fazerin vierailukeskus

Innolla otin vastaan kutsun Fazerin uuteen vierailukeskukseen, joka avattiin Fazerin 125-vuotisjuhlien kunniaksi! Ennakko-odotuksia minulla ei ollut, enkä ollut aiemmin käynyt Fazerin tehtailla. Lapset tosin olivat kertoneet, että siellä on laarit, josta saa syödä niin paljon suklaata kuin pystyy ilman vettä.

fazerin vierailukeskus

Uusi vierailukeskus on upea elämys, josta nauttii niin lapsi kuin aikuinenkin. Ovella meitä vastassa oli upea 9000 Mignon-munasta tehty pupu ja muna. Teos oli niin upea, että ottaisin tuollaisen mielläni myös omaan kotiin! Tosin mitä sitten, jos kauhea suklaanhimo yllättäisi ja pupusta alkaisi lähteä muna kerrallaan parempiin suihin?

fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailukeskuksessa toimii kahvila, kauppa ja Fazerin toiminnasta kertova näyttely. Rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehtitoimisto K2S ja se yhdistelee modernin tyylin ja perinteiset materiaalit näyttäväksi kokonaisuudeksi. Fazerin tuotteiden raaka-aineet ovat hienosti esillä ulkona olevissa kaurapelloissa ja sisältä löytyvästä pienestä sademetsästä, jossa kasvaa kaakaopuita ja erilaisia maustekasveja.

fazerin vierailukeskus

Vierailukeskuksessa erityisesti aikuisten silmää hivelevät kauniit taideteokset, jotka ovat Tuuli ja Kivi Sotamaan käsialaa ja kertovat omalla tavallaan Fazerin historiasta ja yrityksen arvoista. Kaikkien rakastaman Fazerin Sinisen tarina on kerrottu ihanalla kultaisella patsaalla, joka on ympäröity kauniilla sinisellä. Tiesitkö, että suomalaisten suosikkisuklaa on syntynyt ystävänpalveluksen tuloksena. Siitä muistuttavat pienet silmälasit kultaisen taideteoksen päällä.

fazerin vierailukeskus

Fazerin sinisen tarina

Karl Fazerin pojalla Sven Fazerilla oli englantilainen liiketuttava nimeltä Shaller. Liiketuttavan vävy sairasti vakavaa silmäsairautta. Suhteidensa avulla Sven Fazer sai hänet silmäsairauksiin erikoistuneelle lääkärille, joka paransi miehen. Kiitoksena tästä ystävänpalveluksesta Shaller lahjoitti hallussaan olleen sveitsiläisen suklaareseptin Sven Fazerille. Ja me suomalaiset olemme siitä lähtien saaneet nauttia maailman parhaasta suklaasta!


Vierailun aikana pääsimme tutustumaan myös lakritsin maailmaan pienen maisteluhetken muodossa. Madagaskarin vanilla -lakritsin pariksi suositeltiin erityisesti proseccoa ja sehän kuulostaa aivan mainolta!
 
fazerin vierailukeskus

Ja sai vierailukeskuksessa toki maistella myös ihania Fazerin suklaita! Eri tuotteita oli asetettu hauskaan karkkipuuhun ja korkeisiin putkiin. Kukaan ei pysty syömään niin paljon kuin kuvittelee, vaikka tarjolla on nykyään myös vettä. Ihanaa kuitenkin, että näyttelyssä saa maistella herkkuja, se on varmasti erityisesti lasten mielestä se paras osuus!

fazerin vierailukeskus
fazerin vierailukeskus
fazerin vierailukeskus

Fazerin vierailuksekus on avoinna maanantaista sunnuntaihin ja liput maksavat 8-12 euroa. Kahvilaan ja kauppaan pääsee myös ilman lippua. Keskuksessa voi järjestää syntympäiväjuhlia, kokouksia, kokkaus- ja leivontakouluja. Vierailukeskus avattiin yleisölle eilen ja uskon, että vierailijoista ei tule olemaan pulaa!

fazerin vierailukeskus

Aukioloajat:
Ma-pe klo 9–19 La klo 10–18 Su klo 12–18
Yhteystiedot: Fazer Vierailukeskus Fazerintie 6 01230 Vantaa p. 040 6725252
www.visitfazer.com
visitfazer@fazer.com

Kiitos Fazerille kivasta tapahtumasta. Nautin vierailusta todella paljon ja ulos tullessa hymyilinkin kuin se kuuluisa Hangon keksi! Taidan seuraavalla kerralla ottaa koko perheen mukaan!

Makeaa sunnuntaita sinulle!


I visited Fazer's new experience centre and got myself full of chocolate and good feeling!

Love, Kati