tiistai 10. marraskuuta 2015

Syystunnelmia olohuoneessa


Taas se on täällä. Sisustusbloggaajan painajaiskuukaudet. Valoa riittää kuvaamiseen vain viikonloppuisin ja silloinkin vain, jos sää ei ole syksyisen harmaa. Nämä kuvat otin viime sunnuntaiaamupäivällä. Sää oli sellainen lonkeropullomainen eli täysin harmaa ja sisällä oli päivälläkin niin pimeää, että pidin valoja päällä ja polttelin kynttilöitä. Onhan tuo kynttilöiden antama tunnelma aivan ihanaa, mutta mitenkäs tämä kuvaaminen?Kalustoa päivittämällä ehkä kuvaaminen onnistuisi paremmin ja erityisesti kamerajalustan hankinta on nyt omalla listallani noussut korkeammalle kuin aiemmin. Kunhan tuo pimeys oikein kunnolla laskeutuu, pitää keksiä kaikki keinot, ettei blogi jää täysin kuvattomaksi. Kaikki vinkit tähän ovat kullan arvoisia, joten jos jollain niitä on, niin kertokaahan ihmeessä!

Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu -blogin Makrotex-kuvahaasteeseen, jossa on tällä viikolla aiheena marraskuu. Alla olevaa linkkiä klikkaamalla pääset katsomaan muiden haasteeseen osallistuneiden kuvia.

Valoa viikkoon!

I took these pictures last Sunday and I can definitely see the darkness making it more and more difficult to take good pictures. If you have any tricks for this, please share!

Love, Kati


Pieni Lintu - MakroTex challenge

45 kommenttia

 1. Tuollaista se on. Mutta tunnelma on kaunis kuvissasi.

  VastaaPoista
 2. Valoa kynttilöin pehmeään hämärään. Joulu lähestyy ja sitten valo lisääntyy

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat kuvasi. Kaunis on myös tuo kynttilän astia. Kauniin kultaista valoa.

  VastaaPoista
 4. Tykkään kuvistasi ja kuvien tunnelmasta.

  VastaaPoista
 5. Näissä kuvissa ei ainakaan ole mitään vikaa, päinvastoin!:) Kaikki varmaan tuskaillaan saman asian kanssa, edes ulkona valo ei tahdo riittää. Mä en tykkää kuvata jalustalla ja salamalla, pitäisi kai muuttaa omaa asennetta...;D Pistetään kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että viikonloppuna olisi edes hieman valoisampaa!:)

  VastaaPoista
 6. Kynttiläkausi alkaa marraskuulla. Kaunista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä polttelen niitä tosi paljon pitkin vuotta eli en vain marraskuussa

   Poista
 7. Kauniita kuvia valon puutteesta huolimatta! On kyllä niin tuskastuttavaa tää maraaskuun harmaus. Kohta laitan sellaset soihdut ulos, ettei oo ennen nähty. :D

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat ja ihana orkidea!

  with love, Jenni

  VastaaPoista
 9. Siinäpä se on kiteytettynä eli nyt on keinovalo tarpeen. Mutta kuvissa on silti kaunis, marraskuisen utuinen tunnelma.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 10. Kiitos tunnelmasta! Se on tarpeen kun itse rämpii kaaoksessa ja remppapölyssä (ja -pöllyssä ;)

  VastaaPoista
 11. Nättejä ovat kuvasi, marraskuussa jo ollaan, ihan kohta on pimein aika ohitettu...siihen asti nautitaan hämäränhyssystä....

  VastaaPoista
 12. Jos ja kun kuvat ei omasta mielestä onnistu, on tunnelma tärkein, nautitaan siitä ;)

  VastaaPoista
 13. On kyllä mukava tunnelmoida sisällä kauniissa ympäristössä. Jalusta on kyllä hyvä olla kun ottaa vähän hämärämpiä tunnelmakuvia. Kauniita kuvia ja aivan ihanat tyynynpäälliset.

  VastaaPoista
 14. Ainakin näissä kuvissa on valoa! Meillä on aurinkoa ympäri vuoden, mutta sisälle se ei paista juuri koskaan (hyvä kesähelteillä, mutta valokuvauksen kannalta toki huono). Joskus, kun on jotain pitänyt kuvata, olen käyttänyt peilejä heijastamaan valoa tarvittavaan kohtaan. Olisiko siitä apua?

  VastaaPoista
 15. Kaunista syysvaloa olet kyllä saanut kuviisi!

  VastaaPoista
 16. Kivasti olet kuviisi silti valoisaa löytänyt.

  VastaaPoista
 17. Kaunista, ei välttämättä arvais että on marraskuu, niin on vaaleaa :) Hyvät sisävalot, jalusta ja pitkä valoitusaika ja salama auttavat kuvaamisessa hämärässä.

  VastaaPoista
 18. Ihanan raikkaita kuvia. Et ole ainoa, joka on harmistunut syksyn tuomasta harmaudesta ja valon puutteessa. Kuvasitpa mitä tahansa on valoa aivan liian vähän ja vain muutaman hetken verran päivässä. Auttaisi kovasti jos sataisi lumen maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä lunta aina tähän aikaan vuodsta jo odotellaan. :)

   Poista
 19. Sama ongelma kuvaamisen kanssa! Mutta onneksi kynttilät näyttävät ihanilta hämärässä.

  VastaaPoista
 20. Samaistun todella kuvaamisen hankaloitumiseen ja valon vähyyden ongelmaan. Kaikesta harmaudesta huolimatta olet ottanut todella valoisia, raikkaita ja kauniita kuvia. :)

  VastaaPoista
 21. Kaunista ja herkkää! :) Mä myös olen tuskaillut valon kanssa ja sisällä tuntuu olevan ihan mahdotonta ottaa kuvia. Aurinkoisia päiviä odotellessa siis!

  VastaaPoista
 22. Kauniit kuvat ja tunnelma. Kuvaaminen tähän vuodenaikaan on todellakin haasteellista.

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall