lauantai 11. heinäkuuta 2015

Turussa


Vihdoin saan rikotuksi tämän pitkäksi venyneen blogihiljaisuuden. Loman alkaessa päätin pitää vähän lomaa myös blogista, mutta en odottanut hiljaisuuden ihan näin kauan kestävän. On välillä ihan hyvä ottaa etäisyyttä myös tähän blogimaailmaan. Olen kyllä piipahdellut muiden blogeissa, mutta tänne omaan ei ole ollut asiaa. Toivottavasti ette ole ihan kadonneet sieltä ruudun toiselta puolelta, vaikka monet teistä viettävätkin varmasti ihanaa lomaa juuri tällä hetkellä.Muutamia postausaiheitakin on ehtinyt tässä kertyä ja ajattelin aloittaa tällaisella matkailuaiheisella jutulla. Kävimme viime viikonloppuna Turussa juhlistamassa kummipoikani rippijuhlia ja ehdimme siinä samalla nauttia Turusta muutenkin. Sehän on minun rakas kotikaupunkini, joten itse käyn siellä aina mielelläni eikä muu perhekään näytä paljon vastaan pistävän.Kävimme ystäväperheen kanssa lauantai-iltana syömässä jokirannassa ja teimme samalla pienen kävelyretken rantaa pitkin. Ehdinkin siinä napsia muutamia kuvia, joten tässä teille sitä kauneinta Turkua. Monet teistä ehkä pitävät noita nostureita vähän epäesteettisinä, mutta turkulaisena minä olin erityisen ilonen siitä, että ne on ilmeisesti päätetty säilyttää, vaikka jokirantaan onkin nyt suunniteltu uusia hienoja kerrostaloja. Nuo hassun malliset nosturit kuuluvat tuohon maisemaan ja kertovat alueen historiasta, sillä se on vanhaa telakka-aluetta.Turussa on paljon patsaita ja tämä "valaanpystö" on muistaakseni oikeasti nimeltään "harmonia", mutta kyllä se turkulaisten keskuudessa on valaanpyrsto. Minusta se on kaunis patsas ja pimeään vuodenaikaan se on valaistu kauniisti.Kyllä kotikaupunki on aina kotikaupunki. Onneksi minä saan olla turkulainen ja ylpeä sellainen. On se niin kaunis kaupunki.

Rentoja kesäpäiviä teille kaikille! Palaan taas pian!

We visited my hometown Turku, which is always a joy. I had the chance to take some pictures too. Hope you like them. It's a beautiful town and definitely worth a visit.

Love, Kati

12 kommenttia

 1. Kerran olen käynyt Turussa ihailemassa noita laivoja, on ne vaan niin mahtavia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva kaupunki. Kannattaa siis mennä toistekin. :)

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia!:) Alkoi ihan tehdä mieli kävelemään Turun jokirantaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! No vielä on kesää jäljellä...

   Poista
 3. Ihania kuvia! Sama juttu täällä, blogihiljaisuutta on ilmassa. Käyn lueskelemassa muiden blogeja, mutta omaan ei vaan ole hetkeen ollut aikaa, eikä välillä inspistäkään. On niin paljon muuta puuhaa, että tuntuu, ettei ehdi koneelle jumittua.
  Mekin lähdetään ensi viikolla Turun suuntaan. Naantali ja Muumimaailma kutsuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Joo, inspispulaakin on vähän ollut. Ehkä pitää vaan välillä pitää breikkiä niin sitten taas jaksaa blogata. Kivaa muumimaailman reissua. Siellä on aina kivaa! :)

   Poista
 4. Näköalatornia tai härvelipuistoa ei ole Turkuun vielä tehty, ehkä sellaisia ei siellä sitten tarvita (Helsingissä on mm. Stadionin torni ja Linnanmäki, Tampereellä Näsinneula ja Särkänniemi).

  Itse asuin Turussa tai Turun lähikunnissa ekat 20 vuotta, mutta muutin 90-luvun alussa pk-seudulle. Pärjään kyllä Turussa vielä ilman karttaa, ja kielikin tulee takaisin aina kun siellä käyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai Turkuun tosiaan näköalatornia tarvita. :)

   Poista
 5. Blogiloma kesällä on enemmän kuin sallittu! :) Hyvä, että olet päässyt irtautumaan täältä hetkeksi! <3 Ajelimme pari viikko sitten Turun läpi, mutta pysähtymään emme ehtineet. :/ Kaupunki on kyllä kaunis, sellainen rauhallisen idyllinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä blogiloma on tehnyt ihan hyvää. Olen keskittynyt muihin juttuihin ja se on ollut mukavaa. Kadonnut sisustusintokin alkaa jo pikkuisen heräilemään...

   Poista
 6. Koen itseni turkulaiseksi ja Turun kotikaupungiksi vaikka Liedossa asunkin. Ihana kesäkaupunki ja tarjoaa monta kiinnostavaa kohdetta, kun hetken miettii. Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan ellei halua :)
  Kauniit kuvakulmat olet ikuistanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän lietolaiset käytännössä turkulaisia ovat! Ei Turusta tosiaan tarvitse mihinkään lähteä. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall