maanantai 11. toukokuuta 2015

Porvoossa


Hei ihanat! Äitienpäivä oli ja meni ja se oli aivan ihana päivä. Meillä ei ollut oikein mitään erityistä ohjelmaa, mutta pääasia on, että saimme viettää aikaa perheen kesken. Ihanaa kun tämä viikko on taas tynkäviikko, sillä torstai on pyhäpäivä ja perjantaina aion lomailla muuten vaan.


Meidän pojat pelaavat jalkapalloa aktiivisesti ja turnauksia on tosi usein varsinkin näin keväisin. Mieheni kyllä hoitaa yleensä turnaus- ja pelireissut, mutta minäkin pääsen välillä kuskaushommiin, erityisesti kun pojat pelaavat eri joukkueissa. Minusta on ihan kivaa käydä katsomassa poikien pelejä ja välillä pelireissuista on muutakin iloa. Edellisellä pelireissulla oli motivaatio kuskaamiseen kohdallaan, kun turnaus sattui olemaan ihanassa Porvoossa.
Sain houkuteltua mukaan myös tyttären ja siskoni tyttären ja meillä olikin aivan ihana päivä. Poika meni turnaukseen ja me kävelimme Porvoon mukulakivikatuja ja ihastelimme tunnelmaa. Tytötkin olivat selvästi innoissaan ja ottivat paljon kuvia. Tässä minun ottamiani kuvia Porvoosta.Jos jostain ihmeen syystä joku teistä ei ole vielä Porvoossa käynyt, niin suosittelen lämpimästi. Sisustajalle löytyy jos jonkinlaista ihanaa kauppaa ja värikkäiden puutalojen reunustamia katuja on ilo kävellä ja samalla ihastella kaikkea vanhaa, joka on Porvoossa niin hyvin säilynyt. Porvoon kirkko on kaunis ja rantaa reunustavat punaisten mökkien rivi on ilo silmälle.
Porvoon 1400-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko paloi tuhopolton seurauksena vuonna 2006. Koko kaupungissa oli tuolloin suurpalon vaara, sillä palavia kekäleitä lensi tuulen mukana kauas kirkosta. Kirkko otettiin korjausten jälkeen uudelleen käyttöön vuonna 2008.Alttarin katossa on tummat jäljet palon jäljiltä. Ne on tahallaan jätetty muisto tuhoisasta yöstä. Toivottavasti tuollainen ei toistu!Oletteko käyneet Porvoossa ja jos olette, niin minkä vinkin antaisitte ensimmäistä kertaa sinne visiittiä suunnittelevalle?I went to a lovely city of Porvoo last Sunday.Love, Kati

16 kommenttia

 1. Ihania kuvia :). Kesällä täytyy taas mennä itsekin käymään Porvoossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se vaan niin ihana, taidan minkin poiketa vielä uudemman kerran kesän aikana. :)

   Poista
 2. Porvoo on kyllä kaunis kaupunki. Suosittelisin käymään joen rannassa kävelyllä, kahvilassa ja sisustuskaupoissa vanhassa kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavat suositukset, noilla ei voi mennä vikaan! :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia.:) Porvoosta tykkään minäkin ihan hulluna. Olenkin lähdössä tällä viikolla työkaverin mökille Porvoon saaristoon. Porvoo taitaa kyllä nyt jäädä väliin...

  VastaaPoista
 4. Porvoossa on ihan oma tunnelmansa. Rakastan vanhoja kaupunkeja ja Porvoon lisäksi tykkään Naantalista, vanhasta Raumasta ja totta kai Turusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantali on ihana ja Turku tietenkin. Minä olen Turusta kotoisin ja molemmat ovat minulle sitä kotoisaa sielunmaisemaa mitä suurimmassa määrin. Raumalla en ole käynytkään, mutta olen kuullut, että se on vierailun arvoinen paikka. :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! <3 Kiitos minireissusta Porvooseen, meiltä on sinne hirmu pitkä matka, joten kaupunki on ihan koluamaton paikka vielä. Ehkä joskus sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä Kristiina. Eihän se Porvoo sieltä mihinkään lähde, joten ehkä pääset vielä joskus siellä käymään! :)

   Poista
 6. Kauniita kuvia!
  Pari kertaa olen Porvoossa käynyt ja tykkään kovasti. Kesällä se on kaunis ja melkein tuntuu kuin olisi ulkomailla ;)

  VastaaPoista
 7. Asun Porvoossa ja kyllä se vanha kaupunki on ihan ykkönen, mutta kannattaa enemmänkin pujotella kujilla, niin voi löytyä lisää ihania sisustuskauppoja ja ravintoloita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua onnellista, mikäs siellä on asuessa, kauneuden keskellä. <3

   Poista
 8. Porvoo on kaunis kaupunki!
  Kummini ja serkkuni pyörittävät siellä puutarhaa ja aina kun heillä käymme on pakko poiketa tuolla vanhassa kaupungissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja meneehän sinne sisustuskauppoihin aina euro jos toinenkin.....

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall