Ompas ollut mukava viikonloppu. Se alkoi perjantaina töiden jälkeen projektinjohtamisen luennolla. Olipa mukavaa päästä taas kouluun. Vielä ei opiskelu tunnu raskaalta eikä puuduttavalta. Innolla menen jokaiselle luennolle ja kaikki tuntuu nyt niin jännältä ja innostavalta!Lauantaina sitten suuntasimme tyttöjen kesken Helsinkiin vähän keventämään kukkaroa ja totisesti se kevenikin usean satasen verran kun tyttärelle hankittiin balettitossut ja myös itselleni hankin muutamia vaatteita ja tietenkin koulutarvikkeita.Nämä postauksen kuvat ovat meidän poikien 10-vuotissynttäreiltä, joita vietimme viime sunnuntaina. Kyllä aika rientää hurjaa vauhtia! Meidän pikkuiset pallopäät ovat jo niin isoja. Vaikka kyllä minusta se on ihanaa, kun lapset kasvaa. Niin se kuuluu mennä ja heidän kasvuaan ja kehitystään on mukava seurata. Vaikka elämä on kovin kiireistä, olen minäkin viime aikoina saanut jo jonkin verran lisää omaa aikaa. Sitä omaa aikaa minulla kuluu lähinnä liikuntaan, bloggaamiseen ja nyt tulevaisuudessa yhä enemmän opiskeluun. Muutama vuosi sitten minulla ei olisi ollut aikaa toteuttaa näitä kaikkia omia juttuja.
Tämän kesän aikana minulla on ollut yksi suosikkitarjottava, joka on tosi helppo tehdä, nimittäin kylmä tomaattimozzarellapiirakka. Tein sitä myös näille poikien synttäreille ja hyvin kävi kaupaksi!


Tässä teillekin tämän piirakan ohje:

Tarvitset:
1 kpl Iso lehtitaikinalevy (pakasteesta)
Tomaattia
2-3 mozzarellaa
basilikaa
1/2 purkkia punaista tai vihreää pestoa
2-3 rkl oliiviöljyä
voiteluun 1 muna

Kauli sulanut taikinalevy uunipellin kokoiseksi. Tee viilto noin 1 cm taikinalevyn reunan vierestä koko levyn ympäri. Taita ulkopuolelle jäänyt reuna levyn päälle. Voitele munalla ja tee taikinaan haarukalla reiät. Paista taikina 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Anna piirakan jäähtyä ennen täyttämistä.

Sekoita oliiviöljy ja pesto pehmeäksi tahnaksi ja levitä piirakkapohjan päälle. Leikka mozzarellat ja tomaatit ohuiksi siivuiksi ja levitä ne kauniiksi rivistöksi piirakkapohjan päälle. Silpu nippu basilikaa ja ripottele piirakan päälle. Leikka piirakka sopivan kokoisiksi neliöiksi ja tarjoile.


Tämä piirakka oli tosi kätevä synttäritarjottava, sillä tein pohjat etukäteen ja täytin sitten juuri ennen tarjoilua. Ihanan helppoa! Mukavaa alkavaa viikkoa!

Edit: Pakko muuten vielä mainita teillekin Kivempi Blogin hauskasta Retro Remixistä. Käykäähän muutkin linkkailemassa sinne vanhoja postauksianne. Linkkauspaikka löytyy täältä

We celebrated my twin boys 10th birthday last Sunday and I made this really easy tomato and mozzarella quiche which was a real success! I can't believe how fast time flies! :)

Love, Kati