Minulla on usein miljoona ideaa päässä, mutta kukkaro huutaa tyhjyyttään, joten on ollut pakko oppia sisustamaan edullisesti. Keräsin tähän teillekin omat parhaat vinkkini miten sisustaa edullisesti.

1. Ole tarjoushaukka


Odottavan aika on pitkä, mutta se yleensä palkitaan. Älä tee heräteostoksia, vaan mieti mitä haluat hankkia ja odota, että bongaat sen tarjoushinnalla. Monet design-esineetkin voi ostaa alennuksella. Esimerkiksi minä olen ostanut meille kolme String Pocket -hyllyä ja kaikki silloin, kun on ollut alekammpis päällä. Näin olen säästänyt rahaa melkeimpä neljännen hyllyn verran.

Haali itsellesi kupongit ja kaveritarjoukset, joilla voit tehdä isompia hankintoja hyvään hintaan. Minä olen onnekas, koska minulla on sisustusintoilija sisko, joka sattuu olemaan ehkä maailman paras tarjoushaukka. Näin olen hänen siivellään välillä päässyt ostoksille kaverihinnoilla, vaikken itse ole paljon kyseisiin liikkeisiin rahaa kantanutkaan. Kannattaa myös kertoa ystäville, mikäli olet etsinyt vaikka jotain tietynlaista huonekalua, niin voit hyvinkin saada ystäväsi kautta vinkin, jos hän sattuu bongaamaan tuotteen hyvään hintaan vaikka ystävämyynnistä.2. Ole kirppishaukka


No joo, aika itsestään selvä juttu tämä. Mutta tässäkin on muutama niksi, joilla pääset parempaan lopputulokseen. Ennen kuin kävelet kirpputorin ovesta sisään, mieti mitä haluat ostaa ja mihin hintaan. Kirpputoreilla hinnat saattavat olla hihavakioita, joten kannattaa olla tarkkana, ettei kirppishinta ole liian lähellä uuden vastaavan hintaa. Toinen asia, joten kirpputoreilla kannattaa pitää mielessä on muotokieli. Kun etsit jotain tiettyä, mutta et ihan löydä sitä, yritä avata silmäsi ja nähdä etsimäsi tuotteen muotokieli. Sellainen saattaa nimittäin seistä edessäsi, mutta se on vaikka väärän värinen. Voit päästä edullisille kaupoille ja maalisudin avulla saat tuunattua tuotteesta haluamasi tyylisen.3. Kierrätä


Tämäkin on ihan selvä asia, mutta joskus voit miettiä asiaa myös siltä kannalta, että mitä voisit kodistasi myydä, jotta saisit kokoon rahat, jolla voisit ostaa vaikka haluamasi huonekalun? Onko aika konmarittaa ihan kunnolla ja lyödä rahoiksi tavarata, jotka eivät tuota enää sinulle iloa, mutta jotka voivat olla toisen aarre? Samalla saat kartutettua tilillesi rahaa, jolla voit hankkia sellaista, josta saat iloa päivittäin.
4. Vaihda julisteita tai maalaa itse


Julisteet ja kehykset ovat edullisia. Niitä voi hankkia monista nettikaupoista tai sisustusliikkeistä. Kirjoitinkin aiheesta aiemmin täällä.  Lisäksi samaa kehystä voi usein käyttää uudelleen ja näin sisustusilmeen vaihtaminen käy kätevästi. Jos olet näppärä taiteilemaan tai haluat vaikka kehystää lastesi tekemää taidetta, tulee tämä vielä edullisemmaksi. Samalla tauluihin tulee valtavasti tunnearvoa.5. Lainaa ja vaihda


Tämä olisi ehkä maailman järkevin idea tuunata omaa kotia. Lainaamalla ja vaihtamalla sisustustavaroita ystävien, sukulaisten tai naapureiden kesken saamme kotiimme vaihtelua nollabudjetilla.  Meillä on ensi kesänä rippijuhlat ja jo nyt sovimme siskon kanssa kahvikuppien ja muiden tarjoiluun liittyvien astioiden lainaamisesta toisillemme.

