lauantai 17. syyskuuta 2016

Lauantaihuomenta!


Hyvää huomenta! Olemme tyttären kanssa kaksin tänä viikonloppuna kun miesväki suuntasi koripalloturnaukseen. Ihanan hiljaista! Tällainen hetki on oiva paikka nauttia aamiaista vuoteessa, herätä hitaasti ja lukea sisustuslehtiä. Viikonloput ne vaan on ihmisen parasta aikaa!  


Päivän ohjelma on muutenkin rakennettu tänään sellaisten asioiden ympärille, joista ainakin minä kovasti nautin. Ja tietenkin ehkä itselle se pääasia on oman ihanan teinityttären seura. Teinit kun ovat ailahtelevaista porukkaa ja välillä ainakaan minun seurani ei häntä tahdo kiinnostaa kovinkaan paljon, mutta toisena hetkenä taas äiti on maailman paras!

Kasvamista on tämä äitiyskin. Ja voi tätä luopumisen tuskaa! Kun lapset olivat pieniä, iloitsin heidän kasvustaan ja kehityksestään. Oli ihana nähdä, miten he pikkuhiljaa oppivat itse tekemään asioita. Nyt kun itsenäistyminen on tosissaan käynnissä ja irtiotto täältä turvallisesta lapsuudenkodista on vain muutaman vuoden päässä, alkaa minun päätäni kylmätä. Minun tyttäreni on viisas, järkevä, sosiaalinen ja kaikin puolin ihana. Olen hänestä todella ylpeä. Mutta äitinä aina toivon tietenkin, että kova maailma kohtelisi häntä helläkätisesti.  Että hän löytäisi tasapainon ja onnen, josta voisi ammentaa onnellisen elämän itselleen. 


Äitinä tuo itsenäistymisen tilan antaminen on välillä niin vaikeaa. Haluaisin neuvoa, opastaa ja ohjata. Ja niin minun pitääkin. Mutta pitää myös antaa tilaa itse oivaltamiseen ja oman tien löytämiseen. En voi ikuisesti kulkea rinnalla, vaan omien siipien on kannettava. Silti se on minulle vaikeaa. Eikä tähän meitä äitejä kukaan valmenna. Pikkulapsi saattaa jopa tuntua äidistä välillä vaativalta ja raskaalta, kun hän jatkuvasti roikkuu helmassa kiinni ja vaatii huomiota.  Saa ja pitää sylitellä, herätä öisin rauhoittelemaan, auttaa syömisessä, kengännauhojen solmimisessa ja pienten pulleiden sormien pujottamisessa sormikkaisiin. Ihan kuin yön yli hän onkin iso tyttö tai poika, joka haluaa omaa tilaa eikä toivo sinua liian lähelle neuvomaan. Hän haluaa itse nähdä ja kokea maailman. Hän haluaa oppia näkemään sen omalla tavallaan. Muodostaa oman näkemyksensä siitä. Ja minun on uskottava, että hän pärjää ja että hän osaa itse löytää isosta maailmasta ne asiat, jotka tekevät hänet onnelliseksi.


Tänään kuitenkin lähdemme hänen kanssaan ostamaan balettitossuja ja shoppailemme ehkä jotain muutakin, sekä nautimme ihanasta lounaasta. Sitä ennen täytyy kuitenkin siivota tämä talo, joten ei kun hihat heilumaan!

Ihanaa lauantaita sinulle!

I had some breakfast in bed this morning and now we're off the Helsinki to buy some ballet shoes for my daughter. Have a great Saturday!

Love, Kati

17 kommenttia

 1. Kauniisti kirjoitettu postaus. Äitiys on on todellakin vaikeaa mutta antoisaa. Mukavaa shoppailu päivää teille.

  Katja
  www.willalemmelle.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hei mikä uusi tyylikäs ulkoasu blogissasi!
  Äitiys onneksi kasvattaa meitä ❤️ kauniisti kirjoitettu.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ulkoasu oli helpompi totuettaa, kuin uskoinkaan! Olen niin iloinen, että osasin tehdä sen!

   Poista
 3. Mulla meni teksti melkein ohi, kun kuvat ja tämä uusi, upea ulkoasu vei huomioni!<3 Wau! Olen itsekin suunnitellut ainakin bannerin totaalista uusimista, ja jos aikaa olisi enemmän, niin varmaan muutoinkin veisin yksinkertaisempaan suuntaan blogin ulkoasua. Ehkä joku päivä saan sen tehtyäkin!:) Mukavaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö tuohon muutokseen meni vain joku pari tuntia ja siihen olin tehnyt jo bannerinkin. Ostin valmiin pohjan ja klik klik, niin helppoa se oli! Mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista
 4. Äiti kasvattaa lapsiaan mutta lapset kasvattavat yhtä paljon äitiä <3 Kaunis teksti <3 Leppoisaa päivää sinne! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihanaa päivää teille yhdessä. Itselläni on myös äiti-tytär päivä menossa <3

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Wau, mikä uusi ulkoasu! Haluaisitko vinkata, kuinka sen toteutit? Sellainen projekti olisi suunnitelmissa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oatin valmiin pohjan ja sitten vain vähän adaptoin sitä. Hirveän helppoa oli! :)

   Poista
 7. Ihastuttavat aamuiset tunnelmat!
  Ja ihana teksti äitiydestä ja siinä kasvusta itsekin.
  Elämä on aina yhtä oivaltamisen ihmettä ja rakkaat ovat siinä mukana.

  Lempeää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihana postaus! <3 Täälläkin tyttärn kanssa vietettiin kiireetöntä lauantai-aamua. On nykyään meillä harvinaista herkkua, kun tuo nuorimmainenkin asuu jo omillaan. Tänään hemmottelin häntä valmiiksi katetulla aamiaisella, on tuo tytär hiukan flunssassa. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 9. Kaunis uusi ulkoasu ja NIIN ihana postaus <3 Teinin äitinä on tuulisella paikalla, mutta kun osaa nähdä ne hetket, kun saa mennä lähelle, halata, höpötellä, niistä saa sydämen läikettä ja onnea <3

  VastaaPoista
 10. Onnea uudesta ulkoasusta!
  Kiireettömät lauantai ja sunnuntai aamut ovat ihan luksusta....
  Hyvää alkanutta viikkoa Kati!

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall