perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kesäruokaa Resepti | Paahdetut terttukirsikkatomaatit ja Mozzarellasalaatti, Rakuunakana ja Paistetut bataattikuutiot

Heippahei! Tänään oli taas lomailma sitä parasta suomalaista sellaista. Toisaalta sadepäivät ovat kivoja sisällä puuhailuun. Ja koko viikon onkin saatu nauttia ihanasta aurinkoisesta säästä, eli mitä sitä yhdestä sadepäivästä valittamaan. Muutenkin ovat ajatukseni olleet vakavammissa aiheissa ja olen miettinyt paljon sitä, miten ihanan turvallista täällä meillä Suomessa on.



Viikonloppuna ja näin lomalla on kiva tehdä ruokaa vähän pidemmän kaavan mukaan.  Ja sadepäivänä ehtii keittiössäkin hääräämään vähän enemmän. Tässä teillekin viikonlopuksi reseptit ihanaan ateriaan.

Paahdetut terttukirsikkatomatit ja mozzarellasalaatti

Tarvitset:
terttukirsikkatomaatteja
valkosipulioliiviöljyä
pippuria
suolaa
1 kpl mozzarellapallo
basilikaa

Laita terttukirsikkatomaatit uuninkestävään astiaan. Lorauta niiden päälle valkosipulioliiviöljyä tai puristettua valkosipulia ja tavallista oliiviöljyä, pippuria, oreganoa ja suolaa. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 min.

Leikkaa mozzarellapallo sopivan ohuiksi siivuiksi ja asettele ne babypinaattipedille. Lorauta päälle vähän oliiviöljyä, esim. basilikamaustettua tai vaihtoehtoisesti muutama basilikan lehti ja tavallista oliiviöljyä.

Asettele lämpimät tomaatit mozzarellapalojen ja pinaattien päälle juuri ennen tarjoilua.

Paistetut bataattikuutiot


Tarvitset:
1-2 isoa bataattia
3 dl oliiviöljyä
rosmariinin oksa
1 tl suolaa
pippuria

Kuori ja kuutioi bataatit pieniksi kuutioiksi. Kaada oliiviöljy ison kasarin pohjalle ja heitä bataattikuutiot perään kun öljy on lämmennyt. Lisää joukkoon suola, pippuri ja rosmariini. Ruskista kuutioita niin kauan, kunnes ne ovat hyvin ruskeat. Nosta kuutiot reikakauhalla tarjolle lautaselle niin, että öljy jää pannulle.


Rakuunakana

Tarvitset:
500 g maustamattomia broilerin rintafileita, esim. minuuttipihvit
1 dl valkoviiniä
tuoretta rakuunaa
tuoretta sitruunamelissaa
2 valkosipulin kynttä
2 dl ruokakermaa
2 mietoa chiliä
1 iso sipuli
2 rkl valkosipulituorejuusia (voit halutessasi jättää pois)
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
paprikajauhetta

Puolita minuuttipihvit. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja purista valkosipulin kynnet. Posita chileistä siemenet ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Laita isoon kasariin oliiviöljy ja kuullota sipulit ja valkosipulit hyvin. Lisää minuuttipihvit ja paista kypsäksi. Lisää valkoviini ja anna sen paistua kasaan. Lisää ruokakerma, silputtu rakuuna ja sitruunamelissa, suolaa ja paprikajauhetta ja sekoita vielä hetken. Tämä sopii tarjottavaksi, riisin, pastan tai perunan kanssa.


Pidetäänhän huolta toisistamme.

I had time to do some serious cooking as it was a rainy day yesterday. I made some oven baked cherry tomatoes, tarragon chicken and fried sweet potato. Deslicious. Let's care for one another!

Love, Kati

6 kommenttia

  1. Onpas herkullisen näköisiä ruokia. Minäkin tänään olen aloittanut kokkailun yhdeksän jälkeen, grilliherkut on marinaadissa ja rahkapiirakka on juuri tullut uunista.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. No nam, maistuisi kyllä jetsulleen nyt. Ihania aurinkoisia päiviä instasta päätellen Barcelonaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt jo täällä harmaassa koti-Suomessa, mutta ihanaa oli!

      Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall