Tänään pääsimme taas todistamaan lasten ja nuorten intoa ja iloa koulun päättäjäisissä. Vaikka omista lapsista ei kukaan tällä kertaa ollut päättämässä alakoulua, yläkoulua tai muutenkaan ottamassa erityistä askelta lapsuudesta kohti aikuisuutta, en voinut olla herkistymättä koulun kevätjuhlan esityksistä, suvivirrestä ja kauniista puheista. Pojilla vaihtuu syksyllä opettaja, mutta eivät tuntuneet olevan siitä moksiskaan, vaikka ovat opettajastaan kovasti pitäneet. Vaihdos oli odotettavissa ja siksi ehkä se ei tuntunut niin isolta asialta. Tytär päätti seiskaluokan ja olen sydämestäni onnellinen siitä, miten hyvin yläkoulu on hänellä sujunut. Koulumenestys on jopa vähän parantunut entisestään ja tyttären motivaatio koulun suhteen on korkealla. Jännitin viime syksynä kovasti tyttären yläkouluun siirtymistä, joskin jälkikäteen voin sanoa että aivan turhaan.

  

Olen ottanut ihan omaksi perinteeksi kakun leipomisen loman aloituksen kunniaksi ja itseasiassa myös loman lopussa tulee usein leivottua. Tuo lomakakku on usein ollut raikas Britakakku. Se on mielestäni kesäherkku parhaimmillaan. Tuoreiden marjojen ja kerma-rahkan kanssa se on sopivan makea, muttei liian. Tein tänään lasten loman alkamisen kunniaksi Britakakun, johon päälle laitoin tuoreita mansikoita ja mustikoita. Oi että oli hyvää! Kakun ohje saattaa tuntua vähän monimutkaiselta marenkeineen päivineen, mutta se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, sillä se on oikeastaan yllättävänkin helppo! Britakakun ohjeen löydät täältä.
Ihanaa lauantai-iltaa kaikille, onnea kaikille valmistuneille ja iloista kesälomaa kaikille lomansa aloittaville!

My kids finished school today and it was all emotions at the school. So I baked a cake to celebrate the kids summer holiday.

Love, Kati