Nyt tulee pikkuisen nörttijuttua. Ehkä huomaatte, että täällä Villa Valkossa on uusi banneri. Innostuin tekemään sen Canva -nimisellä ohjelmalla.  Aiemmin olen käyttänyt Picmonkey-ohjelmaa ja jonkun verran Photoscapea.

Tuo uusi löytö Canva on aika kiva. Siellä on ehkä pikkuisen enemmän ilmaisia vaihtoehtoja kuin Picmonkeyssä ja ohjelman käyttäminen tuntui tosi helpolta. Ohjelmasta löytyi myös monia valmiita ideoita ja pohjia, joille bannerin voi suunnitella.


Vinkki: Jos aiot tehdä Canvalla tai Picmonkeyllä blogiisi bannerin, suosittelen tsekkaamaan Bloggerin mallista blogin leveyden ja tekemään se "Use custom design" -toiminnolla, jonne voit laittaa blogin oikean leveyden. Esimerkiksi Villa Valkon leveys on 1050 pikseliä ja bannerin korkeudeksi laitoin 300 pikseliä, mutta bannerihan voi olla toki vähän korkeampi tai matalampikin. Siten saat bannerista heti oikean levyisen ja haluamasi korkuisen. Jos on tottunut Picmonkeyn käyttäjä, Canva on helppo oppia, sillä ohjelmat ovat aika saman tyyliset. Canvassa hyvää on se, että tekemäsi design säilyy siellä niin, että pääset myöhemmin halutessasi korjailemaan sitä, en ole Picmonkeyssä tuollaista toimintoa löytänyt.

Näistä kolmesta Photoscape on ensisijaisesti tarkoitettu kuvankäsittelyyn ja sillä saa esim. kivoja erilaisia reunoja kuviin ja tekstien lisääminen kuvien päälle käy sillä tosi näppärästi. 

Picmonkey ja Canva taas ehkä soveltuvat parhaiten bannereiden tai sivupalkin nappien tekemiseen. Molemmista ohjelmista löytyy myös paljon maksullisia elementtejä, joita voi siihen omaan designiin lisätä. Canvassa vaihtoehtoja on enemmän kuin Picmonkeyssä.

Canva löytyy täältä.
Picmonkey löytyy täältä.
Photoscape löytyy täältä

Oletteko aiemmin käyttäneet joitain näistä ohjelmista tai onko teillä muita hyviä ohjelmavinkkejä kuvankäsittelyyn tai bannereiden tekemiseen?

Kivaa lauantai-iltaa!

Kati