Ja taidettahan voi lainata esimerkiksi taidelainaamoista ja sitä olen itsekin harkinnut vakavasti. Näin saisin edullisesti kokeilla erilaisia tauluja meillä kotona ja jos joku miellyttää niin, että siitä ei halua luopua, saa sen yleensä hankittua lainaamosta omaksi vaikka osamaksulla. 6. Kynttilöillä tunnelmaa


Ja nyt unohdetaan ne viidenkympin elintasokynttilät. Ihan kaunillaa edullisilla kynttilöillä teet kotiin ihanan tunnelman. Meille kaikille on varmasti kertynyt aivan liian monta erilaista kynttiläkippoa ja lyhtyä. Laita välillä osa kaappiin ja pidä niitä vaihtelevasti esillä, jolloin ne tuntuvat aina uudelta, kun tuot ne esille sisustukseen. Kivoja tilansäästäjiä ovat myös selliset monikäyttöiset maljakot, jotka sopivat kesällä maljakkona ja joissa myös kynttilät näyttävät kauniilta.7. Hyödynnä luonto ja kukat


Ulkona on kesäisin ihan ilmainen kukkakauppa. Anna monille luonnonkukille mahdollisuus ja poimi ne maljakkoon. Ne saattavat olla sisällä paljon kauniimpia, kuin kuvittelit. Minä esimerkiksi poimin jokin aika sitten puna-apiloita ja yllätyin, miten kauniilta ne näyttivät maljakossa. Siitä voit lukea lisää täällä. Myös kaikki ihanat risut ja talven törröttäjät saattavat olla kauniita, kun ne saavat uuden elämän sisällä maljakossa. Joulun lähellä kannattaa panostaa havuihin ja jo muutama pieni havu maljakossa tuo kivaa joulutunnelmaa kotiin. Minä olen viime vuosina tehnyt sellaisen pikkujoulumännyn eli laitan muutaman joulukoristeen männyn oksiin pikkujouluaikaan.  Näin olen saanut kotiin kestävää ja kaunista joulutunnelmaa pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi!8. Siivoa!


Maailman vanhin ja halvin sisustusvinkki on kunnon siivous! Kun koti on järjestyksessä, se tuntuu kutsuvalta ja näyttää uudelta. Aika tylsä vinkki, sillä harva meistä pitää siivoamisesta, mutta tämä on vaan niin totta. Sotkuinen ja likainen koti ei ole kutsuva ja silloin tulee ehkä liikaa mietittyä, että mitä muuttaisin ja mitä hankkisin. Kun koti on siisti, sitä katsoo lempeydellä ja kiitollisuudella, eikä mielessä pyöri ainainen ostelu. Eli rätti käteen ja koti kiiltämään!

 

9. Tee mielenkiintoisia asetelmia


Mestarisisustajat ovat hyviä näkemään kauniit yksityiskohdat. Näin he myös osaavat taitavasti käyttää asetelmia sisustuksessa. Asetelmat ovat siitä kivoja, että niitä voi vaihdella sesonkien ja mielenhalujen mukaan. Minä myönnän olevani vähän liian laiska tekemään monenlaisia asetelmia ja niitä samoja tulee sitten pidettyä esillä vähän liian paljon. Hyvä tapa olisi toimia vähän niin kuin kynttiläkippojenkin kanssa, eli pidä kaapissa erilaisia tarvikkeita kauniisiin asetelmiin ja vaihtele niitä vuodenaikojen ja teemojen mukaisesti niin koti näyttää aina uudelta ja kutsuvalta. 10. Käy avoimin mielin kaikenlaisissa sisustusliikkeissä


Olisipa se tietenkin ihanaa, jos aina voisi tehdä sisustushankintansa design-liikkeestä, mutta se on harvalle mahdollista. Niinpä kannattaa käydä avoimin mielin katsomassa myös edullisten liikkeiden tarjontaa. Minä olen vannoutunut IKEA-fani. Sieltä saa kauniita tavaroita hyvään hintaan eikä laatu aina ole edes kovin huono. Lisäksi shoppailu siellä on pienimuotoinen elämys, koska IKEA osaa rakentaa upeita sisustuskokonaisuuksia, joissa on ihana kodinomainen tuntu. En suoranaisesti halua ostaa tuotteita, joista jo kilometrin päähän näkee, että "varo hapoja kopioita", mutta edullisista sisustusliikkeistä voi hyvin tehdä löytöjä kauniista tuotteista, joilla voit rakentaa kotiisi haluamasi tyylin. Sisustuhan on kokonaisuus eli kaiken ei tarvitse olla kallista, näyttääkseen hyvältä.


Kuten postauksen henkeen sopii, ovat kaikki kuvat kierrätettyjä ja ainakin osa on täällä blogissa jo tainnut vilahtaakin.  Mikä on sinun paras vinkkisi edulliseen sisustamiseen?

Iloista sunnuntaipäivää! Ihanaa, kun se on tuntia pidempi!

I collected my best tips for decorating on a budget. If you want to decorate on a budget, use fleamarkets, DIY, clean your home, trhow away unwanted things, keep your eye out for a bargain and visit all kinds of stores for great bargains.

Love, Kati