Tykkään kokeilla erilaisia reseptejä, mutta olen niin kuriton, että teen niistä aina vähän omanalaisia kokeiluja ja harvoin oikeastaan noudatan niitä ihan kirjaimellisesti. Tämä suklaajuustokakku on taas sellainen oma kokeilu. Jos himoitset jotain ihanaa ja makeaa, tämä on juuri sellainen. Tein kakun maitosuklaasta, koska meillä ei itseäni lukuun ottamatta kukaan pidä tummasta suklaasta, mutta luulen, että kakku on vielä parempi, jos siihen laittaa tummaa suklaata. Silloin se on varmasti myös vähemmän makeaa. Toinen variaatio tästä voisi olla minttusuklaakakku niin, että suklaaksi valitaan minttusuklaata. Luulen, että kokeilen sellaista versiota itsekin vielä joku kerta. suklaajuustokakku

resepti

Suklaajuustokakku resepti:

Ainekset:

150g Digestive keksejä
100 g voita tai margariinia sulatettuna
500g mascarpone-juustoa
300 g suklaata
4 dl vispikermaa
(1 rkl leivontakaakaojauhetta)
1 dl sokeria

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Laita digestivekeksit pussiin ja hakkaa kaulimella pieneksi, sekoita hakatut digestivet sultettuun rasvaan. Painele voi-digestiveseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Vispaa vispikerman pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri, kaakaojauhe ja mascarpone ja sekoita. Sulata suklaasta 250g vesihauteessa ja lisää sulanut suklaa hiljaa vatkaten kerma-mascarponeseokseen. Kaada seos irtpoohjavuokaan digestivekeksiseoksen päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi. Ennen tarjouilua raasta tai pilko päälle loput suklaalevystä.

resepti

resepti

Tämä resepti saattaa kuullostaa vähän monimutkaisemmalta, kuin se oikeastaan onkaan, joten jos innostuit, lähde vaan rohkeasti kokeilemaan. Loppujen lopuksi tämä on aika helppo ja nopea tehdä.

Sunnuntaiterveisin, Kati

My recipe for a chocolate and mascarpone cake. Delicious! :)