sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

En pystyOlen erityisesti viime päivinä ihastellut monien bloggareiden ihania, aika minimalistisia koteja. Monet sisustavat kotinsa tyylikkäästi vain esimerkiksi mustaa, valkoista ja harmaata käyttäen. Ja heidän kotinsa ovat kyllä todella tyylikkäitä! Vaikka niistä pidänkin, itse en siihen pysty. Vaikka meillä onkin aika vaaleasävyinen koti, eikä meidänkään talo millään väreillä ihan suoraastaan iloittele, valitsen usein esimerkiksi värikkäät leikkokukat olohuonetta piristämään. Minimalistinen sisustajaha valitsisi leikkokukatkin valkoisina. En pysty! Keväällä on oltava keltaista ja kesä ilman vaaleanpunaisia pioneja ei ole kesä!Onhan tuo minimalistisuus tyylikästä, täytyy myöntää, mutta itse ainakin taidan olla niin vaihtelunhaluinen, etten osaa pitää näppejäni irti pienistä väriläiskistä! Välillä vaihdan sohvatyynyt sinisiin, välillä vaaleanpunaisiin ja on meillä niitä mustavalkoisiakin. Valkoiseen minulla on ikuinen iso rakkaus. Se on ihana ja valoisa väri, tai ilmeisesti teknisesti ei väri ollenkaan, mutta minä pidän siitä silti. Olen monesti miettinyt, että hankkisin olohuoneen sohviin vaihteeksi tummat pääliset tai vaihtaisin verhot tummasävyisiin, mutta tiedän, etten pysty kauaa niiden kanssa elämään. Paljon valkoista sisustuksessa tuo minulle hyvän ja kotiin raikkaan tunnelman. Voidaan tietenkin ajatella, että vaalea sisustus on tyylitön ja että sisustaja on liian arka käyttääkseen värejä. Tietenkin näinkin voi olla, mutta toisaalta jos aina päädyn valkoiseen, on se varmasti myös minun silmääni miellyttävä väri.

 
Minulla on taipumus ihastua trendiväreihin, kuten nyt pinnalla olevaan siniseen. Aloin jo Pinterestissäkin tutkiskelemaan kuvia siniseksi maalatuista seinistä, ihania! Toisaalta minua ehkä vähän nauratti, kun luin jostain, että ruskea on palaamassa takaisin sisustukseen ja että tapetit ovat taas in. Trendit näköjään muutuvat niin nopeasti, etten ehtinyt huomata, että ruskea tai tapetit olisivat edes olleet totaalisen out! En siis oikein pysty trendienkään perässä näissä sisustusasioissa kulkemaan. Kivaa on se, että koska ruskea on tulossa takaisin muotiin sisustuksessa, on meidän vanha Boknäsin keittiön pöytäkin varmaan taas pian huipputrendikäs!

Oma maku muuttuu ja sen verran olen huomannut, että omaa silmää erittäin runsas maalaisromanttisuus ei enää tunnu miellyttävän ja huomaan ihastelevani koko ajan enemmän ja enemmän yksinkertaista tyyliä. Vaikka meilläkin on ollut pieniä ripauksia maalaisromanttisuutta, en ole koskaan halunnut sisustaa liian rönsyilevästi, vaan pysynyt kultaisella keskitiellä. Siksi en ehkä ole kokenut, että koko sisustusta olisi laitettava nyt uusiksi, kun oma maku on vähän muuttunut. Ja miksi pitäisikään? Kerroksellisuus sisustuksessa tulee juuri niistä vuosien varrella hankituista aarteista, joista ei haluta luopua edes silloin, kun maku on muuttunut tai muun sisustuksen tyyli vaihtuu. Harva kai sitä ihan täyskäännöksiä tekee oman kodin sisutuksen suhteen, sen verran kallistakin se tuppaa olemaan.

MItä ajatuksia teillä on tämän suhteen? Miten teillä suhtaudutaan sisustustrendeihin? Onko minimalistisuus himoittavaa vai pidättekö enemmän runsaasta tyylistä? Miten olette huomanneet, että oma maku on muuttunut vuosien varrella?

I have been adoring lovely minimal interiors lately with just a limited colour palette such as white, grey and black. However much I think they are stylish, I cannot do it myself! I love small spots of colour in flowers or cushions. I love white and that will always stay as the canvas for my home's decoration, but I cannot skip colours completely!

Love, Kati

P.S. Vielä tänään ehditte osallistua ihanaan arvontaan täällä.  Huomenna pistän nimet hattuun ja ilmoitan voittajan! :)16 kommenttia

 1. Toiset tykkäävät minimalismista ja toiset runsaammasta sisustuksesta. Toiset käyttävät värejä ja toiset eivät. Näissä blogeissa on kiva se, että voi nähdä erilaisia koteja ja inspiraation voi saada myös sitä kautta oman kodin sisustukseen!

  VastaaPoista
 2. Sisustusmakuni on vaihtunut vuosien varrella, ennen se maalaisromanttisuus oli se juttu. Nykyään vähemmän maalaisromanttista, ruskea on vaihtunut harmaaseen ja mustaa.
  Oikeastaan tämän hetken sisustusmakuni on oikea sillisalatti, uutta, vanhaa ja kaikkea siltä väliltä. Mutta itse tykkään :) Trendeistä on kiva poimia se yksi juttu piristämään sisustusta ja tulee kivasti jotain vaihtelua eikä se todellakaan tarkoita koko sisustuksen uusimista.

  VastaaPoista
 3. Ehkä olen enemmän sellainen keskitien kulkija. Pidän siitä, että kodissa on tilaa liikkua, mutta minimalistia minusta ei saa tekemälläkään. Pidän myös pehmeistä väreistä sisustuksessa, joten se mustavalkoisuus ei ole minun juttuni myöskään. En enää juurikaan osta sisustuslehtiä, koska minun mielestäni niissä kaikki kodit näyttävät ihan samoilta.
  Sisustusmakuni on muuttunut tummasta vaaleampaan suuntaan ja värien käyttö on hallitumpaa kuin nuorempana.
  Olipa tämä muuten kiva postaus.

  VastaaPoista
 4. Monesti olen koittanut karsia tavaroita mutta huonolla menestyksellä :D

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihailen noita mustavalkoisia ja pelkistettyjä koteja, mutta...ei vaan pysty täälläkään!! Ja toisaalta kotimme on 50-luvun rintamamiestalo niin sopisikohan se edes talomme henkeen? No, mene ja tiedä, mutta nyt mennän tällä tavaran määrällä joka tuntuu vain lisääntyvän! Ihanaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo talon tyyli. Mielestäni se on kyllä asia, joka tulisi huomioida kun sisustusta suunnitellaan. :)

   Poista
 6. Mikähän olisi sisutustyylini? vaaleus on valttia, mutta värejä haluan vaihdellen vuoden aikojen mukaan. Olen kokeillut täysin valkoisen-harmaan-mustaa, mutta oli kiva vain hetken, kuvissa toimii, ei meidän sirkuksessa...tarvitsen värejä! Mitä minimalistisuuteen tulee, niin tasot pyrin pitämään hyvinkin tyhjinä ihan vain siivouksen vuoksi, mutta kyllä ne nyttenkin on aika kaukana minimalistisuudesta :)
  Tämä on meidän koti ja kuvastaa meitä ihmisinä ;)
  Aurinkoa odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustus kuuluu vain ja ainoastaan niille, jotka talossa asuvat ja jos he viihtyvät, kuka siihen on mitään sanomaan. Aina on kiva kokeilla erilaisia juttuja, mutta ainakin minä olen tosi vaihtelunhaluinen...

   Poista
 7. Meillä on suhteellisen mustaa,valkoista ja harmaata, mutta itsekin pidän väripilkuista ympäri kotia ja yleensä valitsenkin värikkään kukkakimpun. Väriä saa olla ja kodin pitää olla juuri oman näköinen. Itsekin ihastelen monia kotia, mutta silti en pystyisi toteuttamaan tiettyjä juttuja omassa kodissani!

  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kaunis koti, ihanan vaalea ja sopivasti mustaa ja värejä tuomaan särmää. Tykkään! <3

   Poista
 8. Älä välitä en minäkään pysty! Ehkä oma sisustustyyli on perusväritykseltään melko vaalea mutta sitten siellä pitää ehdottomasti olla niitä väripilkkuja. Toisaalta pidän myös hyvin pelkistetyistä jutuista mutta sitten taas toisaalta jostain todella rönsyävästä. Kotini on myös täynnä kerrostumia eli huonekaluja, esineitä, asioita eri elämänivaiheista eli se on minua itseäni. Liian "steriilissä" kodissa en tunne olevani kotonani - joillekin se sopii ja musta-valko-harmaat kodit ovat ubertyylikkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kerrostumat juuri tekevät kodin, matkan varrella kerätyt tavarat ja niiden tarinat....se on tyylikästä jos mikä!

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall