Meillä juhlittiin viime viikonloppuna tyttären synttäreitä sukulaisten ja kavereiden kesken. Lasten ja nuorten synttärit ovat ihania, mutta meille äideille niissä on usein aika paljon tekemistä.  Meillä tytär on hyvänä apuna järjestelyissä, mutta pikkuisilta sellaista apua harvoin saa.  Välillä minusta ainakin tuntuu, että synttäreiden järjestäminen arjen keskellä on ihan ylivoimainen urakka ja olenkin yrittänyt löytää tapoja, jolla voisin tehdä kutsujen järjestämisestä vähän helpompaa. Keräsinkin tähän postaukseen viisi vinkkiä helppoihin lasten synttäriehin.


1. Kertakäyttöastiat


Toki meilläkin on tiskikone, joten voisi ajatella, että miksi käyttäisin kertakäyttöastioita? Kutsujen yhteydessä tiskin määrä tulee helposti aika isoksi ja leivonta-astiat, tarjoilukulhot ja -lautaset täyttävät tiskikoneen nopeasti. Kertakäyttöastioilla saa tiskivuoreen pientä helpotusta. Lisäksi ne ovat mukava tapa tuoda väriä tai vaikka jokin kiva teema synttäripöytään. Minä olen järjestänyt jalkapallosynttäreitä, prinsessasynttäreitä, Peter Pan -synttäreitä, Angry Birds -synttäreitä ja monia muita teemajuhlia. Kertakäyttöastiat ovat aina olleet helppo tapa tuoda valittu teema myös synttäripöytään. Tällä kertaa meillä ei ollut mitään erityistä teemaa, vaan värksi valikoituivat hempeät pastellisävyt. Nämä astiat ovat Huhtamäen Carnival* -sarjaa. 2. Helpot ja lapsille mieleiset herkut


Me aikuiset usein mietimme ihan liikaa lastenkutsujen tarjoiluja. Ihan turhaan. Kaupasta löytyy helpot tarjottavat usein ihan valmiina. Sipsit eivät kuluu toivottavasti kenenkään päivittäiseen ruokavalioon, mutta ne ovat ihan hyvä herkku synttäreillä tarjottavaksi. Me saimme testiin Real Snacksin* uusia vähän erilaisia sipsimakuja; salmiakin makuiset Salty Liquorice ja hunajalta ja voilta maistuvat Honey Butter -sipsit, joista nauttivat niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin vieraat. Oma suosikkini näistä olivat hunajavoin makuiset sipsit.


3. Jätskibaari


Erityisesti pienemmät vieraat eivät välttämättä välitä kakusta, joten jätä kakku lepomatta tai tee pienempi kakku. Lapsille maistuu usein paremmin jäätelö. Meillä on monesti ollut lastenkutsuilla jäätelöbaari, josta jokainen voi rakentaa mieleisensä jäätelöannoksen lisäämällä strösseleitä ja kastikkeita jäätelöannokseen ihan oman mielensä mukaan. Jätskibaari on joka kerta ollut todellinen hitti!


4. Vuokraa tila tai sään salliessa järjestä synttärit ulkona.


Monia aikuisia ahdistaa ajatus siitä, että toistakymmentä pikkuvipeltäjää valtaa kodin. Meillä on onnea siinä, että kaikki lapset ovat syntyneet kevät- ja kesäaikaan. Siksi olemme pystyneet järjestämään monet syntymäpäiväjuhlat ulkona. Niin tälläkin kertaa.  Ulkona on kiva keksiä leikkejä ja pelejä, joissa lapset pääsevät huoletta päästelemään höyryjä ja maahan pudonneet sipsit ja keksinmurut on lopuksi helppo lakaista pois. Joskus olen myös vuokrannut tilan synttäreiden järjestämistä varten, jos kotikutsut ovat tuntuneet liian isolta urakalta.5. Ota avuksi kaupan leivonnaiset.


Kaupan leivonnaiset ovat hyvä apu jos leipominen ei innosta, tai jos siihen ei ole aikaa. Lisäksi jos vieraiden joukossa sattuu olemaan henkilöitä, joilla on erikoisruokavalio, löytyy kaupan pakastealtaasta helppo ratkaisu. Esimerkiksi Almondy Daim-kakku on gluteeniton ja Almondy Creamy Chocolate Cake* on sekä laktoositon että gluteeniton. Niistä voi halutessaan leikata esimerkiksi pieniä neliöitä tai käyttää piparkakkumuottia ja leikata vaikka sydämiä. Näin niistä saa tuunattua vähän omannäköisemmät leivosmaiset tarjottavat.


Olisi kiva kuulla teidän hyvät vinkkinne helppoihin juhliin. Meillä onkin ensi vuonna luvassa vähän isommat kekkerit kun järjestelemme tyttären rippijuhlia. Jos teillä on niiden järjestämiseen hyviä vinkkejä, kuulisin mielelläni.

We celebrated my daughter's birthday last weekend and I collected some tips for easy party organising.

Love, Kati

*tuotteet saatu blogin kautta