Hei ihanat! Instagramin kautta seuraavat huomasivatkin ehkä, että pääsiäisen aikaan postaukset täällä Villa Valkossa olivat ajastettuja ja Instassa kuvat olivatkin vähän talvisempia.  Olimme siis viime viikon perheen kanssa lomailemassa Ruotsin alpeilla eli Åressa. Jos edellisen postauksen kuvat olivat viimeiset pääsiäiskuvat tänä vuonna, niin nyt tulevat varmastikin tämän vuoden viimeiset talvikuvat. Koska järkkärin kuljettaminen rinteessä on melkeimpä mahdotonta tai vähintäänkin järkkärin kannalta vaarallista, on nämä kuvat suurimmaksi osaksi napsittu puhelimella. Siksi siis laatu ei ole ihan toivotunlainen.


Meillä oli ilmojen kanssa tuuria, sillä matkamme aikana aurinko paistoi melkein koko ajan. Lämpötila oli lähellä nollaa eikä tuulikaan meitä paljon vaivannut. Näin ollen ilmat olivat melkeimpä täydelliset pitkiin laskettelupäiviin. 


Olemme käyneet Åressa jo monena vuotena peräkkäin ja joka vuosi ilolla suuntaamme sinne takaisin. Perheessämme kaikki ovat innokkaita laskettelijoita, joten pitkät rinteet ja hulppeat näkymät ovat kaikille mieleen. Tai minä yritän välillä muistuttaa nuorisoa myös näköaloista, mutta kyllä heitä taitaa enemmän kiinnostaa vauhti. 


Åren kylä on tunnelmallinen ja siellä on muutamia kivoja liikkeitä. Ruotsi ei ole suomalaisille tällä hetkellä mikään edullisten hintojen shoppailuparatiisi, joten ihan hirveästi en ole kylän kaupoista ostellut. Perheen nuorisolle ostin kuitenkin tuliaishupparit, jotka ovat mielestäni siitä kiva matkamuisto, että niille on käyttöä pitkään myös matkan jälkeen. 


Åressa on monenlaista tekemistä, vaikka paikka on ensisijaisesti laskettelukeskus. Kylästä löytyy myös kiva kylpylä, jossa on myös tutustumisen arvoinen saunamaailma. 

Ruotsalainen pääsiäinen vaikutti hauskalta juhlalta, johon kuuluu pukeutuminen, hassuttelu ja hyvä ruoka. Jotenkin se näytti minusta jopa pikkuisen suomalaista rennommalta ja iloisemmalta. Rinteessä monet olivat somistaneet laskettelukypärät sulilla ja muutamat olivat pukeutuneet norsuasuun tai kanapukuun. Ja kaupan kassalla toivotettiin kimeästi Glad Påsk! Tuollaisen iloisen toivotuksen yllättämänä juron suomalaisenkaan huulille ei voi syntyä muuta kuin leveä hymy. :)


Åre sopii monelle, mutta erityisesti kaikille laskettelusta pitäville. Lapsiperheiden kannattaa valita mökki Björnenin alueelta, koska siellä lapsiperheet on erityisesti huomioitu ja naapuritkin menevät aikaisin nukkumaan ja heräävät aikaisin rinteeseen. Jos haluat panostaa after ski -rientoihin, suosittelen majoituksen valitsemista Åren kylästä. Automatka Tukholmasta Åreen on vähän alle 700 km, joka taittui meiltä vajaassa kahdeksassa tunnissa pysähdyksineen.

Tässä nämä viimeiset talvikuvat ja nyt aloitetaankin kevätjuttujen suunnittelu. Täällä Villa Valkossa saadan toivottavasti kevään aikana jo jotain muutosta meidän erittäin rumaan pihaan. :)

Reipasta viikkoa!

Kati

Here are some pictures of our skiing holiday in Åre Sweden.

Have a nice week!

Kati