maanantai 13. heinäkuuta 2015

Muu maa mustikkaKuten monet teistä tiedättekin, olen viime kuukaudet panostanut erityisesti terveelliseen syömiseen. Marjojen syömistä olen lisännyt reippaasti. Olen aina pitänyt marjoista, mutta niiden hinta on välillä hirvittänyt. Nyt kuitenkin mietin asiaa vähän toisin. Jos marjarasia maksaa esim. 2,50€, olen pitänyt sitä kalliina. Kuitenkaan kun karkkipussi maksaa saman, en ole hintaa paljon miettinyt. Kuitenkin marjat tekevät oikeasti minulle hyvää, kun taas karkkipussista ei voi sanoa samaa. Nyt olen siis iloisesti maksanut kalliitakin hintoja tuoreista marjoista ja jättänyt karkkipussit ostamatta. 


Tässä pieni hifistelyjuttu vielä teille, joita nämä ravitsemusjutut kiinnostavat vähän enemmänkin. Painonhallitsijalle marjat ovat mannaa. Ne sisältävät resveratrolia, jonka on tutkimuksissa todettu ehkäisevän lihavuutta. Lisäksi ne auttavat taltuttamaan makeannälkää ja toimivat herkkujen korvikkeena. Mustikat ovat ehkä minun oma suosikkini, mutta kyllä muutkin marjat maistuvat. Lisää tuosta tutkimuksesta voit lukea esim. täältä.Ihanaa kesäviikkoa sinulle! Nautitaan marjoista ja muista luonnon herkuista! Ja niitähän on muuten aika kiva myös kuvata, vai mitä? :)

I've been paying quite a lot of attention to my diet recently and have added plenty of berries and fruit to my diet. My favourite berry is blueberry but strawberries and raspberries are good too. Luckily there are plenty of lovely berries in the supermarket during the summer months.

Love, Kati

15 kommenttia

 1. Nams. Minä syön mustikoita päivittäin! Ja hyvä vertaus tuo karkkipussin hinta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioita pitää väillä ajatella toisin ja itse olen tässä asiassa kyllä nyt oivaltanut jotain. :)

   Poista
 2. Se on just noin Kati. Pelkkää hintaa ei kannata tuijottaa (niinkuin aika usein tulee tehtyä), vaan miettiä asiaa vähän muiltakin kanteilta. Että ostaako tosiaan itselleen pahaa vai hyvää oloa samalla rahalla..

  On jäänyt mieleen tapaus, joka mua harmitti todella. Olin ruokakaupassa, jossa oli äiti pienen poikansa kanssa. Poika pyysi, että äiti ostaisi ihan pienen sipsipussin (50 gr), mutta äiti sanoi, että "Ei me sitä osteta, koska se on niin kallis" ja otti sen sijaan hyllystä megapussin (onko ne jotain 300 gr vai paljonko). Eli sen sijaan että olis ostettu vain vähän niitä hirveitä sipsejä (ja maksettu pikkupussista pieni hinta), ostettiinkin halvemman kilohinnan takia kuusinkertainen määrä (ja maksettiin pussillisesta enemmän).. Grrr.

  Ja menkööt nyt tää tähän samaan, kun eilen oli vastaava äiti-pikkupoika-kokoonpano kaupassa ja pieni poika pyysi äidiltä, että "Voitaisko me äiti tänään tehdä salaattia? Ostettais kaikkee tomaattia ja kurkkua ja semmosta ja tehtäis?", johon äiti vastasi, että "Ei me nyt tehdä salaattia. Syödään leipää ja jugurttia" (jossa todennäköisesti on ne miljoona sokeripalaa..). Oikeesti vaikka kuinka laiskottais, niin jotenkin tuntuuu, että jos pieni lapsi pyytää, että tehdään salaattia, niin sillon sitä kannattais tehdä..

  Mutta siis juu. Marjoja kuluu täälläkin ja paljon :)

  Olen iloinen, että olet edelleen innostunut asiasta <3. Ja kuulostaa vähän siltä, että kyseessä ei ole enää pelkkä muutos, vaan tapa. Ja se jos mikä kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kai vielä vähän aikaista sanoa että olisin kokonaan oppinuut uusille tavoille, mutta kyllä olen monia asioita alkanut ajattelemaan toisin. Esim. välipalojen syömisestä on tullut tapa. Ja se tapa pitää jäädä, koska sillä saan estettyä sen tilanteen, että voisin syödä kaapinovetkin keittiöstä. Mun ongelma on ollut nälkä ja sen taltuttaminen aivan liian myöhään tilanteessa, kun mikään ei riitä. Vähän tämä loma sekoittaa kuvioita kun päivärytmi on mitä sattuu, mutta mielessä nuo jutut pysyy ja yritän niitä aika paljon noudattaakin. Tummaa leipää olen nyt lomalla syönyt aamupalalla, mutta muuten elelen edelleen aika vähähiilihydraattisena. :)

   Poista
 3. Tuo on kyllä hyvä pointti, että kun alkaa vertailemaan hintoja, niin tajuaa, että marjoista on järkeä maksaakin. Olemme mökkeilemässä Pohjois-Karjalassa ja olin niin suunnitellut poimia mustikoita, mutteihan ne vielä olekaan kypsiä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, eiväthän ne ole vielä kypsiä. Mutta muten tänä vuonna pitäisi tulla hyvä mustikkavuosi.

   Poista
 4. Upeet kuvat :)
  Hyvä hintapointti, pitäis muistaa jos jotain pitää kalliina..

  VastaaPoista
 5. Ainahan sitä tosiaan tulee maristua noista hinnoista, mutta olet oikeassa, herkkujen kanssa tulee harvoin hintoja mietittyä. Onhan nämä kyllä myös hurjan hyviä.

  VastaaPoista
 6. Hienosti oivallettu tuo hintavertailu! Marjat kuuluvat myös tämän ladyn ruokavalioon - niitä pakastetaan ja niitä ostetaan. Ja etenkin nyt, kun ne ovat tuoreita, ei hintaa katsota;)

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat!
  Tuo on totta, en olekkaan ajatellut asiaa koskaan kun karkkihyllyllä vierailen...en siis ole pitänyt karkkipussin hintaa suurena verrattana marjoihin!! Kiitos tästä "herätyksestä"! Nyt ajattelen hiukan toisin!! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall