Ompas taas gloomy Monday! Ilma on harmaa ja muutenkin mitä pimeämmäksi elo ja olo täällä pohjolassa käy, sitä ankeampia ovat maanantait. No mutta, ajatellaan positiivisesti, huomenna on tiistai ja se on paljon parempi kuin maanantai! :)

Täältä tulee taas pitkästä aikaa keittiöpostausta. Veikkaan, että monilla muillakin sisustusbloggaajilla keittiöpostaukset jäävät harvinaiseksi herkuksi, koska sellaisen hetken löytäminen, että keittiö olisi niin siisti, että siitä kehtaisi kuvia ottaa, on oikeasti aika harvassa. Viime viikkoisena vapaapäivänä ehdin siivoamaan keittiön kunnolla ja otin samalla muutamat kuvat. Siivoamisen lomassa laitoin taas pöydälle pöytäliinan, joka ihastuttaa minua aina vaan. H&M Homen pellavapöytäliina nimittäin.


Silittäminen on yksi inhokkihommiani, joten tällainen pese ja pidä -tyylinen ratkaisu, kuten tämän pellavapöytäliina on, sopii minulle. Erityisesti kesällä pyrin kuivaamaan sen ulkona sillä tavoin, että liina on suoraan kuivaamisen jälkeen niin suora, ettei sitä tarvitse silittää ennen pöydälle levittämistä. Talvella kuivaaminen sisätiloissa ei ole niin helppoa, joten silitysrauta saattaa tulla tarpeeseen. Toisaalta osa pellavan viehätystä on sen pieni ruttuisuus, joka on luonnollista ja kuuluu pellavatekstiileihin. Lisäksi luonnon materiaali on siitä ihana, että siitä irtoaa kaikki tahrat keinokuituista paremmin. Edellisellä kerralla kun lykkäsin tämän liinan koneeseen, oli siinä ihan hirveät ketsuppitahrat ja muutama herkullinen rasvatahra. Pesun jälkeen liinassa ei ollut niistä jälkeäkään! Uskon, että tuo johtuu siitä, että luonnonkuidusta lika lähtee paremmin irti, koska se hylkii likaa luonnostaan.


Pöytäliinan silityskikka


Kuten huomaatte, ei ole liina tälläkään kertaa silitysrautaa nähnyt ja siksi se on pesun jäljiltä pikkuisen ruttuinen. Minulla on muuten ihan huippu laiskurin silityskikka pöytäliinoille. Tiedättekö kun yritätte parhaanne mukaan silittää liinaa ja sitten kun levitätte sen pöydälle, tuntuu että kaikki kurtut ja taitoskohdat näkyvät edelleenkin. Minä otan silloin valmiiksi kuuman silitysraudan irti seinästä ja ihan nopeasti käyn sillä läpi nuo muutamat ärsyttävät rutut ja taitteet liinan ollessa pöydän päällä. Tuo on niin paras kikka ja sillä saa pöytäliinan juuri sopivan sileäksi! Pöydän pinta ei ole tuossa toimenpiteessä mennyt mikskään, koska rautaa ei pidetä pitkään missään kohdassa vaan sillä vain nopeasti siloitellaan pahimmat kurtut. Näppärää!


Kuviin tuli kivat syksyn viimeiset auringonsäteet. Eilen oli tosi harmaa päivä ja huomasin, että nyt olemme tuleet siihen aikaan vuodesta, jolloin päivälläkin on pidettävä valoja päällä. Tuntuu, että edessä oleva talvi on niiiiiiin pitkä! Mitenkähän sen taas jaksaa? Toivotaan valoisuutta lisäävää lunta tänne eteläänkin.

Pidättekö muuten pöytäliinoista ja mitä mietteitä tällaisesta pellavaliinasta? Onko hitti vai huti?

Syksyisistä tunnelmista huolimatta reipasta viikkoa sinulle!

I love this linen table cloth because it's so easy to use, just wash and wear!

Love, Kati