan!


keittiön suunnittelu

Hana ikkunan edessä


Tämä nykyinen keittiö tehtiin uuteen taloon, jolloin esimerkiksi hanan tai hellan paikka voitiin päättää vapaasti. Minä halusin hanan ikkunan eteen, koska Englannissa asuessani nautin ikkunasta katselusta tiskaamisen lomassa, sillä englantilaisissa taloissa hana on usein juuri ikkunan eteen asennettu. En ole kyllä tuota päätöstä katunut. Täällä Suomessa ikkunat aukeavat sisäänpäin, joten ikkunanpesua helpottamaan valitsimme keittiöön hanan, joka on kokonaan irroitettava.

Aktiivihiilisuodattimella varustettu liesituuletin


Liesi asetettiin saarekkeeseen ja sen yläpuolle valitsimme aktiivihiilitekniikkaan perustuvan liesituulettimen. Näin vältimme myös kaksikerroksisen talon  kerroksien läpi vedettävältä liesituulettimen poistoputkelta. Tuuletin on mielestäni toimiva ja aika kauniskin. Ehkä valitsisin nyt pienemmän mallin, mutta toisaalta tämä nykyinen kaksimoottorinen on tosi tehokas.

keittiön suunnittelu vanhaan taloon

Vaikka haikailen niiden ensimmäisen keittiön massiivipuutasojen perään, on meillä nykyisessä keittiössä kuitenkin käytännölliset laminaattitasot. Pidän niistä toki erityisesti koska ne ovat kauniin tumman ruskeat, mutta olen myös kokenut ne hyvin helppohoitoisiksi ja käytännöllisiksi. Tämä nykyinen keittiö on siis Domuksen mallistosta ja olen ollut siihen todella tyytyväinen.

Mistä asioista sinä pidät omassa keittiössäsi? Onko jotain, mitä muuttaisit.

Here are some pictures of our kitchen. I wanted to give some tips on what to take into consideration when planning a new kitchen to an old or a new house.

Love, Kati


7 kommenttia

 1. Pakko tunnustaa, että mulla on ollut viimeisen vuoden aikana jonkinmoinen keittiökuume. Ei kuitenkaan ole mitään tarvetta lähteä remppaamaan himpun yli 10 vuotta vanhaa keittiötä!:) Aika tavalla sain tähän ne asiat, mitä halusinkin silloin aikoinaan, mutta kaikenlaista uutta on tullut...Mä saattaisin hankkia Ikean keittiön, sillä niihin on niin paljon kaikenlaisia "herkkuja", ja ainakin itselläni on vain hyvää sanottavaa Ikean laadusta. Nykyinen keittiömme on Topi-Keittiöiltä. Meidän tummanruskeat laminaattitasot kuvittelin vaihtavani puisiin esikoisen rippijuhliin mennessä. Noh, miehen mielestä siinä ei todellakaan olisi ollut järkeä, koska laminaatit ovat erinomaisessa kunnossa! Eiväthän ne varmaan koskaan huonoksi menekään!:))

  Ihanat kuvat teidän keittiöstä!<3 Minäkin saattaisin nyt laittaa hanan ikkunan alle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakko myöntää, että itsekin aina välillä mietin vaikka vetimien vaihtamista tms. Mutta mies varmaan ihmettelisi, jos koko ajan olisin jotain tuollaista duunaamassa. Meillä on kodinhoitohuoneessa Ikean keittiö. Sekin on ihan hyvä eikä mielestäni ainakaan runkojen osalta eroa tästä Domuksesta.

   Poista
 2. Omassa keittiössä tykkään siitä, että meillä on runsaasti tasoilla tilaa ja kaappeja on myös tarpeeksi.
  Teidän keittiö on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeeksi paljon tasotilaa ja kaappitilaa ovat minunkin ykkösjutut keittiössä. :)

   Poista
 3. Keittiötä juuri suunnitellaan Espanjan kotiin, näin etänä... Siellä on nyt allas ikkunan edessä ja pysyykin siinä. :) Tänne Suomeen suunniteltiin ihan normi keittiö, kuivauskaapeineen. Käytännöllistä. Ei ollut kyllä muuta vaihtoehtoakaan siihen.
  Kaunis keittiö teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, uusi keittiö ja Espanjan koti, voiko olla parempaa? Aina ei voi kaikkea muuttaa, koska vesipistepaikat yms saattavat olla vaikeita muuttaa.

   Poista
 4. Kaunis, ihana keittiö teillä. Itsekin suunnittelin lavuaaria ikkunan eteen, mutta sitten muistin, että enhän minä juuri tiskaa nykyään. Tiskikone hoitaa sen homman. Joten allas tuli sivummalle ja työskentelytila ikkunan eteen lavuaarin viereen.Siinä minä kokkaillessani nautin maisemasta. Keittiössämme ei ole myöskään kuivauskaappia.

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall