perjantai 12. kesäkuuta 2015

Terveisiä Lontoosta


Uusi ja vanha Lontoo vierekkäin.
Kävin työn puitteissa pikaisella visiitillä Lontoossa. Vanhassa kotikaupungissani. Kyllä sinne on aina kiva mennä, mutta nykyään taidan olla sellainen maalaismummo, että ihmispaljouden keskellä tulee usein ikävöityä tätä suomalaista hiljaisuutta ja rauhallisuutta. En koskaan siellä asuessa sitä kaivannut, mutta kyllä mieli on vanhemmiten muuttunut. Silloin parikymmentä vuotta sitten Lontoo tuntui maailman keskipisteeltä ja Suomi näytti sieltä käsin tietenkin aika takapajuiselta.

Tower Bridge on melkein kaikille tuttu.

Thamesin voi ylittää nykyään mukavasti myös Emirates Air Linellä. Ehkä paikkana East End ei ole ihan paras mahdollinen, mutta iltavalaistuksessa näkymät ovat varmasti mahtavat.
No nyt kun Thamessia on ehtinyt vettä virrata jo ihan reippaasti, on sekä Lontoo että Suomi molemmat muuttuneet todella paljon. Ihan ulkoisestkin Lontoo on nykyään suurkaupunkimaisempi kuin silloin ennen ja sinne on noussut toinen toistaan hulppeampia pilvenpiirtäjiä.  Englantilaisethan eivät ole pilvenpiirtäjistä perinteisesti niin perustaneet, mutta kyllähän ne komeita ovat. Hauskaa on se, että englantilaiset ovat keksineet monille näistä rakennuksista hauskoja lempinimiä, on kurkkua, juustohöylää ja radiopuhelinta. Ihan mahtavaa! Tässä muutama kuva vanhoista tutuista Lontoon rakennuksista ja vähän noista uusistakin.


Tämä iso rakennus on englantilaisittain "Walkie Talkie" eli radiopuhelin. Sen ylimmissä kerroksisssa on hulppea Sky Garden. Seuraavalla vierailulla aion käydä sieltä katsomassa näkymät.

London Eyestä on mahtavat näköalat. Ainoa miinus on pitkät jonot varsinkin loma-aikoina.

Harrodsin lisäksi myös Libertyn tavaratalo on vierailun arvoinen, vain jo pelkästään talon takia.
Tässä vierekkäin "kurkku" ja "juustoraastin". Ei ole vaikea arvata kumpi on kumpi.

Mukavaa viikonloppua sinulle! Minulla on kiva päivä tiedossa huomenna, sillä vietämme naisten kesken polttarityylistä päivää ilman, että oikeasti viettäisimme kenenkään polttareita. Luvassa on kaikkea kivaa tekemistä ja parastahan on tietenkin se mahtava seura!

Here are some pictures of my quick visit to London. Hope you'll have a great weekend!

Love, Kati

10 kommenttia

 1. Lontoo on kyllä kestosuosikkini, jonne perheemme nuorisokin haluaa aina uudelleen. Ihana kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mukava paikka ja paljon on tekemistä ja nähtävää. :)

   Poista
 2. Mahtavia kuvia. Olen sinun kanssasi samoilla linjoilla, kun ikää on tullut lisää, rauhaa ja hiljaisuutta on oppinut arvostamaan ihan eri tavalla.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavasta Lontoo postauksesta. Todellakin vanhaa ja uutta siellä vierivieressä.
  Omasta edellisestä Lontoon reissustani on todella kauan. Silloin ei noita korkeita taloja ollut edes lontoolaisten huikeimmissa unelmissa ;D Tuo Lontoon "kurkku" muistuttaa kovasti Barcelonan Torre Agbarin tornitaloa.

  Juu ja täällä kans liputetaan rauhallisuudelle, hiljaisuudella ja luonnolle <3

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Kerran olen käynyt Lontoossa ja samaa mieltä, että mielummin rauhallinen maslaismiljöö kuin tuo ihmisvilinä! Kaunis kaupunki kyllä! Kivat kuvat! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kiva käydä, mutta kyllä kotiin on aina kiva tulla...

   Poista
 5. Mä en ole käynyt Lontoossa ikinä! Vain Heathrown kentällä!!

  Kivoja kuvia olet räpsinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan mahtava paikka, joten jos saat mahdollisuuden niin suosittelen lämpimästi. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall