Kesällä tietenkin parhaalta maistuvat uusi peruna ja silli. Lohi on meidän perheen herkku kesät talvet. Tein viikonloppuna uunilohta, johon kylkeen laitoin uuniin edellisenä päivänä keitetyt uudet perunat. Kun toin lohen ja perunat pöytään, tokaisi toinen yhdeksävuotiaista kaksosista: "Äiti on oppinut tekemään taideruokaa!" Voi miten ihana kommentti pieneltä pojalta. Olen kyllä huomannut, että tuolla pojalla on silmää kauniille asioille, vaikkei hän olekaan niistä kahdesta se, joka viihtyy eniten peilin ääressä.


Sen lisäksi, että tämä ruoka oli aika kaunista, oli se ihan mielettömän hyvää! Tämä resepti on vanha, mutta kerrataan se tässä vielä: lohifileen päälle levitetään maustettu tuorejuusto, tällä kertaa se oli yrttimaustettu, mutta esim. valkosipulimaustettu tms on myös todella hyvää. Lisäksi laitan päälle pikkuisen sitruunapippuria, suolaa ja sitruunan mehua.


Creme Bonjourin Tillisitruunakastike sopi hyvin lohen pariksi. Sen olisi toki voinut laittaa myös lohen päälle ennen uuniin laittoa, mutta nyt se toimi kivasti kastikkeena.


Tässä siis minun vinkkini hyvään kesäruokaan. Mikä on sinun suosikkisi?

I made some salmon with new potatoes, it's perfect summer food! Love it!

Enjoy, Kati