perjantai 6. maaliskuuta 2015

Sisustuslehtiä


Viikonloppuna on usein aikaa vähän enemmän lukea blogeja, kirjoja tai vaikka sisustuslehtiä.  Itse olen aiemmin ahminut aikakauslehtiä todella ahnaasti, mutta nyt ehkä blogit ovat vähän ottaneet niiden paikkaa.  Kuitenkin erityisesti sisustuslehdissä on minulle vieläkin sitä jotain. Sivuja käännellessä ja kuvia ihastellessa voi hetkeksi kokea sellaista rentouden tunnetta, jota ei tietokoneen näytöltä lukiessa voi saavuttaa.Sisustuslehdissä ihanat kodit esitetään kauniina kokonaisuuksina ja ammattikirjoittaja ja/tai -kuvaaja  osaa poimia kodeista mielenkiintoisimmat tarinat ja tunnelmat.  Usein jutuissa valotetaan pienesti myös kodissa asuvan perheen elämään ja sehän meitä lukijoita miellyttää. Ihanaa tirkistellä toisten koteja ja elämää vähän niin kuin salaisesti! :)


Selasin läpi uusimmat numerot kolmesta suomalaisesta sisustuslehdestä.  Uusimmassa Avotakassa on kivasti käsitelty loft-tyylisiä asuntoja, joista suurin osa on aivan ihania.  Avotakka on tällä hetkellä sisustuslehdistä ehkä se oma lemppari. Lehti on viime aikoina tullut vieläkin kiinnostavammaksi.  Uusimmassa Dekossa on aiheena säilytys, joka onkin kotien yleisimpiä ongelmakohtia.  Mielestäni säilytysideoita ei ole koskaan liikaa ja kaikki uudet ideat ovat todella tervetulleita.


Glorian koti on vähän aikaa sitten uudistunut ja en ainakaan itse ole vielä päässyt sinuiksi lehden uuden linjan kanssa.  Aiemmin pidin sitä todella hyvänä, mutta joskus uuteen tyyliin kestää tottua.  Uusin numero vaikuttaa lupaavalta, joten jään mielenkiinnolla seurailemaan miten lehti kehittyy tästä eteenpäin.


Tuleeko teidän luettua sisustuslehtiä ja jos niin mitkä ovat teidän lempparit? Onko joku joka ihastuttaa tai vihastuttaa erityisesti?

Kuvat on otettu näistä kolmesta sisustuslehdestä.

Minä nautin perjantai-illasta täällä itsekseni kun muut ovat urheilemassa ja tanssimassa.  Aion nauttia lasin punaviinia ja katsoa aivan mahtavaa Downton Abbey -sarjaa, josta sain neloskauden lainaksi DVD:nä.  Jos et ole muuten sarjaa katsonut, suosittelen lämpimästi!  On muuten todella koukuttava!

Mukavaa viikonloppua!

------------------------------------------

Got some lovely Finnish interior magazines and I'm planning to enjoy them during the weekend.  But first I'll watch a bit of series four of Downton Abbey.  I love it!

Love, Kati


10 kommenttia

 1. Suosikki sisustuslehteni on ehdottomasti kauniit kodit. Siinä on erilaisia sisustuksia kuin muissa sisustuslehdissä, sellaisia jotka on omaan makuuni. :) Upeat kuvat ja eikä yhtään ruoka-ohjetta :D Mutta tulee kyllä selailtua aina muitakin sisustuslehtiä. Jokaisesta yleensä löytyy jotain kivaa itselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tainnut kauniit kodit -lehteä lukeakaan. Täytyypä tutustua.

   Poista
 2. Oma suosikkini kotimaisista on ehdottomasti Koti ja Keittiö, toisena Divaani. Suursuosikkia olenkin mainostanut niin, että toivoisin ilmaistilausta: Vakre Hjem& Interiör.;D Säilytän edelleen sekä Maalaisunelma-lehtiä sekä Unelmien Talo&Koti-lehtiä, jotka pari vuotta ilmestyivät, ja loppuivat kuin seinään. Vieläkin harmittaa!
  Rentoa viikonloppua!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään Koti ja Keittiöstä ja Divaanistakin. Ulkomaisista ehkä Living etc on sellainen, jota tulee usein ostettua

   Poista
 3. Koti ja keittiö ynnä Glorian koti, jolle tosiaan on tapahtunut jotain. Entinen päätoimittaja taisi siirtyä Avotakkaan, joka on kyllä oikeasti nykyään aika hyvä! Ulkomailta ostan aina sisustuslehtiä kotiin ihailtavaksi. Lehtien lukeminen on rentouttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin käsitin, että päätoimittaja Glorian kodista siirtyi Avotakkaan ja sen myötä kyllä Avotakka parani. :)

   Poista
 4. Ei kyllä tule! Olen jotenkin niin huono lukemaan lehtiä. Blogit vie voiton :)

  VastaaPoista
 5. Varmaan monelle on käynyt niin, ettei niitä lehtiä tule enää luettua, blogit päivittyvät usein ja ovat helposti saatavilla. :)

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä, paperilehdissä on sellainen tunnelma, jonka äärellä rentoutuu erilailla kuin blogeissa koneen äärellä. Minulle tulee Avotakka, jonka sain lahjana, ja Glorian koti lehteä tilaan itse. Avotakka on muuttunut raikkaammaksi ja nuorekkaammaksi..liekö syynä kun Glorian Kodin entinen päätoimittaja siirtyi Avotakkaan. Glorian Kodin uuden ulkoasun kanssa ei meinaa heti tulla sinuiksi...mutta ehkä siihen pian tottuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskollisen lukijan on näköjään vaikeaa tottua uudistuksiin. Toisaalta olen ilolla huomannut Avotakan parantumista :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall