keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kaksi tärkeää asiaa


Animmatio lainattu sivulta: http://www.libbyvanderploeg.com/#/lifteachotherup/

Hei taas ihanat! Kiitos teille aivan ihanista viesteistä edelliseen postaukseen. Sydäntä lämmittää, kun tiedän, että elätte mukana elämäni iloissa ja suruissa. Niitä iloja ja suruja mahtuu meidän naisten elämään paljon ja monet niistä tuovat rikkautta, mutta etenkin ne surut saattavat olla hyvinkin suuria. Olen aiemminkin kirjoittanut täällä blogissa siitä, miten meidän naisten tulisi tukea toisiamme. Tänään haluan nostaa esiin kaksi asiaa, joissa voimme konkreettisesti tukea toisiamme.


Rintasyöpä


Minut on vuoden aikana pysäytetty tällä asialla jo kaksi kertaa. Ensin sukulaisen ja sitten ystävän sairastuttua rintasyöpään. Uutinen tuntui molemmilla kerroilla epätodelliselta ja ystävänikin on nuori, vielä alle viidenkymmenen. Kuitenkin rintasyöpä on Suomen yleisin syöpä ja siihen sairastuu yli 5000 naista vuosittain. Luku on todella iso, jos miettii, että Suomessa syntyy vuoden aikana tällä hetkellä noin 30 000 tyttöä.

Lokakuu on vaaleanpunainen. Se on Roosa nauha -kuukausi, jolloin kerätään varoja rintasyöpätutkimukselle. Sairauden hoito on kehittynyt viime vuosina todella paljon, mutta vielä tarvitsemme lisää tutkimusta. Tukea voi ostamalla Roosa nauhan vaikka kaupassakäynnin yhteydessä tai tekemällä rahalahjoituksen täällä.


Tyttöjen oikeudet


Tämän viikon tiistaina vietettiin tyttöjen päivää ja Suomi oli tutkimuksessa todettu maailman toiseksi parhaaksi paikaksi olla tyttö. Meillä asiat ovat siis hyvin, mutta erityisesti kehittyvissä maissa näin ei ole. Oletteko katsoneet elokuvan nimeltä Aavikon kukka? Se on rankka kertomus afrikkalaisen tytön elämästä ja siitä, miten hänen sukuelimensä silvotaan ja miten hän pakenee järjestettyä avioliittoa Englantiin. Tarina on hyvin koskettava ja se nosti tyttöjen silpomisrituaalin ensimmäisen kerran esille länsimaisessa valtamediassa. Pupulandia -blogin Jenni kirjoitti aiheesta koskettavan kirjoituksen. Käykäähän lukemassa täällä. Silpomisenvastaista valistustyötä Afrikassa tekevää Solidaarisuus-järjestöä voi käydä tukemassa täällä.

Autetaan me naiset toisiamme, jotta maailma olisi tulevaisuudessa parempi paikka myös muualla kuin täällä pohjoismaissa.

This month is Breast Cancer Awareness month and on tuesday it was International Girls Day. Let's stick together and help each other so that the world is a better place for girls and women in the future!

Love, Kati
8 kommenttia

 1. Roosa nauha kampanja on tullut tutuksi jo monen vuoden ajan. On upeaa miten monella tavalla voi auttaa työssä syöpiä vastaan.
  Meissä naisissa on voimaa ja kun se voima yhdistetään, siitä tulee jotain isoa ja tärkeää.
  Ihanaa loppuviikkoa Kati <3

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat niin tärkeiä asioita, jotka tahtoo arjessa unohtaa, kunnes vaikkapa tuo rintasyöpätieto osuu lähelle. Täytyykin muistaa ostaa tuo roosanauha!
  Aavikon kukka oli järkyttävä ja koskettava elokuva,joka mietitytti pitkään. Kunpa tuohokin asiaan voisi enemmän vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! AJattelen niin, että voimme bloggaamisella yrittää vaikuttaa levittämällä tietoa asioista, joita pidämme tärkeinä.

   Poista
 3. Kyllä! Juuri niin!<3 Muutenkin voimme parhaiten vaikuttaa köyhien maiden tilanteeseen parantamalla naisten asemaa, tyttöjen kouluun pääsyä jne...

  Syöpä on pelottava sana. Minun ystäväni sairasti syövän reilu viisi vuotta sitten. Hän parantui, mutta kyllä se tietysti varjon jättää elämään.:(

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall