sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Terkut Turusta!


Myöhäiset sunnuntai-illan heipat tänne blogiin! Instan kautta seuraavat ehkä huomasittekin, että meillä oli ilo viettää muutama lomapäivä kotikaupungissani Turussa. Vaikka tiedän, että turkulaiset ovat hyvin ylpeitä kauniista kaupungistaan, koen joka kerta siellä käydessäni pienen piston sydämessäni siitä, että en ehkä ole siellä asuessani osannut kuitenkaan arvostaa sen kauneutta ihan tarpeeksi.


Turku on myös viime vuosina kehittynyt paljon ja erityisesti joenrannan viihtyvyyteen on panostettu. Meillä oli miehen ja Bean kanssa ilo tehdä pieni kävelylenkki Aurajoen rannalla mitä mahtavimmassa aurinkoisessa säässä. Aurajoki on kesällä kaunis, mutta kyllä se  on talvellakin kiva. Pakollista kirkkokuvaa lukuunottamatta yritin napsia ehkä vähän epätavallisempia kuvia joenrannan kauniista taloista, silloista ja laivoista. 


Siinä jokirantaa kävellessämme leikittelimme miehen kanssa ajatuksella muutosta Turkuun. Eihän se mahdotonta olisikaan, mutta niin kauan kuin lapset asuvat kanssamme, ei muutto tule kysymykseen. Heillä on omat kaverit, koulut ja harrastukset täällä pääkaupunkiseudulla. Mutta ainahan sitä voi leikitellä ajatuksella. Nämä ovat niitä ehkä sitten joskus -juttuja.


Kävelyn lomassa istahdimme penkille ja ihailimme auringon valoa ja nautimme kauniista jokimaisemasta. Halusin viedä mieheni käymään myös Turun ihanassa kauppahallissa, jossa nautimme kahvit ja munkit Aschanin junavaunukahvilassa. Suosittelen vierailua Turun kauppahalliin. Siellä on ihana ravintolamaailma ja kojut täynnä herkkuja! Ja onhan se kauppahallikin aika hurmaava paikka!


Tuo miniloma oli ihanan rentouttava ja oli mukavaa nähdä sukulaisia ja ystäviä ja viettää aikaa perheen kanssa. Nyt on taas akut ladattu ja arki tuntuu pikkuisen kevyemmältä. Onneksi keväällä on luvassa vielä toinen loma. On ihanaa kun on jotain mitä odottaa! Siitä odottamisesta ainakin minä saan kovasti voimia arkeen.

Iloista alkavaa viikkoa sinulle!

We visited my hometown Turku and had the chance to take a walk by the riverbank. I have always thought that Turku is beautiful but whenever I visit, it takes my breath away as I keep forgetting how pretty it is!

Love, Kati

8 kommenttia

 1. Kiitos terkuista :) Näitä kuvia ja tarinoita tämä kolmannen polven turkulainen lukee ja katselee mielellään. Ja työpaikkanikin oli vuosikaudet joen rannassa - tuossa kolmannen kuvan beigen värisessä talossa.
  Kiitos Kati ja mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, kolmannen polven turkulainen, mut omat lapset ei sitten enää olekaan. Silti, se on yksi maailman parhaista paikoista. :)

   Poista
 2. Miniloma tekisi hyvää ja pääsiäistä odotellessa :))

  VastaaPoista
 3. Turku on kyllä todella kaunis kaupunki.
  Minilomat on ihania!
  Kivaa alkanutta viikkoa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minilomasta saa kummasti pirteyttä arkeen!

   Poista
 4. Jep, kyl maar ne Turu jokirannat munki silmäl ny näyttää iha erinomase kauniilt, ja kesäl iha erityisest...

  Ja en muuten osaa oikein ollenkaan Turkua, kun nyt täällä Vantaalla 25 vuotta Turusta poismuuttaneena tätä naputtelen, mutta heti kun palaan kotikulmille sukulaisia katsomaan, niin kummasti se paikallinen puhetapa tarttuu taas takaisin ja ihan alle varttitunnissa.

  Ekassa kuvassa - jos kamera olisi kääntynyt vähän enempi vasemmalle, niin näkyisi myös vasemmassa laidassa kirkkosilta, ja sen vieressä Porthanin puistossa Pinellan kahvila, joka on tiettävästi vanhin Suomessa yhä toimivista kahviloista.

  Sielläkin siis suosittu kesäterassi, mutta ei siellä tietysti näin talvella tarkene (vinkkinä myös tämä, jos joku kesällä menee Turkuun). Ja jos kesällä tekee miniloman turkuun, ja jos sattuu olemaan elokuu ja pimenevät illat, niin nykyään jokiranta on niin hienosti valaistu, että paikka on jopa aika romanttinenkin.

  Ja joo, ei tätä kaikkea silloin osannut oikein arvostaa kuin Turussa asui. Silmä oli niin tottunut, ettei huomannut mitään erityistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät vinkit Mika! Onneks poismuuttaneena ainakin osataan arvostaa. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall