Usein nähtävyyksiä ja kesäfiilistä tulee haettua turhankin kaukaa. Kun vähän viitsii miettiä, löytyy yleensä ihan läheltäkin vierailun arvoisia kohteita.  Me suuntasimme yhtenä kesäpäivänä Helsingin Pihlajasaareen. Saari sijaitsee ihan Helsingin edustalla ja sinne pääsee Kaivopuistosta kätevästi yhteysaluksella.  


Saaressa on ihana hiekkaranta, mutta itse tykästyimme lämpimiin kalliorantoihin. Pojat uskaltautuivat myös uimaan. Taitaa tuo uiminen ja laiturilta hyppely olla heidän lomansa pääasiallinen juttu. 


Saaresta on suora näkymä Helsingin Jätkäsaareen ja Lauttasaareen ja on vähän jopa outoa tuijotella noita savupiippuja ja kerrostaloja sieltä luonnon helmasta käsin. 


Saarella on kiva ravintola, jossa söimme lounasta, joka oli todella hyvää. Jälkiviisaana olisi ehkä kannattanut kuitenkin ottaa mukaan eväät, sillä saarella on hyvät mahdollisuuden esim. grillaamiseen. 

Saarella vierailun aikana Helsingin ylle nousi mahtavat tummat ukkospilvet. Pihlajasaaressa emme kuitenkaan saaneet sadetta, eikä ukkonenkaan jyrissyt. Tuona päivänä oli Jätkäsaaressa kaksi isoa ulkomaista risteilijää, jotka ovat tavallinen näky kesäisessä Helsingissä. Tuo tumma taivas näytti upealta valkean risteilijän päällä. Mahtoivat risteilymatkustajatkin nauttia tuosta näystä!

Pihlajasaaresta otetuissa kuvasarjoissa esiintyy usein nuo ihastuttavat uimahuoneet. Värikkäänä rivistönä ne reunustavat hiekkarantaa ja jotenkin tuntuvat aika epäsuomalaisilta. Kauniita ne minusta ainakin ovat! Tällaisia retkitunnelmia tänään. Pakko muuten vielä mainita, että monet näistä kuvista ovat tyttäreni ottamia. Hän on myös alkanut kiinnostua valokuvaamisesta.Kuvia oli ihana hirveän paljon, eikä tässä ole kuin murto-osa. Jos kuitenkin jaksoit tänne asti skrollata, olen iloinen. :)

We visited one of Helsinki's lovely islands, Pihlajasaari. It was a great place for a summery family day out. Many of these pictures were taken by my daughter.

Love, Kati