keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Metsäinen japanilaisvaikutteinen pihaEnnen kuin menen itse aiheeseen, on pakko vielä kertoa, että tein kuten lupasin, ja kiitin minulle hupapallomaton tehnyttä henkilöä sähköpostitse. Sain kiitoksestani kauniin viestin vastaukseksi, jossa kerrottiin että harvoin ihmiset kiittävät huopapallomatoistaan ja kiitokset ovat hyvin tervetulleita. Mielestäni on hassua, ettei kiitoksia lähde heille useammin, sillä se on vain pieni juttu ja kuitenkin niin tärkeä. Minulle tuli tuosta kyllä hyvä mieli ja toivottavasti hyvä mieli tulee myös maton tehneelle rouvalle. 

Metsäinen piha on Suomessa aika yleinen. Onhan meillä paljon metsää, monet asuinalueet rakennetaan metsään ja tällöin pihan tekeminen on aivan omanlaisensa juttu. Vanhempieni talo on rakennettu metsäiselle tontille ja pihassa on osattu hyvin hyödyntää sitä. Olemassa olevat elementit on hyvin sulautettu osaksi pihaa eikä metsäisyyttä ole yritetty muuksi muuttaa. Miten se menikään; korosta sitä, mitä et voi piilottaa. Tässä pihassa on tehty juuri niin.


Pihan keskellä on iso kallio, jonka ympärille vanhempani ovat tehneet erilaisia istutuksia ja terassirakennelmia. Näin pihasta on saatu mielenkiintoinen ja siihen on rakentunut kivoja erillisiä tiloja. Aivan talon läheisyydessä on pieni aurinkoterassi, jonka vierestä menee pieni puro. Se on kaunis elementti, mutta sillä on myös käytännöllinen tarkoitus. Puro tyhjentää tontin takana olevan suon vesiä ja runsassateisina päivinä purosta valuu paljonkin vettä, kun taas kuivaan aikaan vettä ei tule. Puron vieressä kasvavat kauniit kuunliljat ja äitini silmäterä, japaninvaahtera. Japanilasivaikutteita tässä pihassa tosiaan on myös esim. lyhdyissä ja keramiikkatöissä, joista osa on äitini itse tekemiä. Erityisesti isäni on innokas japanilaisen kulttuurin ystävä, joten sekin on varmasti innoittanut japanilaistyyppiseen puutarhaan.


Pihan takaosassa on vastikään uusittu grillipaikka, johon äitini hankki viime kesänä Claes Ohlsonilta tuon kivan katoksen. Vanhempani harrastavat purjehdusta, ja heidän kotinsa sijaitsee lähellä merta, joten ankkuri muistuttaa merihenkisyydestä myös omalla pihalla.Näitä kuvia katsellessa tuli vähän puistomainen fiilis ja vanhempieni piha onkin oikeastaan sellainen mini-puisto, jossa on erilaisia tiloja ja levähdyspaikkoja. Siellä on mukava nauttia kauniista istutuksista ja rauhallisesta tunnelmasta ja tiedän, että vanhempani tekevät juuri niin. He ovat kesäisin kotona ollessaan paljon pihalla. Kiitos vanhemmilleni, että sain kuvata heidän pihaansa!

Toivottavasti inspiroituitte! Mukavaa viikon jatkoa!

I took some pictures of my parents' garden. It has some Japanese influences and some great ideas on how to build different spaces in a forest garden.

Love, Kati

10 kommenttia

 1. Kivet ja varsinkin kallio ovat niin ihania elementtejä pihassa että muuta sitten ei tarvitakaan. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ne ovat ihania luonnon elementtejä. :)

   Poista
 2. Vaatii taitoa toteuttaa piha niin, että luonto on osa sitä. Tässä on hienosti osattu tehdä juuri niin! Mun yksi haave on kallioinen rantatontti, jossa voisi yhdistää kpdin ja mökin. Piha olisikin pääasiassa sitä ympäröivää luontoa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo unelma kuullostaa kyllä niin hyvältä, ehkä minullakin on vähän sama. Veden lähelle olisi ihana päästä, :)

   Poista
 3. Vanhempiesi piha on todella kaunis. Piha on viimeistellyn näköinen, mutta silti hyvin rennon ja leppoisan oloinen. En ihmettele ollenkaan, että tuolla pihalla viihdytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo, miten kuvailet pihaa, on kyllä niin totta kuin olla voi. Ei liian pönöttävä, vaikka kuitenkin hyvin harkittu :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall