perjantai 6. toukokuuta 2016

Perjantain parhaat


Ette muuten arvaa, mutta tätä postausta kirjoittelen meidän terassilla! Ihanaa! Viime kesänä ei tainnut olla yhtään päivää, jolloin olisi voinut istua terassilla pidempään. Aina oli tuulista, sateista tai muuten liian kylmä. Nyt tätä terassielämää on jatkunut jo muutaman päivän ja sekös pistää hymyn huulille! Lisäksi minulla on ollut tänään vapaapäivä ja viikonloppu on edessä, onhan tänään perjantai tai pertsii, niin kuin kollegani tapaa sanoa.

Olin siinä luulossa, että kaikki naiset ostavat itselleen joka perjantai ns. perjantaipuskan eli leikkokukkia kotiin. Ihan yllätyin, kun eräässä keskustelussa tuli ilmi, että olinkin porukan ainoa, joka tekee niin. Olen opettanut itseni siihen, että koti koristuu perjantaisin tai ihan viimeistään lauantaisin kauniilla kukilla. Niillä on minun mieleeni iso vaikutus. Joskus jopa siivoan koko talon tai ainakin olohuoneen sitä varten, että kukkapuska näyttää paremmalta. Perjantaipuska on vähän niin kuin palkinto. Se on viikonlopun alkamisen merkki.


Perjantaipuska rentouttaa ja antaa voimaa. Siitä tulee hyvä mieli. Se kaunistaa kodin ja valmistaa minut nauttimaan kotona olemisesta, perheestä ja rauhallisesta tunnelmasta. Jos jostain syystä en perjantaina ehdi kauppaan kukkakimppua hakemaan, niin kyllä se lauantaina viimeistään täytyy saada.


Täytyy kyllä samalla myöntää, että hankin omat kimppuni usein kauppareissulla ja niinpä ne ovat edullisempia kuin kukkakaupan vastaavat. Minulle nuo kaupan kimput kelpaavat vallan hyvin, enkä voisi kalliita kimppuja joka viikko hankkiakaan. Toisaalta tiedostan, että olisi todella tärkeää tukea pieniä kukkakauppoja ostamalla kauniita sidottuja kimppuja, mutta käytännössä helppous ja hinta ohjaavat marketin kukkaosastolle. 


Tämä kimppu on aivan ihana löytö lähikaupasta. Se oli vähän tavallista kalliimpi, mutta todella mielestäni hintansa väärti. Siinä on ihanat värit ja ihastuin erityisesti siihen, että kimpussa on sekoitettu ruusuja ja liljoja. Nuo inkaliljat ovat minusta aivan ihanat ja haluaisin ostaa niitä useamminkin, mutta valitettavasti niitä ei marketeissa usein ole tarjolla. Tähän kimppuun on päätynyt jopa kolmea erilaista ruusulajiketta ja ne ovat kestäneet nyt jo monta päivää, vaikka ruusut usein saattavat nuupahtaaa aika nopeastikin. 


Olisi kiva tietää, onko täällä  muita, joille perjantain kukkakimpun hankinta on tärkeä tapa ja hankitteko yleenstä kukkaset marketista vai käyttekö usein kukkakaupassa? Samalla haluan toivottaa aivan ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

I got this lovely bunch of flowers from our local supermarket and I love them! I get my friday buch of flowers every week. It is the sign for the weekend, sign for relaxation, a reward for weeks work and a nice way to cheer up the house decor.

Love, Kati

15 kommenttia

 1. Mun täytyy tunnustaa, että mulla ei ole varaa ostaa kukkapuskaa joka viikko. Itse asiassa ostan sellaisen hyvin harvoin, yleensä silloin on jokin erityis tilanne. Mutta olemme erilaisia.
  Tuuppas kuitenkin käymään Aurinkokujalle ja osallistau arvontaan.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsekin välillä mietin, että kalliiksi tulee, mutta toisaalta elämä on valintoja ja minä haluan panostaa tähän asiaan. Joku toinen johonkin muuhun. Kesällä kerään usein luonnonkukkia, jotka ei maksa mitään ja toisinaan ostan sellaisia ruukussa olevia, jotka kestävät enemmän kuin sen yhden viikon. Kiitos kutsusta, kävin osallistumassa arvontaa. :)

   Poista
 2. Aika usein tulee tuo perjantaipuska kotiin ostettua. Nyt odottelen noita lupnnonkukkia, lupiineja joita voin täällä mökillä poimia maljakkoon!!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, luonnonkukat eivät maksa mitään ja kesän mittaan niitä tulee usein poimittua. Lupiinit ovat ihania ja yllättävän kestäviä.

   Poista
 3. Ostan kukkapuskan ehkä kerran kuukaudessa. Ostan sen joku meidän "kylän" kukkakaupasta tai lähikaupasta.
  Mun palkkio viikontöistä on namipussi :), tuo kukkakimppu olisi kyllä vähäkalorisempi.
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on kyllä vähäkalorisempi, vaikka en kalorien kannalta ole itse tätä ajatellut. Se on sellainen tapa, johon olen itseni totuttanut ja en aio varmaan siitä vähään aikaan luopua. Ihanaa viikonloppua sinulle Outi!

   Poista
 4. Ihanat kukkaset Kati!<3 Tule ihmeessä vaikka tällä postauksella mukaan Kukkailotteluun blogissani!:) Eikä tarvitse olla aina leikkokukkia, ulkokukat, luonnonkukat, toisin sanoen kaikki kukat käyvät.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. But of course, minähän menen linkittämään. Tiesin, että sinä olet tässä asiassa minun sielunkumppanini ja hommaat aina perjantaikukat ja välillä luonnosta, kun se on mahdollista.

   Poista
 5. Kauniita kukkasia! Mulle on käynyt vähän samalla lailla, kun silmä on tottunut siihen, että pöydällä on kukkia, niin ilman niitä on tosi alastoman näköistä. Ostan kukat useimmiten ihan ruokakaupasta, missä satun käymäänkin. Onneksi niitä myydään jo useimmissa paikoissa. Ne ovat edullisempia, ja olen ollut tyytyväinen niiden kestoonkin. Saatavuuden helppous onkin vaikauttanut siihen, että niitä tulee ostettua usein. Onneksi kohta alkaa luonnonkukka-aika, silloin siirryn niihin - niin, ja keväällä leikkelen mm sireeniä ja omenapuun oksia vihertymään maljakkoon. Ihana ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit kun jaksoit kommentoida. En ollut tuota tullut ajatelleeksi, mutta kyllä se vähän niin on, että alastomalta muuten näyttää. Kesäisin onneksi voi käydä hakemassa luonnosta ja kyllä saatavuuden helppous on miullakin lisännyt kukkien ostamista aika paljonkin.

   Poista
 6. Viikonloppukimpun ostan ja yleensä ruokakaupasta muiden ostosten yhteydessä. Maljakossa voi olla myös luonnosta kerättyjä oksia, joissa esim. kauniita käpyjä. Mustikanvarvut ovat myös kivoja maljakossa. Kyläilykimput yleensä hankin kukkakaupasta ja ne on sidottu aavistuksen fiinimmin. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos totta puhutaan, ostan itselleni todella harvoin sidottuja kukkakimppuja. Mies ostaa pari kertaa vuodessa kun on merkkipäivä. Kylään mennessä on kiva viedä sidottu kimppu lahjaksi. Aurinkoa Tiina!

   Poista
 7. Minulla on sama "pahe", että viikonlopuksi tulee aika usein ostettua kukkia ja juurikin lähikaupasta. Lidl:ssä on muuten useinmiten myös hyviä ja edullisia kukkia. Joskus menen ihan vain sitä varten sinne, että nappaan vain sen kukkapuskan sieltä viikonlopulle. Jotkus ostaa perjantai pullon ja me nuo kukkaset :) Nättejä kukkia! Hyvää viikonloppua! Ihanaa tosiaan kun saa istua terassilla. Tosin meillä vatsatautia nyt juuri ja ollut jo ti yöstä lähtien, joten vähän nuo ulkoilut nyt jäävät :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh dear! Vatsatauti, ei tykkää! Lidl on minunkin mielestäni hyvä kukkakauppa ja ostan sieltä aika usein, jos satun käymään. Joo, minä en perjantaipulloihin tai itse asiassa yhtään mihinkään pulloihin panosta, joten kukkakimppu on se minun paheeni (herkkujen lisäksi) :) Toivottavasti oksutauti menee pian pois!

   Poista
 8. On ihanat sävyt! Tuo liila inkalilja on suorastaan jumalainen.

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall