Ihanaa tapaninpäivän aamua! Ulkona tuivertaa sellainen tuuli, että mahtaako siellä pysyä ollenkaan pystyssä. Oleilen vielä hetken siis sisätiloissa, vaikka hyvää kirjaa lukien. Vaikkei ilma ole ollut jouluisimmasta päästä, on tunnelma silti ollut hyvinkin jouluinen. Aloitimme aattoaamun menemällä kuuntelemaan joulurauhan julistusta. Vaikka olen Turusta kotoisin, en ole siellä montaa kertaa käynyt. Tytär oli kovasti toivonut pääsevänsä joulurauhaa kuuntelemaan. Ilma oli ihana ja Turun Tuomiokirkko näytti auringonvalossa hyvinkin juhlavalta.


Vietimme aaton vanhempieni luona ja siellä joultunnelmaan on helppo päästä. Tai ainkin minulle se on helppoa, onhan se minun kotitaloni. Ihania jouluruokia ja rentoa tunnelmaa, siitä oli meidän joulu tehty. Jouluperinteisiimme kuuluu hautausmaalla käynti ja niin tänäkin vuonna.  Lumettomuudesta huolimatta kynttilät näyttivät kauniilta ja tunnelma oli hyvin jouluinen.


Meidän lapset eivät enää usko joulupukkiin, mutta yritämme kovin pitää yllä edes pientä joulun taikaa. Niinpä lahjat tulivat salaa ulko-ovelle vähän niin kuin pukin tuomina. Taisi siinä olla kuitenkin vieläkin vähän pojilla miettimistä, että kukahan ne sinne oikein toi? Olikohan se sittenkin joulupukki?


Kuten varmaan huomaatte, nämä kuvat ovat meiltä kotoa. Vaikka vanhempieni koti on jouluisin kauniisti koristeltu ja muutenkin hyvin kaunis koti, halusin pitää vähän kamera- ja somelomaa. Sekin on välillä tarpeen.

Joulperinteiden suhteen minua kutkuttaa ajatus joulusta jossain muualla. Ehkä ensisijaisesti jossain lämpimässä, mutta toisaalta kyllä tässä lumettomuuden keskellä myös joulu pohjoisessa voisi olla ihana. Jossain muualla, niin sen voisi kai sanoa.

Oikein mukavaa tapaninpäivää sinulle!

Here are some pictures of Christmas at our house. We spent it at my parents but I decided to take a little leave from the camera and social media so I didn't really take any pictures there. Hope you'll have a great Boxing Day!

Love, Kati