sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Sunnuntairuokaa


Sunnuntaisin on kiva tehdä ruokaa yleensä vähän pidemmän kaavan mukaan. Toisaalta jos viikonloppu on täynnä tekemistä, on kiva saada ruoka valmiiksi mahdollisimman pikaisesti. Miehellä poltteli armoton grillaamiskuume ja teimmekin kevään ensimmäiset ulkogrilliruoat tänään. Minun mielestäni itse tehty hampurilainen on se paras hamppari. Eihän se varmaan yhtään terveellisempi ole, mutta jotenkin se vaan tuntuu ehkä vähän aidommalta. Ja kun sen on itse tehnyt, niin ainakin tietää mitä se sisältää.


Helppo hampurilaispihvien ohje: 
800 g jauhelihaa
4 dl kermaviiliä
1,5 dl korppujauhoja
2-3 munaa
1 pussi sipulikeittoa
suolaa
pippuria
paprikamaustetta

Laita kaikki aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja taikinakoukku paikoilleen ja anna koneen tehdä sekoitus puolestasi. Jos sinulla ei ole yleiskonetta, tämä on parasta tehdä ihan käsin vaivaamalla.

Ota valmiista taikinasta sopivan kokoisia nokareita sormien väliin ja taputtele niistä nättejä pihvejä tarjottimelle. Paista pihvit grillissä, pannulla tai uunissa. Jos mies ei ole grilliä käyttämässä, minä tykkään tehdä nämä uunissa, sillä silloin en joudu paistamisen ajan olemaan käryn keskellä.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopii esim:
salaatti
tomaatti
ketsuppi
sinappi
etikkakurkku
sipuli
majoneesi
paistettu muna
paistettu pekoni



Mitä sunnuntairuokia teillä suositaan?

Mukavaa alkavaa viikkoa!

We made some burgers with outdoor BBQ and they were delicious!

Love, Kati


8 kommenttia

  1. No nyt tuli nälkä! Onpas herkullisen näköiset hampparit teillä!

    VastaaPoista
  2. Tänään meillä esimerkiksi oli tortilloja. Sunnuntairuoka on yleensä vaivatonta ja kaikkien lemppariruokaa. Itsetehtyjä hamppareita ei olekaan hetkeen ollut ruokana.
    Näyttävät niin herkullisilta.

    VastaaPoista
  3. N-A-M-!
    Yleensä lauantaisin ja sunnuntaisin, itseasiassa jopa perjantaisin syödään vähän spesiaalimmin ja nautimme siitä. Ei välttämättä mitään NIIN erikoista, mutta onhan vaikka paistettu kala kivempaa kuin kalakeitto. Nyt avasimme grillikauden pihveillä ja tänään vielä makkaraa ja dippivihanneksia, pitääkin ottaa burgerit taas pian listalle!

    VastaaPoista
  4. Itse tehty hampurilainen on herkullista, Mäkin versiota en ole tainnut 10-15 vuoteen syödäkään. Grillaaminen tekee itse tehdystä aina vain parempaa!

    VastaaPoista
  5. Itse tehtyä hampparia ei voita mikään: ehdoton kesäherkku grillin äärellä <3.

    VastaaPoista
  6. Näyttää kyllä ihan täydelliseltä , nam!

    VastaaPoista
  7. Näitä kun katsoo, niin toteanko, että himskatin elämäntaparemppa ja vehnättömyys!!! Eilen vielä tuli lähetys Pågenilta ja mitäs siellä olikaan, hamppari-ja hodarisämpylöitä.

    Kivaa viikkoa Kati <3

    VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall