torstai 27. lokakuuta 2016

Pallovalot pihalla


Kyllähän se vaan on myönnettävä. Ollaan päästy vuodessa siihen aikaan, että aina on pimeää. Aamulla koiran kanssa ulkona on pimeää ja työpäivän aikana ikkunasta näkyy harmaa kaupunkimaisema. Ja kun ajelee töistä kotiin, pimeys laskeutuu juuri silloin, kun käännät auton kotipihaan. Lisäksi huomasin, että viikonloppuna ulkona oli sellainen harmaa hämy ihan koko päivän, että oli pidettävä valoja päällä myös päiväsaikaan. Kynttilätkin paloivat meillä jo heti aamusta.

 

Tavallaanhan neljä vuoden aikaa on ihana asia. Osaamme arvostaa kevään valoa ja kesän yöttömiä öitä, mutta kauhean moni meistä ei oikeasti nauti tuosta säkkipimeydestä, jossa kuljemme melkein neljä kuukautta vuodesta. Minä huomaan valon vähyyden vaikuttavan myös mielialaan. Tuntuu, ettei oikein viitsi tai jaksa mitään. Koiran kanssa ulkoilukin on vähän sellaista pakkopullaa, jos totta puhutaan. Tavallaan on onni, että koira pakottaa minut kävelylle, sillä vapaaehtoisesti ei tulisi varmasti niin usein ulos pimeään lähdettyä.

Tässä pimeyden keskellä pieniä valopilkkuja ja iloa tuottavia juttuja ovat kynttilät ja kausivalot. Meillä ei vielä ole mitään jouluvaloja laitettu, enkä niitä hirveästi ennen joulukuun alkua halua edes laittaa, mutta nuo pallovalot, jotka ovat meillä olleet aiemmin sisällä, ja joihin siellä totaalisesti kyllästyin, ovat nyt toimineet kivana koristeena parvekkeen alla olevalla terassilla. Ne ovat tarpeeksi epäjouluvalomaiset, joten mielestäni sopivat hyvin pihakoristeeksi jo elokuun pimenevistä illoista alkaen. 


Pallovalothan muuten olivat sellainen megasuuri blogihitti pari vuotta sitten ja silloin minäkin omani hankin. Koska kaikki muutkin, tietty. Niitä on meillä roikutettu sisällä eri paikoissa kesät talvet, mutta enää en halunnut niitä siellä katsoa. Onneksi ne ovat ainakin toistaiseksi sopineet hyvin myös ulkona käytettäviksi. Toivotaan, että kestävät myös jonkun verran pakkasta.

Mitkä asiat auttavat sinua jaksamaan pimeän vuodenajan läpi?

Iloa viikkoon!

I put these ball lights outside because I got really bored with them inside the house. They are a nice addition to our garden during the autumn darkness without being too christmasy.

Love, Kati

6 kommenttia

 1. Yritän touhuta kaikkea, että en ajattelisi tuota jatkuvaa pimeyttä.
  Valoja tulee lisättyä myös kotiin ja kynttilöitä polteltua joka ilta.
  Ihanaa torstai-iltaa Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät ovat parhautta. Niitä tulee polteltu viikonloppuisin ihan aamusta iltaan. Kohta aletaan laittelemaan kausivaloja, ihanaa!

   Poista
 2. Tunnistan saman alakulon, ja vuosi vuodelta se taitaa tuntua enemmän. Tekisi mieli karata talveksi jonnekin, missä aurinko jaksaa näyttäytyä...
  Mulla on ollut osittain samaa kyllästymistä, nimittäin yksiväriset valonauhat ja harmaa-musta-valkoinen yhdistelmä ei iske nyt yhtään. Sen sijaan tykkään mun valoista, joissa on sinisävyiset pallot, ja viher-turkoosiväriset odottavat kuopuksen huoneeseen virittämistä...:) Nuo valkoiset näyttävät kivalta terassilla! Onhan ne varmasti kosteuden kestävät...? Ettei tule oikosulkuja tms.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pitäisi kestää ja toki ne voivat mennä rikki vaikka tuulessa, mutta olen valmis sen riskin ottamaan....

   Poista
 3. Kirkasvalolamput auttavat minut kaamoksen läpi. Inhoan pimeyttä! D-vitamineja syön myös ja yritän ulkoilla mahdollisimman paljon. Ne auttavat matkalla kohti kevättä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkasvalolamppu on hyvä idea. Meillä on sellainen töissä, pitäisi ehkä ottaa käyttöön. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall