maanantai 19. syyskuuta 2016

Värien comeback | sisustustrendit 2016

sisustustrendit 2016

Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista edelliseen postaukseen! Palaan kommentteihin mahdollisimman pikaisesti. 

Valkoisen Harmajan Suvi kirjoitti viime viikolla ajankohtaisen postauksen ruskean paluusta trendikkääksi sisustusväriksi. Muutama meistä lukijoista varmasti nielaisi tuossa kohdassa, sillä monissa kodeissa ruskea on viime vuosina tehokkaasti korvattu harmaalla, valkoisella tai mustalla. Minäkin olen itkenyt meidän punaruskeaa Boknäsin keittiön pöytää. Mietin sen maalaamista valkoiseksi ja mietin jopa sen korvaamista valkoisella pöydällä. Onneksi tuo pöytä on niin käytännöllinen ja iso, etten ole tohtinut sitä heivata. Tuo ruskea pöytä on jo nyt mielessäni muuttunut ajankohtaisemmaksi kuin ennen ja olen siitä todella iloinen, sillä se on hyvä pöytä. Vaihtelunhaluinen sisustaja haluaa sisustella trendikkäästi, mutta joskus kyllä kannattaa tuumata hetki ennen kuin lähtee kaikkia huonekaluja vaihtamaan tai seiniä maalaamaan. Onneksi minulla ainakin rahapussi laittaa tehokkaasti kapuloita rattaisiin kaikkien sisustushimotusten keskellä!

sisustustrendit 2016

Muutenkin sisustuksessa pitkä valkoinen kausi alkaa nyt olla lopuillaan ja ollaan siirtymässä selvästi tummempiin sävyihin. Mahtavatkohan valkoiset seinät saada väriä pintaansa monessakin kodissa? Meillä on monet seinät maalattu harmaanruskealla Tikkurilan Ajopuu -sävyllä. Se on vähän maitokahvimainen, mutta harmaampi ja mielestäni ihan nätti, joskin sitä on meillä vähän liian monessa seinässä. Minua himottaisi maalata olohuoneesta pari pientä seinää jollain sammuneen sinisen sävyllä. Vaikkapa vähän tuon tyylisellä kuin tuossa alla olevassa kuvassa. Yhdistäisin sen kaveriksi ruskean 50-luvun senkin, joka korvaisi meidän vanhan valkoisen TV-tason.

sisustustrendit 2016

Kuten Habitare-postauksessa jo totesinkin, on vihersisustaminen tämän hetken kuuma trendi. Vihreä ei muuten ole ainakaan vielä sisustuksissa kovinkaan vahvasti esillä, mutta uskon, että sekin tulee pikkuhiljaa nousemaan yhdeksi trendiväriksi. Itse en ole mikään erityinen vihreän ystävä vaatteissa enkä sisustuksessa, mutta jos tässä ennustajaeukkona toimin, niin uskon, että sellainen vähän sammunut veden vihreä tulee nousemaan lähivuosina yhdeksi kuumaksi sisustusväriksi, vähän kuten alla olevassa kuvassa, jossa se näyttääkin ihan kivalta.

sisustustrendit 2016

Näinhän se menee, heti kun on myynyt kaikki minihameet kirpparilla ja vaihtanut maksimekkoon, on muoti muuttunutkin jo minihameita suosivaksi. Mitä tästä taas opimme? Pysytään omalle tyylille ja sisustusmaulle uskollisina, tehdään pitkäaikaisia hankintoja, jotka näyttävät omaan silmään hyviltä pitkän aikaa.

Onko joku näistä uusista sisustustrendiväreistä alkanut himottaa sinua?

Here are some hot interior colour trends. I'm really getting into brown and blue but green is not my thing, not yet anyway.

Love, Kati

Pictures borrowed from:
http://www.apartmenttherapy.com/similar-dusty-blue-paint-colors-good-questions-194097
https://fi.pinterest.com/pin/510032726534281757/
http://www.decouvrirdesign.com/tendances/choisir-du-vert-pour-les-murs-5-bonnes-raisons/
https://fi.pinterest.com/pin/510032726534281900/8 kommenttia

 1. Itse en niin trendien mukaan mene vaan se mikä omaan silmään vaikuttaa ja tuntuu hyvältä. Kasveja haluaisin tosi paljon lisää mutta harmikseni tapan ne kaikki :D

  Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kasvit eivät ole kovin kalliita, sillä täällä on toinen kasvimurhaaja....

   Poista
 2. Tummansininen himottaa ja viherkasvit (vihersisustaminen), ihailen myös kovasti 50-luvun senkkejä.

  VastaaPoista
 3. Minusta on ihanaa kun tulee värejä mukaan sisustukseen, kaikki ei enää ole valkoista ja kaikkia huonekaluja ei maalata valkoisiksi, tosin ei meillä ole tähänkään saakka niin tehty. Joku vihertävän harmaa sopisi meidän makkarin seinälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Toivon myös, että persoonallisuutta tulisi värien myötä lisää...

   Poista
 4. Kiva blogi sinulla! :) Olen myös enemmän kuin iloinen värien paluusta sisustusmaailmaan! Minua nykyään hirvittää kun monet todella kauniit vanhat kalusteet ja talot maalataan miettimättä valkoisiksi, jotta ne sen hetken sisustusmakuun sopisivat. Unohdetaan, että se esine tai talo on monesti paljon omistajaansa vanhempi ja nähnyt yhtä sun toista vuosikymmenten ellei jopa vuosisatojen aikana. Jos mietimme edes hetken pidempään vanhan pinnan muuttamista täysin toisenlaiseksi kuin se on ollut, saa (mahdollisesti jopa perintönä tullut) esine jatkaa matkaansa kertoen uniikkia tarinaansa vanhoista ajoista myös tuleville sukupolville. Toivottavasti hekin osaavat niitä arvostaa. :) En siis suinkaan väitä ettei mitään saisi koskaan muuttaa, päinvastoin! Muutenhan kaikki junnaisi paikoillaan. Mutta olisi hyvä kuitenkin miettiä asioita myös pidemmällä tähtäimellä, useammalta eri kantilta ja herkällä sydämellä ennen kuin tekee. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti. On tosi harmi, jos kaikki vanha "tuhotaan" vain muotioikun vuoksi. Eri aikakausilta olevat huonekalut lisäävät kerroksellisuutta ja tosiaan kertovat uniikkia tarinaa omasta aikakaudestaan ja ehkä jopa omistajista. Kiva kun kommentoit.

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall