keskiviikko 7. lokakuuta 2015

No more Suomen rumin piha?


Ette muuten ikinä arvaa, mutta nämä kuvat ovat meidän pihalta! Kyllä, siltä samalta, jota olen aiemmissa postauksissa kuvaillut mahdollisesti Suomen rumimmaksi. Ja kyllä, meidän pihassa vihertää, ihan todella paljonkin! Voi kuinka iloinen olen pihasta, joka vihdoinkin näyttää siltä miltä sen pitää, eli pihalta. Bye bye savikasat ja lautakasat jne!

Pensasaidatkin olemme saaneet melkein kaikki istutettua. Aitatamiksi valitsimme marja-aroniaa. Aika perinteistä ja savimaalla viihtyvää sorttia. Pidän marja-aroniasta siksi, että sen voi jättää vapaana kasvavaksi tai sitten leikata muotoon. Lisäksi siinä on ihana syysväritys ja marjatkin ovat kauniita ja hirmuisen terveellisiä, jos niistä haluaa tehdä vaikka mehua. Taimet olivatkin jo aika isoja ja koska olivat astiataimia, leikkaan ne vasta keväällä siinä toivossa, että kesän aikana ne tuuheentuvat ihaniksi palloiksi.

Vaikka piha on ottanut ison harppauksen eteenpäin, kyllä sitä hommaa vielä piisaa. Meillä on etupihalla istutusallas, jonka tekemisen jätän suosiolla ensi keväälle. Lisäksi pihaan on tarkoitus istuttaa vielä joitakin puita. Etupihalle meille tuli asfaltii ja olen siitä tosi iloinen. Se tuli nopeasti pihaan ja on kyllä tosi siisti. Lapsille hankittiin koripalloteline ja siitä onkin nopeasti tullut poikien suosikki!

Olen yrittänyt suosia tämän pihan tekemisessä mahdollisimman helppohoitoista linjaa ja jättänyt kaikki sellaiset potentiaalit rikkruohoherkät jutu tekemättä. Toiveena olisi sellainen piha, joka on nurmikon ajelulla siisti. Nyt ainakin näyttää siltä, että tämä toive saattaa toteutua. 

Kivaa viikon jatkoa!

Here are some pictures of our garden that has finally looking a little like a proper garden. We even have some grass! I'm so happy!

Love, Kati10 kommenttia

 1. Ihanan aurinkoisia kuvia ja niin kivalta näyttää!:) Vihertävän pihan onnea.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen niin iloinen että piha on vihdoin edistynyt! :)

   Poista
 2. Hyvältähän tuo piha näyttää ja ihanan valoisalta.
  Mukavaa keskiviikko iltaa.

  VastaaPoista
 3. Minullakin haaveiden kodin suhteen sellainen toive, että pihan siistimiseen riittää ruohonleikkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minun juttuni ei ole iänikuinen kitkeminen. :)

   Poista
 4. Meillä tuo piha taitaa olla ikuisuusprojekti. Jännä sinänsä, kun ostohetkellä ajateltiin, että onpahan ainakin piha valmis, vaikka sisällä riittää puuhaa. :D Teillä vihertää lupaavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se piha tuntuu monella olevan sellainen ikuisuusprojekti. Toisaalta siinä näkee oman kättensä jäljen kivasti. :)

   Poista
 5. Mukavaa kun on saanut pihan siihen kuntoon, että siitä voi olla tyytyväinen :)
  Marja-aroniaa meilläkin on molemmin puolin tonttia, kaunis väritys, kasvaa kiitettävästi kevään leikkauksesta ja tasotuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen tyytyväinen vaikka hommaa vielä piisaa, ainakin jotain on nyt saatu aikaan. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall