perjantai 27. toukokuuta 2016

Mistä tytöt tykkää?


Taannoisessa  PING Helsinki -tapahtumassa puhujana esiintynyt 23-vuotias Ronja Salmi kuohautti tämän tädin tunteita kysymällä yleisöltä; "Miksi sille nauretaan, mistä tytöt tykkää?" Heräsin. Voi kauheaa! Tuo nuori nainenhan puhuu asiaa! Niinhän se on! On yleisesti ok naureskella heppatytöille, balleriinoille tai meikkibloggaajille. Miksi? Me suomalaiset elämme yhdessä tasa-arvoisimmista maista maailmassa, mutta täällä tasa-arvoisessa Suomessa huomaan törmääväni liian usein tilanteisiin, joissa tyttöjä ja meitä naisia vähätellään ja painetaan alas. Miksi meille tai asioille, joista me pidämme, on ok vähän naureskella? Tyttömäiset ja naisia kiinnostavat jutut ovat hössönpössöä. Ei mitään järkevää tai vakavasti otettavaa.


Me naiset olemme kilttejä ja tunnollisia, ja jos emme sitä ole, meitä pidetään hankalina ihmisinä. Meidän pitäisi mukautua ja tyytyä. Sitten olisimme hyviä. Jos mies on itsevarma ja vaativa, häntä kunnioitetaan. Jos nainen on sitä, häntä pidetään hankalana. Koska hän ei ole kiltti ja alistuva. Meidän pitää pysyä vähän siinä sivussa, jotta pojat voivat temmeltää. Okei, no eihän tämä ihan näin mustavalkoista ole, mutta en voi ummistaa silmiäni siltä, että Ronjan puheessa oli liian iso ripaus totuutta Suomesta vuonna 2016.


Sanotaan, että nainen on naiselle susi. Tuokin valitettavasti välillä pitää paikkansa. Kurja juttu. Onneksi naiset ovat myös oppineet verkostoitumaan ja tukemaan toisiaan ja niin meidän pitääkin tehdä. Nostetaan toisiamme, tueataan toisiamme ja luotetaan siihen, että meissä on voimaa. En tiedä, johtuvatko nämä ajatukseni siitä, että iän myötä olen huomannut sen, miten me naiset kiltteyttämme tyydymme, kun miehet keräävät kermat päältä. Paljon olemme tasa-arvoasioissa menneet eteenpäin, enkä minäkään usko tasapäistämiseen, mutta siihen en usko, että miesten ominaispiirteet tai kiinnostuksen kohteet ovat yhtään meidän naisten vastaavia parempia tai tärkeämpiä. Ne voivat olla erilaisia, mutta eivät parempia. Kaikkia pitäisi aina sukupuolesta riippumatta kohdella ensisijaisesti ihmisinä, ei naisina, eikä miehinä. Siinä on meillä tavoitetta.


Tytön ja kahden pojan äitinä pyrin kasvattamaan lapsiani ensisijaiseti ihmisinä ja henkilöinä, jotka ovat kaikki erilaisia, mutta yhtä tärkeitä ja hyviä. Arvostus toista kohtaan tulee esiin pieninä tekoina ja eleinä. Toivon, että lapseni ymmärtäisivät tämän ja oppisivat osoittamaan arvostusta kanssasisaruksilleen ja -veljilleen, ihan ihmisinä, sukupuolesta riippumatta.

Mitä ajatuksia teillä on naisten ja miesten ja tyttöjen ja poikien tasa-arvoon. Hörisenkö turhasta vai onko Suomessa vielä tasa-arvoasioissa tekemistä?

Tähän postaukseen sopii mielestäni todella hyvin kuvitukseksi jotain sellaista, josta me tytöt, tai ainakin minä naisena tykkään, nimittäin Isa Doran* ihanat kevään uutuusmeikit. Olen aiemminkin hehkuttanut Isa Doran meikkien hinta-laatusuhdetta. Nuo kynsilakatkin ovat todella kivoja levittää ja pysyvät monta päivää!

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

I love these Isa Dora new spring colours! All the lovely things that girls really like!

Love, Kati

*tuotteet ovat lehdistönäytteitä

12 kommenttia

 1. Kyllä mä naureskelen meikkibloggajille, jotka yleensä on naisia. Mutta naureskelen tasapuolisesti prätkäbloggaajille, jotka yleensä on miehiä. Miesten naurettavat hömpötykset on yleensä kalliimpia ja epäekologisempia kuin naisten. Että pikemminkin pitäisi kai itkeä eikä nauraa. Siinä olet valitettavan oikeassa, että nainen on naiselle usein susi :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi naureskelet tasapuolisesti, joten sitten se varmaan on ihan ok. :)

   Poista
 2. Joo. totta töriset! Rooliajattelu on aika tiukassa vielä monin tavoin. Mua henkilökohtaisesti ärsyttää opettajana, kun koulua syyllistetään siitä, että tytöt pärjää nykyään poikia paremmin. Tosiasiahan on, että tytöt eivät hyvästä koulumenestyksestä huolimatta valitettavasti vieläkään pääse työelämässä huippupaikkoihin samassa suhteessa kuin miehet. Hyväveli-verkostot toimii edelleen, ja pärjäävien naisten pitää olla aika kovaa aineista...Toki voidaan olla huolissaan niistä villikko pojista, jotka ei tykkää istua koulunpenkissä. Mulla on kuitenkin vahva epäilys, että pojat saa enemmän huomiota esim. koulussa olipa persoona millainen tahansa. Tytöt jää helpommin taustalle ja antaa poikien napsia kaikki huomio. Tulipa tässä mieleen yksi koulun disko vuosia sitten, jossa oli ihan vain muutama poika ja hirmuisesti tyttöjä. Mulle jäi siitä illasta niin ihana fiilis, kun se oli NIIN tyttöenergiaa pullollaan, että muistan sen edelleen. Sitä tyttöenergiaa me tarvitaan!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Taina kun puhut totta! Miehet näyttävät pääsevän vähemmällä ja esimerkiksi työelämässä naisten on oltava parempia, jos mielivät samanlaisiin paikkoihin. Meidän naisten ja äitien tehtävä on kyllä luoda mahdollisuudet tyttöenergialle ja sille, että omat tyttäremme saisivat elää meitä tasa-arvoisemmassa maailmassa. Kahden vilkkaan pojan äitinä itsekin olen joskus miettinyt, että kohdellaanko vilkkaita poikia tasa-arvoisesti koulussa, jossa paikallaan istuminen ja keskittyminen ei välttämättä ole heille aina yhtä luontaista kuin tytöille. Kuitenkin he tuntuvat menestyvän vilkkaudestaan huolimatta aika hyvin, joten ehkä huolin turhaan.

   Poista
 3. Paljon on vielä tehtävää, että Suomessa oikeasti vallitsisi tasa-arvo!
  Ihana postaus ja kuvat on ihan huippuja!

  VastaaPoista
 4. Amen! Olen samaa mieltä ihan joka kohdasta: tasa-arvosta, naisten vähättelemisestä - ja valitettavasti myös tuosta, että nainen on toiselle naiselle susi. Mutta kuten kirjoitit, onneksi vain osa naisista!
  Ja samaa mieltä olen myös IsaDoran kynsilakoista! Loistava hinta/laatusuhde - niinkuin muissakin sarjan tuotteissa.
  Iloa ja valoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi viisas Lady! Itse ajattelen niin, että meidän pitää muistaa pitää näitä asioita pinnalla eikä vain tyytyä. Se on ainoa tapa tehdä muutosta.

   Poista
 5. Samaa mieltä ollaan myös täällä. Tasa-arvo ei ole kohdillaan mutta onneksi täällä meillä on se kuitenkin paremmin kuin jossain muissa maissa.

  VastaaPoista
 6. Meillä tuntuu olevan tämä roolijakomalli hyvin tiukasti iskostunut päähän. Naisia vähätellään ja naisen pitää olla kaksikertaa niin hyvä kuin miehen, että häntä arvostettaisiin ja otettaisiin vakavasti. Ei blondi-bimbo voi sanoa mitään järkevää joten ei edes vaivauduta kuuntelemaan mitä naisella on sanottavaa vaan törkeästi saatetaan keskeyttää naisen puheenvuoro tai puhua hänen päälleen vaikka työpaikalla kokouksessa. Tuonkin allekirjoitan täysin, että toinen nainen on toiselle susi. Tässä asiassa voisimme ottaa mallia miehistä, jotka ovat enemmän veljellisiä ja osaavat ajatella ettei toisen onnistuminen ja menestys ole minulta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen! Meidän tosiaan pitää pitää toistemme puolta ja levittää naisten keskuuteen siskoenergiaa, jonka avulla voimme tukea toisiamme!

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall