Uusi ja vanha Lontoo vierekkäin.
Kävin työn puitteissa pikaisella visiitillä Lontoossa. Vanhassa kotikaupungissani. Kyllä sinne on aina kiva mennä, mutta nykyään taidan olla sellainen maalaismummo, että ihmispaljouden keskellä tulee usein ikävöityä tätä suomalaista hiljaisuutta ja rauhallisuutta. En koskaan siellä asuessa sitä kaivannut, mutta kyllä mieli on vanhemmiten muuttunut. Silloin parikymmentä vuotta sitten Lontoo tuntui maailman keskipisteeltä ja Suomi näytti sieltä käsin tietenkin aika takapajuiselta.

Tower Bridge on melkein kaikille tuttu.

Thamesin voi ylittää nykyään mukavasti myös Emirates Air Linellä. Ehkä paikkana East End ei ole ihan paras mahdollinen, mutta iltavalaistuksessa näkymät ovat varmasti mahtavat.
No nyt kun Thamessia on ehtinyt vettä virrata jo ihan reippaasti, on sekä Lontoo että Suomi molemmat muuttuneet todella paljon. Ihan ulkoisestkin Lontoo on nykyään suurkaupunkimaisempi kuin silloin ennen ja sinne on noussut toinen toistaan hulppeampia pilvenpiirtäjiä.  Englantilaisethan eivät ole pilvenpiirtäjistä perinteisesti niin perustaneet, mutta kyllähän ne komeita ovat. Hauskaa on se, että englantilaiset ovat keksineet monille näistä rakennuksista hauskoja lempinimiä, on kurkkua, juustohöylää ja radiopuhelinta. Ihan mahtavaa! Tässä muutama kuva vanhoista tutuista Lontoon rakennuksista ja vähän noista uusistakin.


Tämä iso rakennus on englantilaisittain "Walkie Talkie" eli radiopuhelin. Sen ylimmissä kerroksisssa on hulppea Sky Garden. Seuraavalla vierailulla aion käydä sieltä katsomassa näkymät.

London Eyestä on mahtavat näköalat. Ainoa miinus on pitkät jonot varsinkin loma-aikoina.

Harrodsin lisäksi myös Libertyn tavaratalo on vierailun arvoinen, vain jo pelkästään talon takia.
Tässä vierekkäin "kurkku" ja "juustoraastin". Ei ole vaikea arvata kumpi on kumpi.

Mukavaa viikonloppua sinulle! Minulla on kiva päivä tiedossa huomenna, sillä vietämme naisten kesken polttarityylistä päivää ilman, että oikeasti viettäisimme kenenkään polttareita. Luvassa on kaikkea kivaa tekemistä ja parastahan on tietenkin se mahtava seura!

Here are some pictures of my quick visit to London. Hope you'll have a great weekend!

Love, Kati