lauantai 9. toukokuuta 2015

Blogin banneri ilmaisella ohjelmallaNyt tulee pikkuisen nörttijuttua. Ehkä huomaatte, että täällä Villa Valkossa on uusi banneri. Innostuin tekemään sen Canva -nimisellä ohjelmalla.  Aiemmin olen käyttänyt Picmonkey-ohjelmaa ja jonkun verran Photoscapea.

Tuo uusi löytö Canva on aika kiva. Siellä on ehkä pikkuisen enemmän ilmaisia vaihtoehtoja kuin Picmonkeyssä ja ohjelman käyttäminen tuntui tosi helpolta. Ohjelmasta löytyi myös monia valmiita ideoita ja pohjia, joille bannerin voi suunnitella.


Vinkki: Jos aiot tehdä Canvalla tai Picmonkeyllä blogiisi bannerin, suosittelen tsekkaamaan Bloggerin mallista blogin leveyden ja tekemään se "Use custom design" -toiminnolla, jonne voit laittaa blogin oikean leveyden. Esimerkiksi Villa Valkon leveys on 1050 pikseliä ja bannerin korkeudeksi laitoin 300 pikseliä, mutta bannerihan voi olla toki vähän korkeampi tai matalampikin. Siten saat bannerista heti oikean levyisen ja haluamasi korkuisen. Jos on tottunut Picmonkeyn käyttäjä, Canva on helppo oppia, sillä ohjelmat ovat aika saman tyyliset. Canvassa hyvää on se, että tekemäsi design säilyy siellä niin, että pääset myöhemmin halutessasi korjailemaan sitä, en ole Picmonkeyssä tuollaista toimintoa löytänyt.

Näistä kolmesta Photoscape on ensisijaisesti tarkoitettu kuvankäsittelyyn ja sillä saa esim. kivoja erilaisia reunoja kuviin ja tekstien lisääminen kuvien päälle käy sillä tosi näppärästi. 

Picmonkey ja Canva taas ehkä soveltuvat parhaiten bannereiden tai sivupalkin nappien tekemiseen. Molemmista ohjelmista löytyy myös paljon maksullisia elementtejä, joita voi siihen omaan designiin lisätä. Canvassa vaihtoehtoja on enemmän kuin Picmonkeyssä.

Canva löytyy täältä.
Picmonkey löytyy täältä.
Photoscape löytyy täältä

Oletteko aiemmin käyttäneet joitain näistä ohjelmista tai onko teillä muita hyviä ohjelmavinkkejä kuvankäsittelyyn tai bannereiden tekemiseen?

Kivaa lauantai-iltaa!

Kati 

22 kommenttia

 1. Kiitos tästä vinkistä. Jospa joskus minullakin olisi aikaa paneutua banneriin. Kiinnostaisi kokeilla jotain aivan uutta. Pistän kyllä muistiin tämän postauksesi, jos vaikka tulisi joku sopiva kesäloman sadepäivä... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon vinkistä! Ihana banneri!<3
  Itse käytän lähes pelkästään PhotoScapea, mutta eipä juuri muuten tule nörtteiltyä, kuin noita kuvia hieman käsiteltyä. PicMonkeeyta olen käyttänyt muutaman kerran, mutten jotenkin tykännyt siitä niin paljoa kuin PhotoScapesta. Ehdottomasti täytyy tutustua tuohon suosittelemaasi ohjelmaan.:)

  VastaaPoista
 3. Picmonkey ja Canva on kummatkin käytössä. Helppoja ja näppäriä ohjelmia. Photoscapea käytin aiemmin, mutten enää... :)

  VastaaPoista
 4. Picmonkeya ja photoScapea olen minäkin käyttänyt. Pitääpä testata tämä Canva myös.

  VastaaPoista
 5. Picmonkey on käytössä - tykkään sen helppoudesta. Ja välillä käytän myös Picrliä - Photoshop Elements on jäänyt nykyään vähälle käytölle - nuo selainpohjaiset ovat vaan niin nopeita. Lightroomista haaveilen;)

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos Kati! Olen niin haaveillut uusivani oman bannerini, aion heti kokeilla tuota Canvaa. Picasalla muokkaan kuviani ja samalla ohjelmalla olen tehnyt nykyisen bannerinikin.

  Suloista äitienpäivää! Vietähän ihana päivä läheistesi seurassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä Teija! Ja kiitos, päivä on ollut ihana! Mukavaa äitienpäivän iltaa!

   Poista
 7. Picmonkey on minullakin käytössä. Hyvä, kun kerroit tästä. Voisi tuon Canvan testata:)

  VastaaPoista
 8. Minulla on käytössä Picasa, mutta tuota Canvaa voisi vaihtelun vuoksi kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä varsinkin bannerijutuissa Canva on kätevämpi. :)

   Poista
 9. Mahtavaa nörttijuttua <3 Tytär on kyllä luvannut tehdä uuden bannerin, mutta voihan sitä äitikin yrittää.-;) Sydämellistä äitienpäivää <3

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kun joku jakaa näitä nörtti-juttuja meille ei niin nörteille! Niin monta hyvää vinkkiä! Ihana uusi banneri, tyylikäs! Ihanaa äitienpäivä-iltaa! <3

  VastaaPoista
 11. Kiitos vinkistä, josko jotain banneria yrittäisi vapaa-ajallakin miettiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall