Se on maaliskuu ja edellisen lonkeropurkkijutun innoittamalla haluan toivottaa kaikille lähitulevaisuudessa enemmän valoa ja aurinkoa päiviin. 

Maaliskuun ja sunnuntain kunniaksi sopiikin postata taas pitkästä aikaa ruokajuttua.  Minäkin innostuin leipomaan siemennäkkäriä.  Monissa blogeissa on näkkäreitä ja ohjeita jo vilahdellutkin, enkä nyt sitten tee tässä poikkeusta.  Sitä paitsi ohjeita on kovin monenlaisia, joten tässä teille nyt ohje, jota minä olen kokeillut.



Siemennäkkäri on siitä kiva leipomus, että sen tekemiseen ei montaa minuuttia mene.  Ehkä onkin vähän liioiteltua puhua sen kohdalla leipomisesta, sillä tämä on sellainen "aineet kulhoon ja sekoita" -tyyppinen juttu.


Tässä tämän siemennäkkärin ohje, joka muuten löytyy myös täältä ja jota vähän suurensin, että sain koko pellillisen näkkäriä meidän isolle nälkäiselle perheelle:

Siemennäkkäri

4 kananmunaa
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl pellavansiemeniä
3 rkl perunajauhoja (tämän voi myös jättää pois)
1tl suolaa


Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Pidä huoli, ettei levyyn jää koloja ja että taikinan paksuus on joka puolella sama. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi ja jäähdytä palat ritilän päällä.

Siemennäkkäri päälle sopii hyvin kaikenlaiset sulate- ja tuorejuustot. Nam nam ja aika terveellistäkin!

Kivaa sunnuntaita!

-Kati

------------------------------------------------

Bread from seeds

I made some crisp dry bread from seeds and some eggs. It's delicious with a bit of soft cheese on!

Have a nice Sunday!

- Kati