Ennen kuin pakkanen ehtii puraista pihan kasvit punaiseksi, kävin ottamassa muutaman kuvan muistoksi tämän vuoden pihajutuista. Viime vuoden syksyllä istutettu nurmikko lähti alkukesänä hitaaseen kasvuun, mutta nyt sitä voisi ehkä kutsua jopa sanalla rehottava. Ja viime aikojen sateet ovat lisänneet nurmikon vahvuutta ja kasvua. Pergolaan istutettiin kuusi taimenta villiviiniä. Kaksi niistä on jo yltänyt pergolaan kiemurtelemaan. Puutarhurin homma ei ole meille hätäisille, mutta toivottavasti lopussa kiitos seisoo. Kesäisellä retkellä Suomenlinnaan saimme ihastella runsaita villiviiniköynnöksiä, jollaisen toivon tuosta meidänkin tekeleestä tulevan. 


 Kesän alussa lähdimme rakentamaan pientä perenna- ja pensaspenkkiä keittiön ikkunan alle. Kesäksi istutuin rivin petunioita reunustamaan penkin vieressä olevaa kivipolkua. Nyt se on aivan valtava! Ja kaunis kukkarivistö antaa pihaamme kivan väriläiskän.


Istutimme viime kesänä pihan reunoille pensasaidan marja-aronioista. Odottelen kovasti jo niiden syysväriä, mutta olen myös samalla iloinen siitä, että se alkaa näyttää jo pieneltä aidalta. Täytyy vaan olla rohkea saksien käyttäjä keväällä ja uskaltaa napsaista pensaat tarpeeksi alas! Tänä keväänä olin ehkä vähän liian varovainen.
Anttilan alennusmyynnin ansioista sain jo tänä kesänä toteutettua yhden piha-haaveen, josta kirjoittelinkin jo aiemmin täällä. Nimittäin meidän terassille hankittiin sieltä ulkotakka. Ja voi miten ihana se onkaan!  Teen takasta vielä oman postauksen myöhemmin.


Olen ilonen niistä edistyksen askeleista, joita olemme pihallamme saannet aikaan tämän kesän aikana. Paljon on vielä tehtävää, mutta perusasiat on nyt tehty ja pihan tekeminen pikkuhiljaa voi alkaa.

Arki on alkanut rytinällä ja kiire on ollut heti ihan kauhea. Siksi postaustahti täällä blogissa on ollut vähän hitaanlainen. Kalenterin mukaan tahti sailyisi nykyisenlaisena ainakin seuraavat viikot, mutta silti toivon, että ehdin piipahtamaan täällä blogissa säännöllisin väliajoin. Tämä on niitä asioita, joista minä ammennan voimaa arkeen. Tämä on pakopaikka, jossa voin pohtia minua kiinnostavia aiheita ja keskustella niistä teidän ihanien lukijoiden kanssa. Jos totta puhun, mietin jo bloggaamisen lopettamistakin ja myös blogin tauolle laittamista. En kuitenkaan halua sitä tehdä, vaan pidän tämän kanavan auki, pakopaikkana arjen pyörityksestä. Toivottavasti tekin löydätte tänne ja saatte iloa ja ideoita omaan arkeenne.

Before frost bites the garden plants and leaves them red, yellow and blue, I wanted to share with you some pictures of our garden this summer. I feel happy that we have progressed in so many ways to create a canvas to develop a great garden. There is still a lot of work to be done but it's a start. Gardening is not for the haisty.

Love, Kati