lauantai 23. huhtikuuta 2016

Pysähtyminen


Välillä on pakko pysähtyä. Tuumata. Ottaa aikaa kaikesta. Miettiä hetken. Elämässä tulee vastaa asioita, joita ei voi vain ohittaa, ei voi vain mennä eteenpäin ilman että pysähtyy. Ajattelee lähimmäistä. Ei voi jatkaa, koska sydän sanoo, että on pysähdyttävä ja hiljennyttävä hetkeksi.

Elämä on kuin metsäpolku auringonsäteineen ja varjoineen. Jotkut varjot ovat raskaita ja paksuja, painavia jopa. Silti meidän on mentävä eteenpäin. Ja välillä tulee se aurinkoinen kohta, pienkin. Siitä on otettava voimaa.
Painava varjon alta, jota kukaan ei tahdo jaksaa kantaa, on löydettävä  elämän onnentähdet. Niitä asioita jotka ovat hyvin. Niitä, jotka auttavat meitä jaksamaan. Ne ovat välillä piilossa ja niitä on vaikea nähdä, mutta tartutaan niihin muutamiin, jotka meidän on helpompi huomata.

Ja se paksu ja painava varjo kevenee vähän ja hitaasti. Joskus se pysyy mukanamme pitkään ja siitä tulee osa varjon kantajaa.Kun sellainen painavampi ja tummempi varjo tulee läheisen päälle, on meidän muidenkin pysähdyttävä. On otettava aikaa ja löydettävä oikeat sanat. Aina niitä ei ole, mutta hiljaisuuskin kertoo paljon. On oltava hiljaa ja pysähdyttävä ennen kuin voi jatkaa eteenpäin.

Sanotaan, että meille annetaan vain sen verran, kuin jaksamme kantaa. Toivon, että se on totta. Pidetään huolta toisistamme. Ollaan kiitollisia kaikesta hyvästä mitä meillä on. Autetaan toisiamme kantamaan ne painavimmatkin varjot.

Kati x x

18 kommenttia

 1. Valo tekee varjotkin, joten kyllä sieltä voi valoon takaisin päästä. Joskus on vaan hyvä käydä siellä varjoissakin, silloin oppii arvostamaan taas valoa.
  Rentoa viikonloppua Kati <3

  VastaaPoista
 2. Voi, olitpa hyvin pukenut sanoiksi tämän asian! Hyvä kirjoitus! Kaikkea hyvää sinulle ja läheisillesi ♥

  VastaaPoista
 3. Aivan upea kirjoitus ja kuvitus!

  VastaaPoista
 4. Olet Kati kauniisti kirjoittanut juuri sen mitä itsekin olen muutaman viikon pohtinut. Elän samankaltaisissa tunnelmissa. Elämän tapahtumat ovat välillä niin pysähdyttäviä, että matkan jatkaminen on vaikeaa.

  VastaaPoista
 5. Niin kauniisti kirjoitat, sielukkaasti. <<<3 Teksti kolahti kyllä kovin ja aina en ole kuitenkaan varma tuosta, että meille annetaa niin paljon kun jaksamme kantaa. Jotkut murtuvat taakkansa alle. Koitetaan pysyä vahvoina ja tukea. <3

  VastaaPoista
 6. Kuvasi tukevat tekstiäsi hienosti. Pysähtyminen on hyvä asia. Kirjoitat niin, että lukijakin seisahtuu ajatustensa äärelle. Sunnuntaita! Tuija

  VastaaPoista
 7. Varjosta valoon voi olla pitkä matka ♥♥ joskus tuntuu ettei jaksa mutta jostain saa taas voimaa mennä eteenpäin ja avata sen varjonsa vähitellen vaikka se tuntuukin vaikealta ja raskaalta mutta lopulta varjo aukeaa.
  Taipuu vaan ei murru ♥♥ voimaa, aikaa, ymmärrystä ♥♥

  VastaaPoista
 8. Elämän valoja ja varjoja ei voi ennakoida, mutta kohdatessa niiden läpi on mentävä, joskus niissä on viivähdettävä pidempään, pysähtyä. Voimia kulkea kohti valoa ♥

  VastaaPoista
 9. Voimia ja lämpimiä ajatuksia <3!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Haluan sanoa kaikille teille ihanille sydämellinen kiitos mukana elämisestä ja kauniista sanoistanne. <3

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall