Pikainen tervehdys tänne blogiin kiireisen viikon keskeltä.Viherkasvit ovat tällä hetkellä yksi sisustuksen voimakkaimmista trendeistä. Vähän aikaa sitten ne olivat vähemmän muodikkaita, mutta nyt trenditietoinen sisustaja tuo kotiinsa ripauksen vihreää. Meillä ei ole ollut mitään viherkasveja osittain varmaan siksi, että onnistun yleensä tappamaan ne aika pikaisesti. Nyt olen jo jonkun aikaa halunnut tuoda kotiimme jotain vihreää.


Olen niitä sisustajia, jotka harvoin harkitsevat sisustuspäätöksiä kovinkaan pitkään. Tiedän nopeasti, mikä on se oma juttu ja sitten vain lähdetään toteuttamaan. Tässä viherkasviasiassa kuitenkin jouduin vähän pohdiskelemaan. Harkitsin peikonlehteä tai jotain muuta vähän isompaa kasvia, kunnes keksin tuon kapean ikkunan olohuoneessa. Siinä olikin jo valmiiksi koukku katossa, kun olin aiemmin roikottanut siinä kynttilälyhtyä. Paikka on valoisa ja kasviin ei käytännössä ole mahdollista törmätä, koska sen alla on sohva.


Tämä kasvi on juoru. Vanha kunnon 70-luvun suosikki. Ihastuin siihen taannoisella shoppailureissullani Plantageniin. Erityisesti minua viehättivät nuo lilaan vivahtavat lehtien alaosat. Kaiken lisäksi juoru saa kuivahtaa kasteluiden välillä, joten se sopii hyvin tällaiselle huolettomalle kukkien hoitajalle.Tällaisia juoruja tänään. Oletteko te innostuneet viherkasveista ja jos niin mitkä ovat omat suosikkinne?

Kivaa viikkoa!

I've recently become quite into house plants and now I've got this lovely hanging pot and this plant, which we call gossip in Finnish. Have a great week!

Kati