HOLA! Tässä tulee vihdoinkin se lupaamani Barcelonan kuvapläjäys. Kuvat ovat kännykällä napattuja, joten ihan parasta laatua ne eivät ole, mutta toivottavasti kelpaavat.

Nautimme Barcelonan lämmöstä heinäkuun puolivälissä ja näitä kuvia katsellessani tunnen sen lämmön ja ihanan auringon paisteen taas uudelleen. Barcelona on mahtava kohde oikeastaan kaikenikäisille, mutta erityisesti vähän isompien lasten kanssa siellä on paljon katsottavaa ja koettavaa. Ja kyllähän se on myös jalkapallofanin unelmakohde ja niitähän meidän perheessä riittää.  Postauksen alkuun oli pakko laittaa illalla otettu palmukuva. Palmut ovat niin ihania ja suomalaisen silmin eksoottisia. Meidän lapset eivät kai olleet edes palmuja ennen nähneetkään, joten riemu oli suuri, kun bongasime ihanat palmurivistöt Barcelonan rantakadun reunasta.


Barcelona on siitä ihana kohde, että siellä on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma ja niin mekin teimme. Vietimme yhden päivän rannalla, mutta pohjoismaalaisen valkoinen hipiä on siellä kuumuudessa sen verran kovilla, että kukaan ei mukissut, kun päätimme rantapäivää seuraavina päivinä nauttia rantaelämän sijaan nähtävyyksistä. Ja toki kävimme rannalla ihan joka päivä uimassa - välillä aika myöhäänkin. 


Sunnuntai-iltana suuntasimme Montjuicin kukkulan juurelle katsomaan värivaloin valaistuja suihkulähteitä. Siellä olikin sitten muutama muukin, mutta suosittelen silti siellä käyntiä, sen verran näyttäviä ne olivat! 


Asuimme aivan Barcelonan keskustassa olevassa vuokra-asunnossa. Sisustusintoilijaa huvitti se, että asunto oli markkinoitu modernina. Ainoa pala modernismia taisi kuitenkin olla ne kaikkein halvimmat Ikeasta löytyvät huonekalut, joilla se oli sisustettu. Talo oli vanha ja siellä oli ihanat koristeelliset kaakelilattiat ja kauniit ikkunat puisine luukkuineen. Sisustusintoilijan käsissä asunto olisi kyllä näyttänyt vähän toiselta. Kuitenkin tuollaisenaankin se oli ihan siisti ja sieltä löytyi kaikki tarpeellinen.

Nappasin kuitenkin kuvan asunon ihanista ikkunoista, joista avautui tyypillinen barcelonalainen katunäkymä.Jalkapallofanien ykköskohde Barcelonassa on tietenkin Barcelonan jalkapallojoukkueen stadion eli Camp Nou. Niin meilläkin. Nuoriso oli odottanut tuota vierailua jo kuukausikaupalla ennen matkaa ja siksi se oli heille varmasti matkan kohokohta. Minä ymmärsin vasta tuon stadionvierailun aikana sen, miten isoja tähtiä jalkapalloilijat Espanjassa ja Barcelonassa ovat.

Nappasin kuvan pojastani haaveilemassa pelaamisesta Barcelonan stadionin nurmella. Hän hankki fanikaupasta Barcelonan paidan, johon painettiin oma pelinumero ja nimi. On kuulemma hyvä olla valmiina tulevaisuutta varten. <3


Viimeisenä päivänä teimme päiväretken Montjuicin kukkulalle, joka tomi aikoinaan Barcelonan olympialaisten näyttämönä. Stadionin ympäristössä oli erikoista arkkitehtuuria ja tunnelma oli jännällä tavalla ihan kuin jostain Tähtien Sota -elokuvasta. Jokin outo sekoitus kreikkalaista ja avaruusasema-tyyliä. Noiden korkeiden pylväiden keskellä kävellessä tunsin itseni jotenkin hirveän pieneksi. Muutenkin Barcelona on arkkitehtuurista kiinnostuneelle kyllä oiva kohde. Me emme siihen tällä matkalla keskittyneet, mutta olen aiemmilla vierailulla päässyt näkemään kaupungin erikoista ja paikoin hyvin kaunistakin arkkitehtuuria.


Barcelonan kolme kovaa


Koska ehdin jo aloittelemaan täällä blogissa kolme kovaa -postaussarjan, ajattelin että Barcelonastakin voisi listata omat kolme suosikkia;

1.  Ranta

Barcelonan ranta on ihana, pitkä ja lämmin. Se on aivan kaupungin keskustan tuntumassa ja sinne on helppo päästä vaikka metrolla. Rannalla on kiva viettää päivää, mutta se on ihana myös kesäiltana juuri vähän ennen auringonlaskua.

2. Montjuic

Montjuicille kannattaa mennä päivällä katsomaan maisemia ja viikonloppuisin sen juurella voi nähdä ihanat valaistut suihkulähteet ja samalla aistia kaupungin lämpimän iltatunnelman.

3. Las Ramblasin varrella sijaitseva upea Boqueria kauppatori (La Boqueria)

Vaikka emme tällä vierailulla ehtineet tuolla käydä, halusin nostaa sen kolmanneksi suositukseksi Barcelonan matkalle. Olen aiemmin vieraillut tuolla torilla ja voi miten ihania ruokia siellä myydään! Kauheasti syötävää ja kuvattavaa!


Ensimmäinen työviikko on ehtinyt jo yli puolenvälin ja vasta nyt pääsin postailemaan. Työtahti on heti alkuun ollut aikamoinen ja paluu arkeen on ollut todella hektinen. Eipä mitään, viikonloppuna on tiedossa pienimuotoiset juhlat hyvässä seurassa ja ensi viikolla työmatkaa. Täytyy nauttia vähäisestä vapaa-ajasta täysillä! Olikin aivan ihanaa käydä kuvien muodossa vielä tunnelmoimassa Barcelonan lomaa. Toivottavasti pääsemme sinne taas pian uudestaan!

Kivaa loppuviikkoa!

Here are some pictures of our visit to Barcelona in July. We had a lovely time and enjoyed the warm atmosphere of Barcelona, not to mention the goergous sunshine!

Love, Kati