keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Se on täällä taas!

sisustusblogi

Takkatulikausi nimittäin! Ulkona sataa sataa ropisee ja takkatuli lämmittää yhtä paljon taloa kuin mieltäkin. Silloin kun takka sytytetään, huomaan usein istuvani sohvalla vain sen loimua tuijottaen. Jotain ihanan vangitsevaa ja rauhoittavaa on takan lämpimässä tulessa. Meillä ei ole mökillä televisiota ja takka sitten toimittaa sen virkaa, kun me miehen kanssa istumme saunapuhtaina vierekkäin ja tuijotamme takassa palavaa tulta. Täällä kotonakin se on ihana ja lämmin katseenvangitsija.

sisustusblogi

Sitten kun ulkona paukkuu tulipalopakkaset, on takka ihan paras tapa lämmittää kotia. Meidän takka on varaava ja 2-3 pesällistä lämmittää sen pitkäksi aikaa. Minä kyllä polttelisin monen monituista pesällistä peräjälkeen, mutta mies aina toppuuttelee, ettei puita kannata turhaan poltella, kun vain muutama pesällinen riittää. Meidän takka on paikallaan muurattu ja päällystetty valkoisin kaakelein. Luukkuja on kaksi, toinen olohuoneen ja toinen keittiön puolella eli oletpa sitten kummassa vaan, niin voit nauttia sen loimusta. Pesemistä noissa luukuissa tosin riittää ja täytyy myöntää että erityisesti keittiön puolen luukku on usein luvattoman likainen.

Takka tuo tunnelmaa kotiin


Onhan takka tunnelmanluojana ihan voittamaton! Se tuo kotiin sellaista ihanaa lämpöä ja kodikkuutta. Takkatulen lisäksi tunnelmaan pääsee, kun tarjollaa on vastaleivottua pullaa, villasukat jalassa, joku ihana sisustuslehti, kuppi kuumaa teetä ja villainen torkkupeitto. Tämä on sitä käpertymistä, jota ainakin minä harrastan syksyn tullen. Tuli takkaan, kynttilät palamaan ja vaan nautitaan ihanasta lämpimästä kodin tunnelmasta kun ulkona on pimeää ja märkää.

sisustusblogi

Tähän asti syksy on ollut niin lämmin, ettei takkaa ole tullut vielä paljon polteltua, muta tästä se alkaa. Takan polttaminen on kuitenkin talven sisustusjutuista ehkä se kaikkean paras!

Lämpimän takkatulen äärestä toivotan sinulle oikein ihanaa viikon jatkoa!

It's here again! It's time to start litting the fireplace again! I think it's one of the best things in winter home! Warm fireplace, some woolly socks and a nice cup of hot tea!

Love, Kati


# Blogger Sitemap generated on 2016.09.28
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: https://villavalko.blogspot.fi/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

10 kommenttia

 1. Tuli on kyllä vangitseva ja lumoava elementti, täytynee täälläkin takkaa poltelle, kunhan ilmat tästä hieman jäähtyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä takka on ihana elementti kotona! Nautin!

   Poista
 2. Kauniit ja niin rauhalliset kuvat! <3 Täällä ei takkaa ole vielä sytytelty, mutta ilmalämpöpumppu on hurissut jo jonkin aikaa. Nyt on se aika kun pitäisi hamstrata noita polttopuita varastoon talven varalle. Mukavaa loppuviikkoa sinne takkatulen äärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttopuita tarvitsisi täälläkin. Takka on niin ihana!

   Poista
 3. Kyllä tänään olisikin tarvittu takkatulta minua lämmittämään, kovin oli pyöräilyn jälkeen vilpoinen olo.
  Kaunista iltaa Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiii! Pyöräilyn jälkeen onkin varmaan sellainen syväjää, että tarvitaan takka, sauna ja lämmin kuppi teetä!

   Poista
 4. Tuli ja vesi - kaksi aivan ihanaa rauhoittavaa elementtiä <3 Meillä takkakausi antaa vielä odottaa itseään, on ollut niin paljon kaikkea touhua ja hääräystä. Mutta pian, mutta pian...

  Ihanaa toivorikasta torstaita Villa Valkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Talvi on pitkä, joten takkaa ehtii polttelemaan vielä.

   Poista
 5. Kyllä on kaunista <3 Ja takkatuli on jotenkin rauhoittavaa ja syksyllä aivan taivvaallinen, olisipa kotonakin <3 Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, rauhoittava ja ihana elementti, joka tuo myös mieleen lämpöä.

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall