Sunnuntaisin on kiva tehdä ruokaa yleensä vähän pidemmän kaavan mukaan. Toisaalta jos viikonloppu on täynnä tekemistä, on kiva saada ruoka valmiiksi mahdollisimman pikaisesti. Miehellä poltteli armoton grillaamiskuume ja teimmekin kevään ensimmäiset ulkogrilliruoat tänään. Minun mielestäni itse tehty hampurilainen on se paras hamppari. Eihän se varmaan yhtään terveellisempi ole, mutta jotenkin se vaan tuntuu ehkä vähän aidommalta. Ja kun sen on itse tehnyt, niin ainakin tietää mitä se sisältää.


Helppo hampurilaispihvien ohje: 
800 g jauhelihaa
4 dl kermaviiliä
1,5 dl korppujauhoja
2-3 munaa
1 pussi sipulikeittoa
suolaa
pippuria
paprikamaustetta

Laita kaikki aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja taikinakoukku paikoilleen ja anna koneen tehdä sekoitus puolestasi. Jos sinulla ei ole yleiskonetta, tämä on parasta tehdä ihan käsin vaivaamalla.

Ota valmiista taikinasta sopivan kokoisia nokareita sormien väliin ja taputtele niistä nättejä pihvejä tarjottimelle. Paista pihvit grillissä, pannulla tai uunissa. Jos mies ei ole grilliä käyttämässä, minä tykkään tehdä nämä uunissa, sillä silloin en joudu paistamisen ajan olemaan käryn keskellä.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopii esim:
salaatti
tomaatti
ketsuppi
sinappi
etikkakurkku
sipuli
majoneesi
paistettu muna
paistettu pekoni



Mitä sunnuntairuokia teillä suositaan?

Mukavaa alkavaa viikkoa!

We made some burgers with outdoor BBQ and they were delicious!

Love, Kati