#tbt eli Throwback Thursdayn kunniaksi tässä tulee nyt muutama kuva parin viikon taikaisesta Design Market -tapahtumasta, joka järjestettiin Helsingissä Kaapelitehtaalla osana Helsinki Design Weekiä. En tiedä kuinka monta kertaa tuo tapahtuma on järjestetty, mutta olen halunnut sinne monen monituista kertaa mennä, mutten ole syystä tai toisesta onnistunut. Nyt sitten vihdoinkin pääsin näkemään sen!


Kaapelitehdas oli täynnä ihania kojuja, joissa myytiin korteista kukkaruukkuun ja kaikkea siltä väliltä. Yhteinen nimittäjä oli pääasiassa suomalainen design. Sainkin tutustua moniin kivoihin uusiin tuotteisiin ja yrityksiin.

Designtunnelmien keskellä mietin, että on kyllä hassua, miten iän myötä ihminen oikeasti muuttuu ja arvostaa erilaisia asioita kuin nuorempana. Aikanaan Lontoossa asuessani suorastaan rakastin väenpaljouksia ja vierailulla Suomessa minua ehkä jopa vähän ahdisti se hiljaisuus ja tyhjyys, joka oli suurkaupunkielämään verrattuna aikamoinen kontrasti. Kyllä se varmasti on myös tottumiskysymys, sillä Lontoossa metromatkustaminen on enemmän sillitsuolassa -tyyppinen kokemus ja täällä Suomessa me olemme tottuneet tilaan ja hiljaisuuteen.


Kuten ehkä kuvista näette, Kaapelitehtaan Design Market oli hyvin lähellä lontoolaista ihmispaljoutta. Siksi osa kojuista jäi minultakin luvattoman vähälle huomiolle, koska en vain päässyt tarpeeksi lähelle. Kiva toisaalta, että porukkaa oli paljon, sillä se tarkoittaa tuotteliasta päivää yrittäjille, joista monet ovat varmasti aika pieniä.


Kaapelitehtaalta suuntasimme Helsingin keskustaan pizzalle ja siinä matkalla ehdin napsia muutaman ehkä vähän epätavallisemman kuvan Helsingistä. Kyllä Helsingin suuri etu on sijainti meren rannalla ja entisenä turkulaisena osaan meren läheisyyttä todellakin arvostaa. Olen täällä blogissakin joskus kirjoittanut siitä, miten olen oppinut rakastamaan nykyisen kotiseutuni laakeita peltomaisemia, vaikka kyllä meri on se, joka on aina ja ikuisesti sydäntäni lähellä. Onneksi meren läheistyyteen ja Helsinkiin ei ole meiltä pitkä matka.


Pääsikö joku teistä muista käymään Design Marketilla? 

Ihanaa viikon jatkoa! 

I had the chance to visit this great event, the Design Market which was organised as part of the Helsinki Design week. I loved all the great stuff but it was really crowded so I didn't get to see as much as I would have liked to.

Love, Kati