perjantai 18. joulukuuta 2015

Piparit purkkiin!


Tyttäreni  on innokas piparileipuri. Ja kyllähän pipareiden tuoksu kuuluu jouluun. Meillä vaan niitä pipareita tahtoo mennä ihan hirveästi kun talossa asuu kaksi ahmattia. Tällä tarkoitan meidän kymmenenvuotiaita poikia. Tuntuu, ettei ruokaa ole koskaan riittävästi. Ja herkut menevät tietenkin kaupaksi vähän liiankin hyvin. Ruokamäärä, jonka nuo kaksi saavat kulutettua kasvaa koko ajan ja välillä tuntuu, ettei mikään riitä. Juuri kun on syöty, jompikumpi taas ilmoittaa, että on nälkä. Toki molemmat harrastavat paljon urheilua ja muutenkin ovat aktiivisia, mutta kyllä kokkailua saa vähän liiankin kanssa harrastaa ja silti jääkaappi on aina tyhjä.


Kuten kaikkea muutakin ruokaa ja herkkua, nuo kaksi pientä ahmattia söisivät pipareita pakettitolkulla! Siksi yritän pitää jonkinlaista järjestystä yllä laittamalla aina jokaisesta ennen joulua leivotusta piparipellillisestä osan joulua varten talteen piparipurkkiin. Välillä tuo kikka on onnistunut niin hyvin, että joulun tullen on ollut piparit valmiina purkissa odottamassa. Tänä vuonna ollaan vielä alkuvaiheessa eikä purkissa ole säilynyt yhtään piparia vaan aina ovat pienet kätöset käyneet pistämässä ne parempiin suihin. Täytyy ehkä piilottaa tuo purkki....


Vaikka tuskailen tuon ruokamäärän suhteen, olen lähinnä huvittunut noiden kahden syömisistä. Meillä on tällä hetkellä talossa kaksi piparkakkutaloa ja pojat koko ajan kyselevät, että joko jommankumman saisi syödä. Monta hauskaa tarinaa onkin jo syntynyt siitä kun pojat tyhjentävät jääkaappia ihan urakalla. Ihmeellistä miten paljon nuo pienet miehenalut syövät! Ei kun isot pastakattilat vaan kiehumaan!

Meillä piparit koristellaan rennolla otteella, mutta voi sen näinkin tehdä:Onko teillä jotain joululeivontasysteemiä, jolla teette joululeivonnaisia valmiiksi?

My sons love all food but gingerbreads are their favourite at Christmas time. And the jar is always empty. :)

Love, Kati

14 kommenttia

 1. Eipä minulla ole mitään erityisiä juttuja leipomisen suhteen. Leivon kun tykkään ja koristelen mieleni mukaan, silleen rennolla otteella.
  Pojat (tai ainakin meidän poika ja teidän pojat) syövät ihan sairaan paljon. Meillä syödään aamupala, välipala, lämmin ruoka, välipala, lämmin ruoka, iltapala ja noiden välissähän voi vielä vähän napostella jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Pojat kun urheilee paljon ja kasvu on kovaa, niin kyllä sitä ruokaa saa olla tekemässä. :)

   Poista
 2. No huhhuh! Ei meillä ainakaan lapset saa itse syödä pipareita niin paljon kun haluavat. Joku roti herkkujen syömiseen! Olis kiva nähdä millasia pullukoita ne teidän pikku piparipossut oikeen on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät meidänkään muksut saa niitä mielin määrin syödä. Kuten tekstissä kerroin, ovat lapset hyvin aktiivisia ja harrastavat paljon urheilua. Kukaan heistä ei ole ylipainoinen! Joulumieltä sinnekin!

   Poista
  2. Kun lapset harrastavat paljon liikuntaa, tarvitsee sitä ruokaakin enemmän. Herkkupäiviäkin kuuluu välillä olla. T:herkkupossu jonka lapset ei ole herkkupossuja :D

   Poista
  3. Niin se on, kun kasvu on kovaa ja liikutaan paljon, saa pastakattila kiehua koko ajan. Ja herkut kuuluu juhlaan, myös lapsille. :)

   Poista
 3. Meillä varsinkin esikoinen on ihan hirmuisen kova syömään. Syö monesti kolme (!) täyttä lautasellista esim. pastaruokia...eikä kumpikaan meidän pojista perusta välipaloista tai vaikkapa leivän syömisestä. Välillä ottaa pannuun, kun ruokaa saa olla koko ajan laittamassa, mutta oikeasti olen iloinen hyvinsyövistä lapsista.:) Töissä näen ihan liian monta närppijää ja nälässä elävää...
  Kivaa viikonloppua Kati!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta. On kiva kun ruoka maistuu eikä närpitä. Usein nirsojen lasten vanhemmat ovat huolissaan ravintoaineiden saannista jne. Onneksi ei tarvitse sellaisia miettiä! Meillä maistuu kala ja salaatti jne tosi hyvin. Mukavaa viikonloppua Taina! :)

   Poista
 4. Meillä joulun aikaan saa kyllä herkutella myös ja kun kyseessä on nuoret 19, 16 ja 11v., niin ruokaa ja herkkuja kuluu kyllä. Nyt kun esikoinen tuli Turusta kotiin, huomaa selvästi, ettei yliopisto-opiskelijan budjetti riitä herkkuihin- hih! Piparipurkilla käy kolina... Meilläkin nuoret treenaavat joka päivä, joten kiloja ei kartu. Pikemminkin jokainen saisi painaa hieman enemmän. Ovat malliltaan piiiiitkiä ja hoikkia.
  Ihanaa ja herkullista joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minunkin mielestäni joulun aikaan nuoret saavat herkutella kun muuten meillä on niin vähän herkkuja tavallisessa arjessa, paitsi tietty silloin harvoin kun innostun leipomaan. :)

   Poista
 5. Meidänkin kahdeksan vuotias urheileva poika on oikea ruuan suurkuluttaja nykyisin. Jääkaappi on hetkessä tyhjä ja koko aika on oltava ruokaa tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ruokahalun lisäys noilla urheilevilla nuorilla tulee kyllä tosi yllättäen. :)

   Poista
 6. Ruoka maistuu tytöillekin. Kotikodissa onkin tärkeintä, mitä on tarjolla. Jääkaappi ammottaa tyhjyyttään aina opiskelijoiden käytyä. Ihanaa, että jouluna olemme kaikki koolla, herkuttelemassa. Makoisaa joulua! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. läheisten kanssa vietetty aika onkin joulussa parasta <3

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall