lauantai 22. lokakuuta 2016

Olohuoneen hyggeIhanaa lauantaihuomenta! Minä olen täällä jo aikaisena lintuna valmiina lähdössä I love me -messuille, kylläkin työasioissa, mutta kuitenkin. Eilen oli mahtava tavata siellä teitä blogisiskoja ja paljon muitakin ihania ihmisiä! Messut ovat mielestäni tänä vuonna oikein näyttävät ja hallissa on oikeasti paljon kauniita osastoja ja ihanaa tavaraa, joten jos vielä emmit, lähde ihmeessä katsomaan. Messut ovat auki vielä huomennakin koko päivän.

Minulla on tänään mielessä sanapohdintoja. Tanskalaisilla on nimittäin sana hygge, joka tarkoittaa jotain kodikkaan, mukavan, viihtyisän ja rennon välimaastoa. Aika ihanaa tilannetta siis. Ruotsalaisilla on lagom eli riittävän hyvä. Mitä se nyt ikinä tarkoittakaan? Ehkä ruotsalaiset ovat sen ratkaisseet. Mitä meillä suomalaisilla on? Mieleeni ei tule kuin sisu. Mistä se kertoo? Me olemme taistelijoita ja pohjoismaiden akuankkoja. Siksi meillä on sisu. Ja sitähän täällä kylmässä pohjolassa tarvitaan kaikenmaailman hannuhanhien keskellä.

No mutta onhan meillä supisuomalainen sana tunnelma. Ihana sana, joka heti kertoo, että jossain on ihana olla ja lämmin, ehkä hämyinen fiilis. Kynttilät ja tunnelma ovat melkein synonyymejä, niin ihanasti kynttilät tuovat tunnelmaa. Joulunakin on tunnelmaa. Suomalainen tunnelma on enemmän, kuin vaikka englantilainen atmosphere. Tunnelma-sanaan liittyy selkeä tunne jostain lämpimästä ja mukavasta. Tosin voihan vaikka konsertissa olla ihana tunnelma, mutta silloin se on vähän eri asia kuin vaikka olohuoneen tunnelma. Kuitenkin silloinkin sanasta huokuu mielestäni lämpö.


Nyt kun talvipakkaset jo melkein kolkuttavat ovea, on aika tuoda suomalaiseenkin olohuoneeseen hygge, mutta omalla tavallamme, tunnelmoiden. Meidän olohuoneessa siihen kuuluvat kynttilät, lampaantaljat, kauniit kukat ja vaikka lasi viiniä tai kuppi teetä. Siitä se hygge muodostuu, tai suomalaisittain tunnelma. Eikös vaan?

Tällaisia outoja pohdintoja minulla tänään. Mitä sinun hyggeesi kuuluu?

Ihanaa lauantaipäivää!

Some Danish hygge in our livingroom. Have a great Saturday!

12 kommenttia

 1. Kyllä, meillä on suomalainen sisu ja tunnelma :)
  Harmi kun ei eilen nähty sua messuilla. Käytiin ihan kahteen otteeseen etsimässä. Mukavaa messupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, tos harmi! Meillä ei nyt näytä vaan millään natsaavan. Jos pääset joku päivä töihin käymään, niin olisi kiva nähdä vaavikin. <3

   Poista
 2. Tämän päivän hyggeen kuuluu messuilu, tyttären kanssa yhteinen aika ja parhaan ystävän tapaaminen. Nämä kun sai vielä kaikki yhdistettyä, on hygge kohdillaan.
  Ihanaa viikonloppua Kati!

  VastaaPoista
 3. Tänään hyggeen kuuluu, ajelua synnyinseuduilla ja illan viettoa siellä kera äidin ja kynnttilöiden, ehkä lasillinen punkkuakin nautitaan, niin parasta!

  Kaikkea hyvää viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee, punkku kuuluu hyvään hyggeen, ehdottomasti! :)

   Poista
 4. Meillä on tosiaan sisu! Hyvin pohdittu! Mutta mulle tunnelma on kyllä ihan neutraali sana ja tunnelma voi olla yhtä hyvin lämmin kuin hyytäväkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu. Tunnelma on minun mielessäni lähtökohtaisesti positiivinen sana, varsinkin yksinään, mutta toki jos siihen liittää vaikka sanan synkkä, jäätävä tai hyytävä, niin se on kin sitten ihan eri asia...

   Poista
 5. Tänään on ollut sisua ja tunnelmaa. :D Nyt taitaa olla aika hyggeä, kun takassa on tuli ja lasissa punaista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti! Tuo tosiaan on hyggeä parhaimmillaan!

   Poista
 6. Tänään täällä hygge löytyy äitini luota, jonne menemme tänään syömään!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, äidin ruokapadat ne vasta on hyggeä.... :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall