Långvik

Oi mikä päivä eilen oli! Vietin sen kylpylähotelli Långvikissa yli kahdensadan muun bloggaajan kanssa PING-sisältömarkkinointitapahtumassa. Päivän ensimmäinen puhuja räjäytti pankin. Hän oli tulevaisuuden tutkija Gerd Leonhard. Hän maalasi kuvan tulevaisuudesta, joka ei ole edes kovin kaukana. Siinä kaikki keskittyy dataan, digitaalisuuteen, tekoälyyn ja tieteeseen. Cybertulevaisuus on ihan kohta täällä. Tiedättekö, että tulevaisuus on ihan Star Trekistä.

Sisustusblogi
Minä pääsin tässä Minkö keski-ikäinen -blogin ihanan Tiian kainaloon.
Me emme tulevaisuudessa enää kirjoita, vaan juttelemme tietokoneille. Sanomme; "Tietokone, tilaa liput Oopperan Kummitukseen". Emmekä enää aja autoa, vaan istumme vain kyydissä. Auto ajaa meidän puolestamme. Ja sellaisiin ammatteihin, jotka voidaan koneistaa, jätetään tekoälyn suoritettaviksi. Tämä ei ole yllätys sinänsä, mutta tekoäly tulee pystymään tekemään ammatteja, joita me emme osaa nyt edes kuvitella koneistavamme tulevaisuudessa. No mitä me ihmiset sitten enää teemme? Ehkä jotkut meistä suunnittelevat niitä tekoälykoneita, jotka tekevät kaiken, mutta erityisesti luovuus, tunteet, mielikuvitus ovat sellaisia asioita, joita ei voi digitalisoida.  Tekoälyn maailmassa tunteet ovat inhimillisiä. Sanalla voi kertoa, mitä tapahtuu pään sisällä, näin kiteytti osuvasti Reetta Räty puhuessaan sanan voimasta. Tarinat ovat inhimillisiä, niitä koneet eivät pysty keksimään, koska me ihmiset olemme kuitenkin monimutkaisempia kuin itse ymmärrämmekään.

ruokakuva
Lisää kuvateksti


Illalla kerroin tulevaisuuden tutkijan puheesta tyttärelle. Olin heti tietenkin tylsä äiti ja kehoitin häntä miettimään ammatinvalintansa niin, että se olisi tulevaisuudessakin sellainen, johon tarvittaisiin ihminen koneen sijaan. Kaiken kehitys nopeutuu koko ajan niin, että asiat muuttuvat nopammin ja nopeammin. Vaikka tuo kuulostaa vähän pelottavalta, minusta se on ihan mielettömän kiinnostavaa. Minä olen niitä ihmisiä, jotka innostuvat aina kaikesta uudesta ja siksi tulevaisuuden tekoälyhommat pistävät jo nyt mielikuvituksen laukkaamaan. Minä haluan olla osa ihmisten joukkuetta (Team Human). Tunteilla, inhimillisyydellä, tarinoilla ja läheisyydellä on minulle merkitystä.

IKEA

IKEA

ING Helsink

Päivän toinen itselleni todella hyödyllinen luento liittyi blogin hakukoneystävällisyyden parantamiseen. Voihan vietävä, että se olikin vaikea aihe! Olisipa meillä nyt jo kone, joka osaisi tehdä sen osan bloggaajan puolesta!

aikuisbloggaajat
Oikealla Ilopilleri-blogin Taru ja vasemmalla Outis Life -blogin Outi
aikuisbloggaaja
Pinkit korkokengät -blogin Maiju oli värjännyt tukan lilaksi, go Maiju!
Vaikka tulevaisuus on tekoälyä täynnä, PING Helsinki oli inhimillinen tapahtuma täynnä lämpimiä ja ihania ihmisiä, hyvää ruokaa ja positiivista energiaa. Meitä nelkytplusbloggaajia oli mukana kourallinen ja siitä minä iloitsen erityisen paljon! Tulevaisuus ei siis ole vain nuorten, vaan myös meidän tätien! 

Långvik
Långvik <3
Ihanaa lauantaipäivää! Minä menen tyttären tanssinäytökseen myymään ruusuja. Jos satut tulemaan paikalle, tulehan moikkaamaan!

Love, Kati

I was lucky enough to get to spend yesterday with great people and great content In PING Helsinki event that gathered some 200 content creators and marketers together in the beautiful Långvik Spa Hotel. The day was full of the futuristic artificial intelligence wrapped in the human warmth and joy.