Olen tehnyt taas vuoden alkuun hyviä päätöksiä. Yksi niistä on karkkilakko, joka kyllä ainakin jonkun aikaa tarkoittaa myös lakkoa muista herkuista. Siksi on ehkä vähän kornia postailla tällaista herkkukakun ohjetta heti tähän vuoden alkuun, mutta kun tämä sopii niin hyvin erityisesti uuteenvuoteen, oli pakko laittaa tämä ohje tähän teillekin. Alunperin bongasin tämän ohjeen Pastellimaja-blogista, mutta muutin sitä pikkuisen, koska en halunnut käyttää liivatetta ja ihan hyvin pysyi kasassa ilman sitä! valkosuklaajuustokakku resepti

Valkosuklaajuustokakku popcorneilla ja toffeekastikkeella resepti:


Keksipohja:
200 g Digestive-keksejä tai kaurakeksejä (minä tosin käytin pipareita kun niitä oli yllinkyllin jäljellä ja nekin sopivat hyvin)
100g sulatettua voita (tähän muuten kevennysvinkkinä sellainen, että joskus olen voin sijaan käyttänyt esim. omenasose-Pilttiä ja hyvin on toiminut ja on aika paljon kevyempää)

Laita keksit pussiin ja hakkaa kaulimella pieniksi muruiksi. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksinmuruihin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä keksivoiseos siihen tasaiseksi levyksi.

Täyte:
200g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri, vanilijasokeri ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita sulatettu suklaa täyteseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Valmista popcornit mikrossa ja asettele ne valmiin kakun päälle. Valmista kinuskikastike. Alkuperäisessä ohjeessa sulatettiin Omareita, mutta kinuski on helppo tehdä keittämällä 2dl kermaa, jonka joukossa on 1 dl fariinisokeria. Keitä noin 10 minuuttia ja kaada kinuski popcornien päälle.


Kakku on yllättävän helppo tehdä ja maistuu taivaalliselle. Mielestäni tämä kakku sopii hyvin esim. vappuun, lastenjuhliin tai vaikka synttärikakuksi. Tähtisädetikut olivat kakussa kivat, mutta totta kai meillä alkoivat palohälyttimet huutamaan, joten ehkä seuraavan kerran koristelen kakun jollain muulla. valkosuklaajuustokakku

Toivottavasti tästä vuodesta tulee yhtä makea kuin tämä kakku!

I made this popcorn-white chocolate cheesecake with toffee sauce for our New Year's party. It's delicious and quite easy to make too! Hope this year will be as sweet as this cake!

Love, Kati