sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Siemennäkkärin ohje


Se on maaliskuu ja edellisen lonkeropurkkijutun innoittamalla haluan toivottaa kaikille lähitulevaisuudessa enemmän valoa ja aurinkoa päiviin. 

Maaliskuun ja sunnuntain kunniaksi sopiikin postata taas pitkästä aikaa ruokajuttua.  Minäkin innostuin leipomaan siemennäkkäriä.  Monissa blogeissa on näkkäreitä ja ohjeita jo vilahdellutkin, enkä nyt sitten tee tässä poikkeusta.  Sitä paitsi ohjeita on kovin monenlaisia, joten tässä teille nyt ohje, jota minä olen kokeillut.



Siemennäkkäri on siitä kiva leipomus, että sen tekemiseen ei montaa minuuttia mene.  Ehkä onkin vähän liioiteltua puhua sen kohdalla leipomisesta, sillä tämä on sellainen "aineet kulhoon ja sekoita" -tyyppinen juttu.


Tässä tämän siemennäkkärin ohje, joka muuten löytyy myös täältä ja jota vähän suurensin, että sain koko pellillisen näkkäriä meidän isolle nälkäiselle perheelle:

Siemennäkkäri

4 kananmunaa
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl pellavansiemeniä
3 rkl perunajauhoja (tämän voi myös jättää pois)
1tl suolaa


Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Pidä huoli, ettei levyyn jää koloja ja että taikinan paksuus on joka puolella sama. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi ja jäähdytä palat ritilän päällä.

Siemennäkkäri päälle sopii hyvin kaikenlaiset sulate- ja tuorejuustot. Nam nam ja aika terveellistäkin!

Kivaa sunnuntaita!

-Kati

------------------------------------------------

Bread from seeds

I made some crisp dry bread from seeds and some eggs. It's delicious with a bit of soft cheese on!

Have a nice Sunday!

- Kati


12 kommenttia

  1. Hyvälle näyttää, mulla oli hieman eri ohje kuin tuo kun tein.
    Meillä on jo kaikki syöty, joten uutta saa tehdä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasin että ohjeita on tosi paljon ja päädyin tällaiseen, jossa on aika tavanomaisia aineita eikä esim. psylliumkuitua, jota on monessa ohjeessa käytetty.

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta!
    Kivaa sunnuntaita :)
    Ps.Täällä aurinko vähän jo vilahteli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa!! Aurinkoista sunnuntaita siis! <3

      Poista
  3. Nams, mun on pitänyt kokeilla tätä :) Ollaaankin kohta lähdössä kauppaan niin ehkä nyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta kun nappaat ohjeen niin siemennäkkäri on nopeasti tehty. Se on kyllä hyvää, joten suosittelen!

      Poista
  4. Joku ilta mäkin taidan kokeilla, sillä niin moni tuntuu tästä tykänneen.:) On mulla yksi ihanan sitruunaleivonnainenkin ollut odottamassa sopivaa hetkeä jo jonkin aikaa...Toisin kuin tämä näkkäriohje, niin hieman työläämpi.
    Tässä olen lomaviikolla miettinyt, että josko osais rakentaa koneen, jolla vois puhaltaa pilvet tuosta vaan pois -huis!;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää on kyllä maailman helpoin ohje, joten siitä vaan kokeilemaan! Mä kannatan tuon koneen rakentamista, siitä hyötyisi koko Suomi! :)

      Poista
  5. Vaikuttaa herkkulliselta, ja ennen kaikkea helpolta :) Tätä voisin jopa kokeilla, kun en muuten ole mikään leipuri. Kiitos ohjeesta, pitääpä seuraavalla kauppareissulla napata tarvikkeet ja ryhtyä tuumasta toimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on helppo tehdä, joten ei kyllä leipuri tarvitse ollakaan.

      Poista
  6. Nam nam, näkkärihirmu kiittää ja tallettaa ohjeen takataskuun! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall