metsävaahtera

No nyt on tätä meidän rumaa pihaa raivattu oikein urakalla ja alta alkaa paljastua loppujen lopuksi tilava piha, johon olisi kiva istuttaa muutamia puita. En ole itse mikään viherpeukalo ja pihassa on savinen maa, joten olen yrittänyt miettiä lajikkeita, jotka olisivat mahdollisimman vähään tyytyväisiä. Etupihalle on tulossa kookas istutusallas, johon ajattelin sellaista vähän isompikokoista puuta.  Olen tällä hetkellä päätymässä metsävaahteraan siitä syystä, ettei sen pitäisi olla kovin vaativa maan suhteen.

kirsikkapuu Fanal
Tieltä katsoen altaan oikealla puolella on autotalli ja vasemmalla puolella nurmikkokaistale, johon olen ajatellut istuttaa omenapuita ja kirsikkapuita. Omenapuulajikkeiksi ajattelin lajikkeita nimeltä Borgovskoje ja/tai Valkea kuulas.  Onko teillä kellään kokemusta näistä lajikkeista? Kirsikkapuulajkkeeksi ajattelin Fanalia. Se on itsepölyttyvä ja nopeakasvuinen.

Valkea kuulas
Takapihalla meillä on talon ja tontin rajan välillä vain neljä metriä tilaa, joten siihen olen miettinyt mahdollisesti pylväshaaparyhmää, koska ne ovat nopeakasvuisia ja isona näyttäviä lehtipuita.


Havupuut on vielä miettimättä perus-tuijia lukuunottamatta. Pensasaitaan olen ajatellut marja-aroniaa, vaikka naapurien ja meidän välillä onkin jo ehditty istuttaa isotuomipihlajaa. Aronia on nopeakasvuinen ja siinä on kaunis syysväri ja ehkä haluan vähän vaihtelua etteivät kaikki aidanteet ole samanlaiset. Tuleekohan siitä hassun näköistä?


Kuten siis huomaatte, meillä ei ole mitään ammattilaisen tekemää puutarhasuunnitelmaa, joten tässä mennään ihan viherpeukalo keskellä kämmentä vanhasta kokemuksesta ja pienellä arvauksella eteenpäin.

Onko teillä kokemuksia näistä lajikkeista täällä Etelä-Suomessa?

Ihanaa sunnintaita!

I'm planning to plant some trees into our garden this summer and have been making plans.

Have a nice Sunday!

Love, Kati

Kuvat on lainattu Pihakasvit.fi:stä täältä ja täältä.