Olen erityisesti viime päivinä ihastellut monien bloggareiden ihania, aika minimalistisia koteja. Monet sisustavat kotinsa tyylikkäästi vain esimerkiksi mustaa, valkoista ja harmaata käyttäen. Ja heidän kotinsa ovat kyllä todella tyylikkäitä! Vaikka niistä pidänkin, itse en siihen pysty. Vaikka meillä onkin aika vaaleasävyinen koti, eikä meidänkään talo millään väreillä ihan suoraastaan iloittele, valitsen usein esimerkiksi värikkäät leikkokukat olohuonetta piristämään. Minimalistinen sisustajaha valitsisi leikkokukatkin valkoisina. En pysty! Keväällä on oltava keltaista ja kesä ilman vaaleanpunaisia pioneja ei ole kesä!Onhan tuo minimalistisuus tyylikästä, täytyy myöntää, mutta itse ainakin taidan olla niin vaihtelunhaluinen, etten osaa pitää näppejäni irti pienistä väriläiskistä! Välillä vaihdan sohvatyynyt sinisiin, välillä vaaleanpunaisiin ja on meillä niitä mustavalkoisiakin. Valkoiseen minulla on ikuinen iso rakkaus. Se on ihana ja valoisa väri, tai ilmeisesti teknisesti ei väri ollenkaan, mutta minä pidän siitä silti. Olen monesti miettinyt, että hankkisin olohuoneen sohviin vaihteeksi tummat pääliset tai vaihtaisin verhot tummasävyisiin, mutta tiedän, etten pysty kauaa niiden kanssa elämään. Paljon valkoista sisustuksessa tuo minulle hyvän ja kotiin raikkaan tunnelman. Voidaan tietenkin ajatella, että vaalea sisustus on tyylitön ja että sisustaja on liian arka käyttääkseen värejä. Tietenkin näinkin voi olla, mutta toisaalta jos aina päädyn valkoiseen, on se varmasti myös minun silmääni miellyttävä väri.

 
Minulla on taipumus ihastua trendiväreihin, kuten nyt pinnalla olevaan siniseen. Aloin jo Pinterestissäkin tutkiskelemaan kuvia siniseksi maalatuista seinistä, ihania! Toisaalta minua ehkä vähän nauratti, kun luin jostain, että ruskea on palaamassa takaisin sisustukseen ja että tapetit ovat taas in. Trendit näköjään muutuvat niin nopeasti, etten ehtinyt huomata, että ruskea tai tapetit olisivat edes olleet totaalisen out! En siis oikein pysty trendienkään perässä näissä sisustusasioissa kulkemaan. Kivaa on se, että koska ruskea on tulossa takaisin muotiin sisustuksessa, on meidän vanha Boknäsin keittiön pöytäkin varmaan taas pian huipputrendikäs!

Oma maku muuttuu ja sen verran olen huomannut, että omaa silmää erittäin runsas maalaisromanttisuus ei enää tunnu miellyttävän ja huomaan ihastelevani koko ajan enemmän ja enemmän yksinkertaista tyyliä. Vaikka meilläkin on ollut pieniä ripauksia maalaisromanttisuutta, en ole koskaan halunnut sisustaa liian rönsyilevästi, vaan pysynyt kultaisella keskitiellä. Siksi en ehkä ole kokenut, että koko sisustusta olisi laitettava nyt uusiksi, kun oma maku on vähän muuttunut. Ja miksi pitäisikään? Kerroksellisuus sisustuksessa tulee juuri niistä vuosien varrella hankituista aarteista, joista ei haluta luopua edes silloin, kun maku on muuttunut tai muun sisustuksen tyyli vaihtuu. Harva kai sitä ihan täyskäännöksiä tekee oman kodin sisutuksen suhteen, sen verran kallistakin se tuppaa olemaan.

MItä ajatuksia teillä on tämän suhteen? Miten teillä suhtaudutaan sisustustrendeihin? Onko minimalistisuus himoittavaa vai pidättekö enemmän runsaasta tyylistä? Miten olette huomanneet, että oma maku on muuttunut vuosien varrella?

I have been adoring lovely minimal interiors lately with just a limited colour palette such as white, grey and black. However much I think they are stylish, I cannot do it myself! I love small spots of colour in flowers or cushions. I love white and that will always stay as the canvas for my home's decoration, but I cannot skip colours completely!

Love, Kati

P.S. Vielä tänään ehditte osallistua ihanaan arvontaan täällä.  Huomenna pistän nimet hattuun ja ilmoitan voittajan! :)