Juhannus on ollut vesisateinen ja harmaa. Me päädyttiin viettämään se juuri siitä syystä kotosalla. Mökillä oltaisiin vaan kylmissämme ja harmittelisimme koko ajan huonoa säätä. Kotona on kaikki mukavuudet rantaa lukuunottamatta, mutta en ole sitä kaivannut kun on ollut mukavaa vaan nauttia kesäviikonlopusta kotosalla.


Juhannusaattoaamuna vietin tovin ompelukoneen ääressä korjaamassa meidän ulkokatoksen kattoa. Se oli revennyt kolmesta kohtaa kevään tuulessa.  Kyllä meitä harmitti kun koko katos ei ole vielä vuotta vanha. Ei voi kyllä koko katoksen laatua kehua!  Onneksi korjausoperaatio onnistui ihan kohtalaisesti ja katos on taas käyttökunnossa. Varmuuden vuoksi siirsimme sen lähemmäs taloa, jotta se saisi vähän tuulensuojaa. Katoksen hajoaminen tosin sai meidät miettimään jotain vähän pysyvämpää katosratkaisua tuohon terassille, jotta ei tarvitsisi huolehtia katoksen kestävyydestä tuulessa. Minulla on tuhat ajatusta päässä sitä silmällä pitäen, mutta sitä ennen muutama muu projekti....


Sateesta huolimatta meidän juhannukseen kuuluu vahvasti grilliruoka. Grilliin meni kesäkurpitsaa, halloumia, pekoniin käärittyjä sieniä, bataattiviipaleita ja tietenkin mahtavat pihvit.  Kylkeen vielä perinteinen uusi peruna ja silli ja kyllä oli hyvää! Salaattiin laitoimme chilimaustettuja fetakuutioita ja se oli tosi hyvää. Jälkkäriksi perinteinen vanilijajäätelö ja tuoreet mansikat. Täydellinen juhannusmenu!


Illalla nautimme vielä perinteisestä juhannussaunasta. Tuo kuvan koivunippu ei ole oikea vihta vaan vihtasimulaatio eli kävin hakemassa lähimetsästä muutaman oksan ja laitoin ne kiuluun tuomaan tuoksua ja tunnelmaa. Ihan riittävä tunnelma niistä tuli, vaikkei se nyt ihan oikeaoppinen vihta ollutkaan.

Miten sinun juhannuksesi on sujunut?

Kesäterkut!

We enjoyed the midsummer weekend at home instead of the summer cottage, which is quite traditional. The weather wasn't that good so it was lovely to enjoy the comforts of our house while it was raining cats and dogs.

Love, Kati