Nyt täällä ollaan taas reaaliajassa. Kuten ehkä Instan kautta seuraavat huomasitte, kävimme pienellä matkalla Viron Pärnussa ja olin sillä aikaa ajastanut muutaman postauksen tänne blogiin. Ajastaminen on näppärää, vaikka eipä täällä ihan joka päivä mitään uuttaa tarvitsekaan olla, mutta tällä kertaa minulla oli postausaiheita kesän lomailun johdosta jopa vähän kertynyt kasaksi asti, niin ajattelin että ne saa kätevästi ajastettuna tänne blogiin. Käytättekö muuten muut bloggaajat tuota ajastusta vai oletteko aina "livenä" paikalla?

Pärnun kuvia postailen kunhan olen ehtinyt niistä parhaat teille poimia. Tänään kävimme miehen kanssa asuntomessuilla ja sieltäkin nappasin muutaman kuvan tänne blogiin. Mies ei ollut aluksi kovin innostunut messuille lähtemisestä, mutta sain hänet pysymään motivoituneena, kun lupasin hänelle pehmiksen palkaksi messuseurasta. Ihan reippaasti tuo pysyi jätskin voimalla mukana. Toki sieltä löytyi muutama miestäkin kiinnostava juttu, kuten esimerkiksi ulkoporealtaat ja autotallin ovien mekanismit. Laitan messukuvia tänne blogiinkin ihan lähiaikoina.


Tämä postaus olisi äidinäitini ilonaihe, sillä hallussani ollut vanha perintöarkku on jälleen päässyt varastosta esiin ja seisoo tällä hetkellä meidän yläkerran aulassa. Arkku on vanha, vaikkei siitä vuosilukua löytynytkään. Uskon sen olevan jopa 1900-luvun alkupuolelta tai jopa vanhempi. Äidinäitini oli kuulemma sanonut, että kaareva kansi kertoo siitä, että se on vanha. 


Arkku on painava ja haisee sisältä vähän tunkkaiselle. Ajattelin, että sen voisi ehkä sisäpuolelta maalata, josko tuo haju siitä vähenisi. Ilokseni muuten huomasin, että yhdessä tämän vuoden asuntomessutaloista seisoi lähes samanlainen arkku. Metalliosat olivat siinä vaalean ruskeat ja siitä tuli mieleeni, että pitäisiköhän noita metalliosia maalata? Toisaalta arkku on nyt alkuperäisessä värissä, joten sekin olisi kiva säilyttää. 


Tämä arkku on kulkenut mukanani 2000-luvun vaihteesta lähtien. Edellisessä talossamme se joutui piileskelemään autotallissa, kun en löytänyt sieltä sille hyvää paikkaa. Arkkua on yritetty minulta muutamia kertoja ostaakin, mutten ole raaskinut myydä, koska kyseessä on pitkään suvussa ollut huonekalu. On kiva säilyttää joitain juttuja ja ehkä antaa niitä myös omille lapsille sitten kun se aika koittaa.


Arkku saattaa vielä siirtyä toiseen paikkaan, sillä nykyisessä paikassaan se on mielestäni pikkuisen tiellä. Tulevaisuudessa harkitsen säilyttäväni arkussa vieraspeittoja tms.

Minulla alkaa huomenna työt. Ihan kiva kun arki alkaa. Muutenkin olo on rentoutunut ja tyytyväinen, loma on ollut ihana. Iloa arkeen kaikille teille, joilla se nyt alkaa!

I finally dispalyed my grandmother's old chest in our upstairs livingroom. It's old and my grandmother would be really happy to see it in our house!

Love, Kati