tiistai 15. maaliskuuta 2016

JuoruPikainen tervehdys tänne blogiin kiireisen viikon keskeltä.Viherkasvit ovat tällä hetkellä yksi sisustuksen voimakkaimmista trendeistä. Vähän aikaa sitten ne olivat vähemmän muodikkaita, mutta nyt trenditietoinen sisustaja tuo kotiinsa ripauksen vihreää. Meillä ei ole ollut mitään viherkasveja osittain varmaan siksi, että onnistun yleensä tappamaan ne aika pikaisesti. Nyt olen jo jonkun aikaa halunnut tuoda kotiimme jotain vihreää.


Olen niitä sisustajia, jotka harvoin harkitsevat sisustuspäätöksiä kovinkaan pitkään. Tiedän nopeasti, mikä on se oma juttu ja sitten vain lähdetään toteuttamaan. Tässä viherkasviasiassa kuitenkin jouduin vähän pohdiskelemaan. Harkitsin peikonlehteä tai jotain muuta vähän isompaa kasvia, kunnes keksin tuon kapean ikkunan olohuoneessa. Siinä olikin jo valmiiksi koukku katossa, kun olin aiemmin roikottanut siinä kynttilälyhtyä. Paikka on valoisa ja kasviin ei käytännössä ole mahdollista törmätä, koska sen alla on sohva.


Tämä kasvi on juoru. Vanha kunnon 70-luvun suosikki. Ihastuin siihen taannoisella shoppailureissullani Plantageniin. Erityisesti minua viehättivät nuo lilaan vivahtavat lehtien alaosat. Kaiken lisäksi juoru saa kuivahtaa kasteluiden välillä, joten se sopii hyvin tällaiselle huolettomalle kukkien hoitajalle.Tällaisia juoruja tänään. Oletteko te innostuneet viherkasveista ja jos niin mitkä ovat omat suosikkinne?

Kivaa viikkoa!

I've recently become quite into house plants and now I've got this lovely hanging pot and this plant, which we call gossip in Finnish. Have a great week!

Kati

13 kommenttia

 1. Ihana retrokasvi. Minä muistan, että lapsuudessani juoruja oli joka paikassa. Ja ne olivat valtavia! Äitini taisi osata niitä ruokkia :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä. Nuo lehden alaosat ovat ihanat!

   Poista
 2. Mä luulin, että nyt saadaan joku oikein mehevä juoru kuulla. Saatiinkin nähdä se juoru. Ihana tosiaan tuo lila väri ja sopii täydellisesti tuohon ikkunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, harmi jos petyit. Täytyy joskus sellainen kehittää :)

   Poista
 3. Mun äidillä on myös näitä ollut.Juoru on helppo kasvatettava!

  VastaaPoista
 4. Musta on niin hassua kun puhutaan, että viherkasvit on joko muodissa tai ei. Yhtä hyvin voisi sanoa, että lemmikkieläimen pitäminen on muotia. Mun huusholliin viherkasvit kuuluu siinä missä jääkaappikin - tai jollekulle muulle kissa :-)

  En tiedä susta, saatat tappaa kasvit toki kuivuuteenkin, mutta mun käsityksen mukaan paljon yleisempää on tappaa kasvit hukuttamalla ne ;-) Mulla oli joskus valkoisenkirjava juoru - johonkin se matkan varrella kuoli, koska eipä ole enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minulla pakkaa kasvit kuolla kuivuuteen, mutta tämä voi olla minulle sopiva siitä, että Ei haittaa, jos kuivahtaa kasteluiden välissä :)

   Poista
 5. Ihanat värit tuossa juorussa! Ja jos sen hoito on tuollaista, olisi se kasvi just minunkin hoitotavoilleni. Juuri manasin, että näyttää kuin olisin saanut oliivipuuni muutettua lähes kuivakukaksi ihan viime metreillä ennen kuin sen olisi aika muuttaa ulos. Samanlainen ei-viherpeukalo siis täälläkin. Ostin viime syksynä peikonlehden ja se on toistaiseksi pysynyt hengissä tällä ähainiinpitäismuistaakastella-hoidolla. Ehkä me vielä tästä viherpeukuiksi kasvetaan ;)

  VastaaPoista
 6. Juoruhan on nyt aina juoru ;) <3. Sopii muuten passelisti tuohon paikkaan, oiva ratkaisu!

  VastaaPoista
 7. Oma lempparini on ruukussa oleva eucalyptus sekä muorinkukat. Muorinkukissa on makeita sävyjä kuten tuossa juorussa ja ovat helppohoitoisia. Juoru on ihana rönsyävä ja valuva, sopii hyvin paikkaansa :)

  VastaaPoista
 8. Voi juoru tuo muistoja mieleen! Minulla oli aikoinaan tosi paljon kukkia, myös muutamia juoruja, niitäkin on eri lajeja. Nykyään vain yksi mukana selvinnyt Jukka-palmu ja äidiltä saamani kukka, joka on ollut minulla noin 12 vuotta, äitini on kuollut, joten kukalla on tunnearvoa.. Välillä kukka voi tosi hyvin ja kasvoi upeasti ja teki kukkia, mutta tytär oli talvella "kukkien hoitajana" kun olemme täällä ulkomailla, hän melkein sai kukan hengiltä.. Nyt on toinen kukanhoitaja, toivon että kukat voivat tälläkertaa hyvin, kun muutaman viikon päästä kotiudutaan.
  Ps. Terveisin uusi lukijasi :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, lämpimästi tervetuloa Villa Valkoon! Toivotaan, että kukka on vielä hengissä. Se olisi tärkeää, koska sillä on tunnearvoa. Jukka-palmukin on vähän retro. Niitä oli paljon 70- ja 80-luvulla.

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall