Jos elämä tuntuu niin kiireiseltä, ettei kukkakauppaan tahdo ehtiä tai jos supermarketin kukkavalikoima ei satu miellyttämään, voi aina tehdä löytöretken heviosastolle. Näin tein minä, kun en jaksanut muutakaan miettiä ja basilikaa piti muutenkin ostaa yhtä reseptikokeilua varten. Basilika tuo vaihtelua leikkokukkien sijaan ja tietenkin siitä on myös se hyöty, että se on syötävää. Ainoa miinuspuoli on ehkä että se on kauhea juoppo ja vettä pitää muistaa olla koko ajan laittamassa. Sekin vähän helpottuu kun laittaa alle tarpeeksi ison ruukun.


Niin pääsi tuo viime vuonna kirpputorilta hankkimani mustavalkoinen koristelautanenkin vaihteeksi esiin. En ole sitä hirveän paljon käyttänyt, vaikka sitä kovasti tykkäänkin. Käyttekö heviosastolla
kukkakaupan sijaan?

Tuli muuten mieleen tuosta heviosastosta, että kun opiskeluaikoina olin kaupassa viikonlopputöissä, oli heviosastovuoro minun lempparini. Tykkäsin asetella tuotteita hienosti esille ja tehdä kauniita rakennelmia. Lihatiskissä oli ihan kamalaa, koska en tajunnut niistä lihoista yhtään mitään ja pelkäsin aina, että joku tulee kysymään jotain lihanlaittovinkkejä. Opettelin aina vuoron aluksia eri lihat järjestyksessä oikealta vasemmalle, sillä en tunnistanut niitä ollenkaan toisistaan! Kyllä on varmaan yhden jos toisenkin asiakkaan lihat tullut aikoinaan ihan väärin leikattua! Aika noloa.

A basilica is a great substitute for florists flowers if you're in a rush.

Love, Kati