maanantai 9. toukokuuta 2016

Kirpputorituuri


Monissa blogikuvissa ja sisustuslehdissä on nyt paljon sinisiä juttuja. Tällaiset sinivalkoiset englantilaistyyliset lautaset näyttävät olevan nyt todella suosittuja. Olen viime aikoina huomannut, että ruokakuvissa astiat ovat vähän niin kuin puoliruokaa tai valokuvauksessa puolikuvaa. Kauniilla astioilla voi ruokakuvista saada mielenkiintoisemmat ja niillä on kiva tuoda mielenkiintoa ja väriä kuviin. Niinpä ajattelin, että ostapa minäkin kirpputorilta sinivalkoisen lautasen. Ihan vain ruokakuvia varten. Yhden vaan.


No niinpä marssin yhtenä tiistai-iltana läheiselle kirpputorille lautasen metsästykseen ja kuinka ollakaan, siellä minua odotti sellaisia ihan vino pino. Suunnitelmissa oli vain sen yhden lautasen ostaminen, joten hankin sitten vain yhden. Kerrankin pysyin suunnitelmassa enkä haalinut kaappiin isoa pinoa turhia lautasia, joita en tarvitse.


Neljä päivää myöhemmin lauantaiaamuna laitoin lautaselle aamupalaleivät ja kaadoin kahvin Hobstar-lasiin. Voi miten kivat ne olivatkaan yhdessä; sinivalkoinen lautanen ja Hobstar. Tuli mieleen, että niitä olisikin kiva olla enemmän. Että voisi kattaa koko perheelle tai vieraille Hobstarit ja sinivalkoiset lautaset. No eipä siinä muu auttanut kuin suunnata nokka taas kohti kirpputoria siinä toivossa, että loput viisi lautasta löytyisivät vielä kirpputorilta. 

Tällä kertaa minulla oli tuuria ja siellä ne viisi lautasta odottivat kiltisti minua ja sain haalittua itselleni koko setin. Ihmettelin oikein omaa hyvää tuuriani. Kiva että joskus käy näinkin. Mitä mieltä olette tästä hankinnasta? Oliko hitti vai huti? Oletteko itse tykästyneet tämän tyylisiin lautasiin vai ovatko ne ihan nou nou?

Toivonkin teille kaikille oikein paljon hyvää tuuria tähän viikkoon! Ainakin ilmat ovat todella suotuista, joten sikäli meillä näyttää todella olevan tuuria.

Aurinkoista viikkoa!

I got these blue and white English plates from a flea market and I love the way they go together with my Hobstar glasses.

Love, Kati

14 kommenttia

 1. Ihanat lautaset! 3 Tosi hyvä tuuri sinulla, että sait koko setin! Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita! Kyllä oli tuuria, joskus näin onneksi! Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Tykästynyt olen kovasti tällaisiin lautasiin, joten sun tuuri näiden kanssa on ehdoton hitti!
  Kivaa viikkoa Kati <3

  VastaaPoista
 3. Ihania! Tosi hyvä tuuri sulla, yleensä noissa tilanteissa käy juuri niin, että jäljellä ei ole yhtään tai korkeintaan sitten pari...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä siinä yleensä käy, joten oikeasti olin aika onnekas. Vähän jopa ihmetytti.

   Poista
 4. Olen koittanut itselleni vakuutella, että ei enää ikinä mitään sinistä (jälkeen 90-luvun siniöverikauden... :)), mutta ei voi mitään, kun justiin noi tollaset sinivalkoiset lautaset ja muut astiat on alkanu ihan hirveesti kiehtoa ja näyttää kauniilta. Itse sorruin viime kesänä ostamaan sellaiset ihan hervottoman kokoiset kalakuvioiset sinivalkoiset lautaset ja pari kulhoa. Kerran niiltä on jo syötykin ja vasta vuosi menny :D.

  Olen joskus yrittänyt ottaa ruokakuvia, mutta se ei multa vaan kertakaikkiaan onnistu. Täytyy vissiin laittaa tylsien astioiden piikkiin :)

  Ehdottomasti hittilöytö! Ei kahta sanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee. Never say never. Monet meistä olemme nyt saaneet perua siniseen liittyvät päätöksemme. Minä himoitsen monenlaisia sinisiä juttuja ja ehkä se on vaan minulle sellainen ikuinen lemppariväri, vähän eri sävyissä eri aikoina.

   Poista
 5. Oi juuri tuollaisia taitaa löytyä pino meidän kellarista :) Täytyykin käydä kaivelemassa, koska noissa sun kuvissahan nuo näyttää kivoilta! Muistan, että meillä oli tuollaiset 80-luvun alkupuolella "arkilautasina". Olen ajatellut, että nuo on jotenkin liian siniset ja meinannut ne kärrätä kirppikselle monta kertaa, mutta säästänyt kuitenkin mahdollista tulevaa kesäkeittiötä varten. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun löysit ne ja hauska että olivat ihan samikset! :)

   Poista
 6. Minusta nämä perinnelautaset on kivoja, sellainen mukava lisä astiakaappiin, ja esim. yhdistettynä osittain myös moderniin astioihin :)
  Haaveilen itse myös näistä, ja uuteen kotiin niitä tuleekin jonkun verran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinun uusi koti <3. Ja todella nämä voivat olla ihan kivat moderneihin astioihinkin yhdistettynä, mix and match kun on kovasti muotia.

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall