lauantai 12. marraskuuta 2016

Googlepulmia ja sisustusmaniaa


Sydämellinen kiitos kaikista ideoista ja kommenteista, joita kirjoittelitte edelliseen postaukseen. Vastailen niihin piakkoin. Kyllä on muuten rikas olo! Ei tosin rahallisesti, vaan siksi, että minulla on maailman parhaat ystävät täällä blogissa ja tietty muutenkin. Arvasin jo etukäteen, että teidän kanssanne tuota kaappiasiaa kannattaa pohtia. Sain pohdinnoista ja ideoistanne tosi paljon ajattelemisen aihetta ja siksi ehkä otankin tässä nyt pienen aikalisän maalausasian suhteen.  Katsotaan sitten myöhemmin mitä päätän tehdä!


Minulla on päällä pienimuotoinen sisustusmania. Keksin koko ajan uusia ideoita, joita voisin täällä kotona toteuttaa ja ompas täällä muutama uusi hankintakin, joista kerron sitten vähän myöhemmin. Yhtenä ongelmana sisustusjuttujen toteuttamisessa rahan lisäksi on tällä hetkellä aika. Sitä kun ei mistään tunnu tulevan lisää ja vuorokauden tunnit eivät tahdo millään riittää. Syksy on työrintamalla perinteisen kiireinen ja muutenkin kiirettä pukkaa lasten harrastusten ja lähestyvän joulun vuoksi. Elämä on aikamoista tasapainoilua ja kiiren perässä juoksemista. Onneksi jouluun ei ole enää kovin pitkä aika ja silloin voi hetken hengähtää.


Minusta on tärkeää, että on jotain, mitä odottaa. Ei niin, etten osaisi tai haluaisi elää hetkessä, mutta kuitenkin niin, että tiedän, että tulossa on jotain kivaa. Siitä tulee hyvä mieli ja se auttaa jaksamaan. Nytkin odotan jo itsenäisyyspäivää edeltävää viikonloppua, jolloin ajattelin pitää pikkuisen vapaata.


Goolgepulma: Uusi blogipohja ja Google Analytics


Tällä viikolla muuten kävi sellainen juttu ilmi, että blogipohjan uudistumisen myötä blogini oli tipahtanut pois Google Analyticsin raportista ja lukijamäärät näyttivät romahtaneen! Aiheuttipa muuten ihan pienet sydämentykytykset. Ei niin, että oikeasti edes välittäisin Analyticsin raporteista, mutta itseäni jäi todella paljon vaivaavaamaan se, että kaikista muista luvuista päätellen täällä on ollut liikennettä enemmän kuin koskaan. Ajattelin tuon liittyvän uuteen pohjaan, mutta uskoin sen korjautuvan ajan myötä. Eipäs korjautunutkaan.

Otin yhteyttä blogipohjan tekijään ja hän kertoi, että kun blogipohjaa vaihtaa, saattaa vanha Analyticsin seurantakoodi pudota muutoksen myötä pois. No siitähän alkoi sitten hurja koodausharjoitus, kun etsin blogin HTML-koodista oikeaa paikkaa Googlen koodinpätkälle. Jännää välillä tämän bloggaaminen, kun pääsee ihan nörttijuttuja kokeilemaan! Ja voi sitä riemua ja onnistumisen iloa kun saa jonkun tuollaisen jutun onnistumaan! Luvuista päätellen Analytics on taas blogissa kiinni ja voin jatkaa sisustusmaniassani ihan rauhassa. Ja vaikka homma alkoi sydämentykytyksillä, lopussa koin huikeaa onnistumisen riemua ja ylpeyttä itsestäni!

Jos kohtaatte moisen ongelman, suosittelen lukemaan tarkkaan Googlen omia ohjeita, koska niillä minä sain homman hoitumaan, mutta muuten bloggaamiseen liittyvistä nörtteilyjutuista kannattaa käydä lukemassa Veera Rusasen blogista täältä. Olen muuten osallistunut Veeran kahteen bloggaajakampanjaan. Ensimmäinen oli #suursiivous, jonka yhteydessä tein myös blogipohjan muutoksen ja tällä hetkellä Veera opettaa minulle Instagramin saloja.

Nyt teen jalkapallobuffetin mokkapalat valmiiksi ja lähden viemään poikaa peliin. Kivaa lauantaipäivää!

Kuvat on muuten otetu viime viikonloppuna kun nappasin koiralenkillä mukaani pienen kuusetaimen.

This autumn is as busy as the rest of them. However, I'm looking forward to some time off during Finland's independence day which is in the beginnign of December. Have a great Saturday!

Love, Kati

12 kommenttia

 1. Taas kerran upeita kuvia ja kaunis koti teillä kyllä on.
  Ja Google Analyticsin kohdalla tekisi mieli sanoa pari valittua sanaa - vaan en nyt sano kuitenkaan;)
  Hyvää viikonloppua ja isäinpäivää, Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sain kuule Lady sen toimimaan, mutta oli vähän enemmän koodaamista kuin tällainen epänörtti toivoisi. :)Kiitos

   Poista
 2. Hienoa, tähän aiheeseen onkin hyvä syventyä. Google systeemit ei olekaan niin yksinkertaisia kuin ajattelisi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan eli ei auttanut se, että olin laittanut Analytics koodin sinne, minne se Bloggerissa laitetaan, vaan se piti vielä lisätä blogin HTML-koodiin! Viihan vaikeus!

   Poista
 3. Google ja seurannat elää välillä ihan omaa elämäänsä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen kyllä huomasin. Onneksi nyt näyttää homma toimivan. :)

   Poista
 4. Kauniita tunnelmakuvia!
  Pitääpä käydä tuolla blogissa lukemassa vinkkejä ;)

  VastaaPoista
 5. Itse aloitin bloggaamisen bloggeria pohjana käyttäen, mutta vuosi sitten siirryin wordpressiin. Wordpress on blogipohjana loistava, jos nyt englantia hallitsee hyvin. Mutta esim. tuo kävijätilastojen seuranta on simppeliä, löytyy heti ns. ohjauspaneelista. Mutta hieno blogi sinulla on täällä Bloggerissa :) Hyvää itsenäisyyspäivän odotusta (vaikka päiviä on vielä monta) :D Blogini osoitteessa: htt://www.designbyjf.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös miettinyt WP:tä, mutta kun sain jo täällä tuollaisen sotkun aikaan, pelkään oikeasti että koko blogi kohta häviää kuin tuhka tuuleen! Kiitos kommentista, tulen vierailulle. :)

   Poista
 6. Mäkin oon samoilla Veeran kursseilla ;))

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall