Nyt tulee sellaista omnomtavaraa, että slurpsis vaan! Näin muutamissa blogeissa tällaisen amerikkalaisen juustokakun, johon oli päälle lisätty mustikoita. Ja koska tykkään tosi paljon amerikkalaisesta juustokakusta ja mustikoista, arvasin heti että tämä resepti on minun mieleeni. Ja totisesti, tämä kakku on superherkullista! Slurpsis!

mustikkajuustokakkumustikkainen new york cheesecake

Tapani mukaan en taaskaan seurannut ohjetta ihan tarkalleen, sillä olin vanhasta muistista ostanut Philadelphia-tuorejuustoa mascarponen sijaan. Tämä on siis oma mukaelmani tuosta reseptistä:

mustikkainen new york cheesecake

Mustikkainen New York Cheesecake resepti:

400g Philadelphia tuorejuustoa
1 purkki vanilijarahkaa, esim. Valion
2,5 dl sokeria
2-3 tl vanilijasokeria
4 munaa
1 rkl sitruunan mehua
2-4 dl mustikoita

250 g digestive keksejä
150 g voita

Laita digestivekeksit minigrip-pussiin ja hakkaa ne murusiksi esim. kaulimella. Sekoita keksit ja sulatettu voi. Piirrä irtopohjavuoan muotoinen ympyrä leivinpaperiin, leikkaa ja aseta ympyrä irtopohjavuoan pohjalle. Lisää digestive-voiseos leivinpaperin päälle.

Laita kaikki loput aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina digestive-voiseoksen päälle. Ripottele mustikat taikinan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 45 min. Jäähdytä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


mustikkainen new york cheesecakemustikkainen new york cheesecake

Tämä on todellinen herkkujen herkku. Vielä ehdit käymään kaupassa ja leipomaan tämän viikonlopuksi. Ainakin meillä tämä oli jättimenestys, eli aion tehdä tätä toistekin. :) mustikkajuustokakku

Mumsis, namskis ja slurpsis vaan!

My new favourite cake is this blueberry New York Cheesecake. It's divine! <3

Love, Kati