Ihanaa perjantaita sinulle! Kiva kun on taas viikonloppu. Eilen lupasin teille vähän häkkyräpohdintoja, joten tässä sitä nyt sitten tulee.

Kuten ehkä muistatte, meidän olohuoneen katossa on ollut iso valkoinen kattokruunu. Pidemmän aikaa olen pitänyt sitä turhan suurena ja liian maalaisromanttisena. Olin jokin aika sitten siskoni kanssa Kodin Ykkösessä extempore-sisustusostoksilla. Valaisinosastolla olin positiivisesti yllättynyt: siellä oli todella kiva valikoima.Pidemmän aikaa olen ihaillut kaikenlaisia "häkkyrävalaisimia" tai työmaavalotyyppisiä valaisimia. Niin siellä Kodin Ykkösessä yhtäkkiä silmäni osui tuohon timantin malliseen "häkkyrävarjostimeen". Jokin siinä taas napsahti päässä ja tuntui siltä, että tuo häkkyrä on saatava kotiin. Värivaihtoehtoja oli myös ainakin musta ja ehkä valkoinenkin, mutta valitsin meille rohkeasti kuparinvärisen. Kiikutin häkkyrän kotiin ja sain miehen melkein siltä istumalta vaihtamaan sen kattokruunun tilalle.Siinä se nyt oli; häkkyrä meidän olohuoneen katossa! Oi miten tuntui ettei se sovikaan ja että koko olohuoneen tyyli pitää nyt muuttaa ja mietin että olisiko sittenkin pitänyt valita se musta ja ja ja...En ollut siis yhtään varma, että pidänkö sitten kuitenkaan tuosta häkkyrästä vai en. Koska mieheni ei innostu lamppujen jatkuvasta edestakaisin vaihtelusta, en pyyänyt häntä vaihtamaan kruunua takaisin, vaan ajattelin että katselen häkkyrää jonkun aikaa ja opettelen pitämään siitä.


Pikkuhiljaa häkkyrä on uinut sydämeeni. Vieläkin vähän arastelen sitä, mutta kyllä se häkkyrä vaan näyttää siinä edelleen nököttävän. Ja joo, ehkä jotain muitankin muutoksia aion nyt olohuoneeseen tehdä, mutta kyllä se häkkyrä nyt näihinkin kalusteisiin ihan kivasti sopii. Sitä paitsi koska se on vähän pienempi, tuntuu olohuone vähän tilavammalta. Pienestä on nuo jutut kiinni.Häkkyrässä on muuten sisällä Airamin hauska retrohenkinen lamppu, jossa pienet langat hehkuvat lämpimän sävyistä valoa ja jonka lasi taittuu vähäisesti ruskeaan.Ehkä näissä sisustusasioissakin on välillä niin, että vaikka halua muutokseen olisi, ei muutos heti tunnukaan ihan omalta. Helpoin ratkaisu ei kuitenkaan välttämättä ole se mielenkiintoisin. Paras tilanne on tietenkin se, että sisustusratkaisu on pitkäikäinen. Meidän edellinen kruunu oli pitkäikäinen ja vieläkään en raaskinut pistää sitä eteenpäin, sillä voihan olla että löydän sille vielä hyvän paikan meiltä.

No, nyt sitten haluan tietenkin kuulla teidän tuomionne häkkyrään; to keep or not to keep?

What do you think of our new livingroom lampshade? To keep or not to keep?

Love, Kati